pozitiva # tebi je bilo mufte i na 40 kn…
mufte ili ne mufte ili kako tko hoće meni je svejedno jer sam na ingri popušio gadno kao ni na jednoj dionici. ranije sam vjerovao da postoji scenario ili neka zakulisna igra, ali sada sam sve više uvjeren da se stvar izmakla kontroli i da će prizemljenje biti bolno za sve nas koji imamo dionicu ingre. poslovi od 21 mil. kn koji se eto objavljuju mjesec dana prije potpisa ugovora sada se vade kao slamka spasa, a kada je bilo riječ o poslu od 55 mil. eur tada su se jedva oglasili. što se tiče arene više mi ništa nije jasno ko tu koga i zašto, jedino u što sam siguran je da postoji upisan zalog bks banke koji se neče tek tako maknuti bez obzira na ugovor sa državom i gradom i ako bks krene u ovrhu biti će perja na sve strane.
http://www.poslovni.hr/vijesti/ingra-je-trebala-izvijestiti-o-26-mil-dolara-potrazivanja-195875.aspx
Moj standardni posao je krenuo loše i zatvorio sam radionu. Međutim pojavilo se par poslova koje sam mogao odraditi da sam samo bio strpljiviji i optimističniji. Jer u poslu je jako važna prisutnost na tržištu i tvoje reference. Ingra ima hebene reference a posla će biti. Svi ti infrastrukturni projekti su projekti koji se razvlače do nesvijesti jer ih ugovaraju države a ne privatnici. A u državama obično rade najnesposobniji ljudi koji će živjeti sto godina jer im se nikuda ne žuri. Zato sad imam nadu da će Ingra doći na svoje.
Dragi ulagaču, znači NISI odradio poslove…al je prilika bila dobra…to je isto kao i ovdje …postoji mogućnost da nešto bude [lol] [lol]
A o koje to reference ingra ima??? To da su poizvođači radili sve malo ozbiljnije poslove ili da ne plaća dospjela potraživanja na vrijeme??? ma ajte, nemojte…
[/quote]
Na žalost vidim da si mlad i neiskusan u biznisu. Možda u dionicama imaš iskustva ali u stvarnom poslu očito nemaš. Zašto? Zato jer osnovati firmu i raditi na tržištu mogu samo hrabri. A i oni uglavnom sve računaju na dugi rok. Zato svako ulaganje treba gledati tako. Po tvojoj logici bi onda Billa koja je imal 160 milijuna kuna gubitka u prošloj godini morala sve pozatvarati i otiči kući podvijena repa. I tako dalje da ne nabrajam.
[/quote]
logika kaže da vi nepoznajete situaciju o Bili naime bila je do sad ako vas baš zanima zatvorila svoja 4 dućana. Bila je u problemima velikim nepaća dobavljačima,pregovori su s tommyem,spar,konzum o preuzimanju bile. Lp
Kako si znao da će poslovni napisati taj članak ?
I Što sada bi kao trebala rasti ?
Još samo neki dan je bilo ovako ;
Ma neka padne i na 3 kn samo da se ovo mrcvarenje završi pa da krene oporavak jer ovo je ubitačno! Čim cijena ode par lipa gore, odmah netko iskipa 15.000 komada po kupnji i vrati cijenu nazad. Postojeći ulagači se samo pune i pune novim dionicama, a kraj rasprodaji se ne nazire!! [angry]
Dosta slučajnosti [rolleyes]
mufte ili ne mufte ili kako tko hoće meni je svejedno jer sam na ingri popušio gadno kao ni na jednoj dionici. ranije sam vjerovao da postoji scenario ili neka zakulisna igra, ali sada sam sve više uvjeren da se stvar izmakla kontroli i da će prizemljenje biti bolno za sve nas koji imamo dionicu ingre. poslovi od 21 mil. kn koji se eto objavljuju mjesec dana prije potpisa ugovora sada se vade kao slamka spasa, a kada je bilo riječ o poslu od 55 mil. eur tada su se jedva oglasili. što se tiče arene više mi ništa nije jasno ko tu koga i zašto, jedino u što sam siguran je da postoji upisan zalog bks banke koji se neče tek tako maknuti bez obzira na ugovor sa državom i gradom i ako bks krene u ovrhu biti će perja na sve strane.
meni je žao kolega,previše ste slušali kolegu banaramu,al bar ste iskreni. Lp
kratko pitanje… zna li netko zašto je bivši Top br. 2… u zadnjih mjesec dana tj. od 30.12.2011 do 30.01.2012. prodao 143.194 kom… ?
kratko pitanje… zna li netko zašto je bivši Top br. 2… u zadnjih mjesec dana tj. od 30.12.2011 do 30.01.2012. prodao 143.194 kom… ?
Možda neko samo svakih par dana preregistrira dionice s računa na račun. [rolleyes]
"…za sve nas koji imamo dionicu ingre…"? PR vam je vrlo loš… čak gori od nedovoljnog… od kada ste out? bez uvrede, ali barem malo osnovne poduke iz trgovačke psihologije i sl. vam ne bi škodilo… jer za sada… prozirni ste ko vodovodno mlijeko…
Ovdje postoji samo jedno rješenje, a to je da Ingra ove godine poveća prihode i u dogovoru s vjerovnicima pretvori veliki dio kratkoročnog duga u dugoročni te provede dokapitalizaciju svježim novcem. Ukoliko se to ne dogodi, bojim se da za Ingru nema budućnosti. Nema nikakve koristi od toga što Ingra knjigovodstveno gledajući ima puno više imovine od dugova jer ukoliko dođe do toga da dug krene isplaćivati prodajom imovine neće joj biti dovoljno. Primjer je Arena koja se knjigovodstveno prikazuje kao dugotrajna imovina vrijednosti preko 800 mil kn, a na tržištu za nju mogu dobiti možda pola tog iznosa. Apsurd je da bi za sljedećih, mislim, 24 godine trebali na ime Arene uprihoditi cca 1300 mil kn, a trenutno je ne mogu prodati možda niti za trećinu tog iznosa.
Želim reći, imovina im vrijedi samo onda ukoliko tu imovinu ne budu morali prodavati da prežive. I to je jedina filozofija. Vjerojatno će se ove godine situacija s Ingrom rasplesti i nadam se da će kompanija opstati.
… natrabunja si gomilu gluposti … ingra je izgradila arenu ne za sebe nego za grad zg i hrvatsku državu a to što arena ne može isplaćivati samu sebe nije problem ingre nego dužnika tj. grada zg i vladu RH ….ajde neka proba vlada RH ne isplatit kamate ne dužnički papire stranim investitirima isto tako i grad zg… razumno bi bilo da vlada RH i grad zg prijevremeno iskupe arenu jer bi uštedjeli min. 10 miliona kuna godišnje a to su novci porezni obveznika tj. moj i tvoj … a sad vidi irački dug koji je iračka vlada priznala znači oni koji su praktički razorena i rasturena zemlja priznaju svoj dug a ingra ima 45 mil kuna trenutni potraživanja i neće da im plate …. ovaj forum vjerojatno čitaju pojedinci iz ingre pa bih im poručio da svaki put kad im ne plate najamninu za arenu da stave kjluč u bravu…. ako su mogli zatvorit kliniku za tumore zbog duga od 6 mili kuna mogu i arenu …. jer oni su prije svega odgovorni dioničarima vlastite tvrtke … takva pravila vrijede u EU ..jel da
[/quote]
Navedite mi kolega jednu glupost koju sam naveo i ja ću vam se javno imenom i prezimenom ispričati.
Činjenica je da je Ingra izgradila Arenu u JPP s gradom i državom i da će na temelju toga u preostalih 24 ili 25 godina uprihoditi oko 1300 mil kn. Činjenica je da se ta imovina u bilanci vodi kao dugoročno potraživanje i to 806 mil kn. Isto je tako činjenica da je Ingra pokušala prodati ta potraživanja ali ponude koje su prikupili bile su očito debelo ispod knjigovodstvene vrijednosti pa su od toga odustali. Nadalje, činjenica je da Ingra trenutno na ime kratkoročnih obveza (one koje imaju rok dospjeća kraći od jedne godine) duguje 625 mil kn, a da su prihodi oko 200 mil kn. Činjenica je da s takvim prihodima u jednoj godini ne može isfinancirati tolike obveze u istom periodu. A činjenica je da i uprava vidi izlaz u novoj dokapitalizaciji, ovog puta svježim novcem kojim bi smanjili kratkoročni dug i omogućili si normalnije poslovanje.
Ja se iskreno nadam da će u ovoj godini Ingra imati prihode na razini oko 400 mil kn i da će dio kratkoročnog duga uspjeti refinancirati u dugoročni. Ukoliko se to dogodi, mislim da dokapitalizacija neće biti upitna i da će biti zainteresiranih te da će tako nakon dužeg vremena ostvariti pozitivno poslovanje.
Meni je kolega itekako u interesu da Ingra opstane i ne drukam ni u jednom smjeru jer od toga nema baš nikakve koristi.