„Kada su drugi pohlepni budite strašljivi, a pohlepni kada su drugi strašljivi"
To bi značilo da sada treba kupovati Ingru 😉
izvješće se nema što čekati, jasno je da će biti gubitak, znači gubitak iz prvih 9 mjeseci + još cca 10 milja kuna dodatnog gubitka u 4 Q i to je to (moja procjena)….ne misli valjda netko da će nakon 9 mjeseci gubitaka sad odjednom biti plus??!
FI i tako pokazuje prošlo svršeno vrijeme, dioničare u prvom redu treba zanimati budućnost firme, ako počnu dobivati malo češće poslove bit će sve OK
Kolega Loris,
dali su ikada mali dioničari ingre bili na skupštini. Jesu sa svojim siromašnim količinama od oko tisuću ili dvije dionica ili možda više. Sada možda imamo priliku biti zastupani preko jednog opunomoćenika da taj isti zastupa 5, 10 ili čak i više postotaka vlasništva Ingre. E pa to je ipak respektabilno pa makar ništa ne napravili ali neka vide da možemo zajedno nešto napraviti. Neka vide da smo kao mali dioničari nezadovolji sa svime što se događa oko naše Ingre jer ipak smo mi nekakvi suvlasnici kako ko u kojemu postupku.
O ovoj inicijativi vjerojatno su počeli pisati u drugim novinama što imate na predhodnim stranicama.
Možda nešto uspijemo napraviti a možda ništa. Ako ništa ne napravimo nećemo znati dali smo mogli nešto napraviti.
Nadam se da ste me razumijeli
prijatelju ide polako iako bismo htijeli da se svi uključe u inicijativu, skupili smo preko 1% firme ali treba nas se više uključiti.
Molim sve zainteresirane koji imaju dionice fingre da se jave sa količinama ako žele kako bismo skupili što više.
Pozdrav
[/quote]
gdje se treba javiti?
Prezaduženost je osnovni problem Ingre kao uostalom svih građevinara na zse. Kod Ingre je stvar posebno teška jer godišnje uprihode cca 200 mil kn, a kratkoročni dug im je preko 600 mil kn. Jasno je da takvim prihodima nije moguće to financirati. Ona dokapitalizacija od prije godinu dana nije riješila gotovo ništa budući je kratkoročni dug smanjen samo za 150 mil kn na 665 mil kn.
Ovdje postoji samo jedno rješenje, a to je da Ingra ove godine poveća prihode i u dogovoru s vjerovnicima pretvori veliki dio kratkoročnog duga u dugoročni te provede dokapitalizaciju svježim novcem. Ukoliko se to ne dogodi, bojim se da za Ingru nema budućnosti. Nema nikakve koristi od toga što Ingra knjigovodstveno gledajući ima puno više imovine od dugova jer ukoliko dođe do toga da dug krene isplaćivati prodajom imovine neće joj biti dovoljno. Primjer je Arena koja se knjigovodstveno prikazuje kao dugotrajna imovina vrijednosti preko 800 mil kn, a na tržištu za nju mogu dobiti možda pola tog iznosa. Apsurd je da bi za sljedećih, mislim, 24 godine trebali na ime Arene uprihoditi cca 1300 mil kn, a trenutno je ne mogu prodati možda niti za trećinu tog iznosa.
Želim reći, imovina im vrijedi samo onda ukoliko tu imovinu ne budu morali prodavati da prežive. I to je jedina filozofija. Vjerojatno će se ove godine situacija s Ingrom rasplesti i nadam se da će kompanija opstati.
Trenutno mi je zastupljena u portfelju 10%, a gubitak na njoj preko 70%. Prodajom ne dobijam gotovo ništa, a za novu kupnju jednostavno više nemam niti živaca niti volje, a Boga mi niti novaca.
Zna li netko, koliko iznosi book ingre?
I današnji cilj prodavača je postignut, prosječna cijena srušena!
Prezaduženost je osnovni problem Ingre kao uostalom svih građevinara na zse. Kod Ingre je stvar posebno teška jer godišnje uprihode cca 200 mil kn, a kratkoročni dug im je preko 600 mil kn. Jasno je da takvim prihodima nije moguće to financirati. Ona dokapitalizacija od prije godinu dana nije riješila gotovo ništa budući je kratkoročni dug smanjen samo za 150 mil kn na 665 mil kn.
Ovdje postoji samo jedno rješenje, a to je da Ingra ove godine poveća prihode i u dogovoru s vjerovnicima pretvori veliki dio kratkoročnog duga u dugoročni te provede dokapitalizaciju svježim novcem. Ukoliko se to ne dogodi, bojim se da za Ingru nema budućnosti. Nema nikakve koristi od toga što Ingra knjigovodstveno gledajući ima puno više imovine od dugova jer ukoliko dođe do toga da dug krene isplaćivati prodajom imovine neće joj biti dovoljno. Primjer je Arena koja se knjigovodstveno prikazuje kao dugotrajna imovina vrijednosti preko 800 mil kn, a na tržištu za nju mogu dobiti možda pola tog iznosa. Apsurd je da bi za sljedećih, mislim, 24 godine trebali na ime Arene uprihoditi cca 1300 mil kn, a trenutno je ne mogu prodati možda niti za trećinu tog iznosa.
Želim reći, imovina im vrijedi samo onda ukoliko tu imovinu ne budu morali prodavati da prežive. I to je jedina filozofija. Vjerojatno će se ove godine situacija s Ingrom rasplesti i nadam se da će kompanija opstati.
Trenutno mi je zastupljena u portfelju 10%, a gubitak na njoj preko 70%. Prodajom ne dobijam gotovo ništa, a za novu kupnju jednostavno više nemam niti živaca niti volje, a Boga mi niti novaca.
… natrabunja si gomilu gluposti … ingra je izgradila arenu ne za sebe nego za grad zg i hrvatsku državu a to što arena ne može isplaćivati samu sebe nije problem ingre nego dužnika tj. grada zg i vladu RH ….ajde neka proba vlada RH ne isplatit kamate ne dužnički papire stranim investitirima isto tako i grad zg… razumno bi bilo da vlada RH i grad zg prijevremeno iskupe arenu jer bi uštedjeli min. 10 miliona kuna godišnje a to su novci porezni obveznika tj. moj i tvoj … a sad vidi irački dug koji je iračka vlada priznala znači oni koji su praktički razorena i rasturena zemlja priznaju svoj dug a ingra ima 45 mil kuna trenutni potraživanja i neće da im plate …. ovaj forum vjerojatno čitaju pojedinci iz ingre pa bih im poručio da svaki put kad im ne plate najamninu za arenu da stave kjluč u bravu…. ako su mogli zatvorit kliniku za tumore zbog duga od 6 mili kuna mogu i arenu …. jer oni su prije svega odgovorni dioničarima vlastite tvrtke … takva pravila vrijede u EU ..jel da
To bi značilo da sada treba kupovati Ingru 😉
[/quote]
Da, ali to isto tako znaci da je u periodu od zadnje dvije godine trebalo kupovati Ingru. A ti pitaj tu neke kako je to zavrsilo…
Zna li netko, koliko iznosi book ingre?
Previsok je book, ali neznam točno koliko ..
Znam da je dug/kapital nekih 250%
Eto novi posao u Alžiru, a vi o stečaju….
O stečaju pišu muftaroši a ne kuže da je sada mufte…