Stvarnost je da je na bidu iznad 5 kuna preko 30 tisuća komada, pa tko vjeruje u stečaj pruža mu se prilika za iskrcaj! Možda već sutra bude i po 4,50!
150k.Ludilo od novaca.Čekaj da ovi iz Hdela shvate da još ima bida.
skuzio bi da je u danom linku nominala navedena kao 0kn.
[/quote]
lol
ne budi smiješan, molim te, jer te ne mogu ozbiljno shvatiti ako ti je to point
pa je li taj podatak istinit?
nije, nominala je 20 kuna
[/quote]
Onda na ZSE piše krivo, jer piše nula kuna, ozbiljna greška.
Ja se ispričavam.
Stvarnost je da je na bidu iznad 5 kuna preko 30 tisuća komada, pa tko vjeruje u stečaj pruža mu se prilika za iskrcaj! Možda već sutra bude i po 4,50!
Zašto netko stalno promiče pitanje stečaja a evoi s imateljima zapisa postigli dogovor o refinanciranju
Zašto netko stalno promiče pitanje stečaja a evoi s imateljima zapisa postigli dogovor o refinanciranju
[/quote]
To Vam dođe kao "Baba-roga" za klince!
[/quote]
Naravno, zbog 4milje Eura će odmah u stečaj. Neki ovdje tako lako licitiraju stečajem da je to pravo čudo, i prolaze im postovi. Nije li to za moderiranje? Oni koji to rade da bi druge uništili sebi za korist neka se zapitaju da li im je važnija zarada ili poštenje. Nije ni čudno što će doći ono što dolazi, kakvi smo, itekako je strpljiv sa nama. Pozdrav i čuvajte zdravlje i život.
Pozdrav i moderatoru-nitko ga ne pozdravlja samo ga napadamo. nije fer. Pozz.
Baš smo nakaradno društvo – oni poslodavci koji su urednopodmirivali svoje obveze prema državidužni su bankama a oni koji su varali državu za poreze i doprinose, oko 17 milijardi kuna, vjerojatno su osigurali i 3 generacije unaprijed.
Na koncu zbog takvih se država zaduživala pa eto sve brui o smanjenju kreditnog rejtinga.
[/quote]
To Vam dođe kao "Baba-roga" za klince!
[/quote]
Kak sad to??????
Zašto magma ne bi mogla sutra na 100 kuna, a Ingra bi???
Usporedbe su više nego na mjestu i jedni i drugi su prezaduženi i praktički u defoltu i ne mogu izvršavati svoje obveze. I jedni i drugi su ostali na 1-2% svoje prijašnje tržišne kapitalizacije.
[/quote]
PA Magmu je Bestija prodao , a Ingre je pun ko brod po 5 Kuna kao i pola ovog foruma.
Naravno da nije isto [bye]
[/quote]
Kolega to je bilo riskantno ali bio je veliki diskont u malo vremena.Kupio 8500 komada na 6 kuna i prodao na 8 kuna.Otada tamo nisam tamo zalazio a imao sam volje ali nisu bili povoljni uvjeti bar za mene a kolegi alabami ide ovo, na 4 uzeo 2000 VLDS šta je bio još veči rizik i prodilao ih na 5 kunića.Broj komadića ingre je solidan jer nema rizika barem za mene i ne namjeravam ih prodavati kao ove sa 25% dobiti,ali o tome kada dođemo na neke veće razine.
Ajte bog,mislim da je vrijeme da kupujete jer ubrzo dolazi do rasta indexa a samim time i dionica u njemu.
Pogledajmo stvari ovako. Cijena dionice odgovara, ne stvarnoj vrijednosti koju nitko ne zna, već razini informacija koje imamo o stanju firme, a one su i iznimno rijetke i iznimno loše što nije dobro. No upravo jučerašnji potres od 9 stupnjeva je otkrio dio te do sada vrlo nejasne slike i stvari su danas ipak malo jasnije pa makar bile i naizgled vrlo negativne.
Činjenica je da postoje dugovi zbog naplaćenih potraživanja no iz naplativih izvora i ekipa se zaista trudi riješiti taj problem, nisu digli ruke niti od jednog parcijalnog problema i skočili u more od muke iako je brod u velikoj nevolji što je vrlo dobar signal. Pokazuju da im je ipak stalo da ne bankrotiraju za kikiriki.
Činjenica je i da su napravili čitav niz kumulativnih grešaka zavarani lažnom perspektivom koja ih sada košta tog stanja iako ono što rade ima svjetsku kvalitetu jer nisam čuo da se itko ikada od onih za koje su radili žalio da je prevaren ili da im proizvod ne valja. Što je paradoks ako se zna da oni koji dobro rade posao (teoretski) ne bi trebali imati problema sa njegovim nalaženjem i realizacijom. Ali ne u ovakvim tržišnim uvjetima koji su gotovo nemogući jer nema komadića zemlje na ovoj planeti koji ne osjeća stanje u kojem jesmo. Dakle puno stvari tu još nije jasno i ne štima pa je 5 kn trenutno opravdano. Ali to se može i vrlo brzo promijeniti.
Stanje nije dobro, ali ulaže se trud u konačno dobijanje novih poslova tako da je sva drama zapravo jednostavno pitanje što će prije – stečaj ili uspjeh. Rizik je ogroman, ali postoji i potencijal uspjeha jer za sada se dimi na puno mjesta, ali nigdje da izbije vatra uspjeha u potrazi za poslom. A dugovi ne moraju biti pogubni, ako ekipa ostanu u stanju iznalaziti rješenja dok se jednom konačno ne probije ta blokada bez novih poslova koja je zaista iscrpljujuća i za firmu i za dioničare.
I jedno konkretno praktično pitanje – što bi ste vi napravili da se na njihovoj poziciji u ovakvom stanju kakvo jest, a da vam je stalo da se izvučete iz postojeće situacije? A čitate Soroša (bez obzira čiji je igrač) – ne najavljuje ništa dobro za čitav svijet. A rješenja uvijek postoje jer uvijek netko uspije preživjeti pa i iz naizgled potpuno izgubljene pozicije potpuno preokrenuti rezultat.
Tko zna možda upravo ovdje date kakav prijedlog ili rješenje kojih se oni tamo još nisu sjetili ili razmatrali. Znate ono sa zaglavljenim šleperom ispod podvožnjaka i djetetom koje je predložilo da ispušu gume, dok su "mudre glave" razmišljale o teško ostvarivom micanju podvožnjaka dizalicom.
Imam dionice Ingre i nije mi svejedno. I vjerujem da će uspjeti – sve dok se budu trudili nalaziti riješenja iako ne bi bilo loše da to malo kvalitetnije podjele sa nama.
Bravo Dedo, sad mi je puno lakše kad vidim da ima onih u puno većim govnima od mene. Moj prosjek je jednocifreni od jučer, ali ne osjećam se ugodno. Mogu misliti kako je tebi.
Drago mi je za tebe.
Vjeruj mi, ja se uopste ne osjecam "u govnima".
Vec vise godina imam i skupljam dionice Ingre i moja zelja je da ih imam sto vise.
U zadnje vrijeme moja zelja se ispunjava pa me to cini sretnim…[lol]
Lp, dedo
…
I jedno konkretno praktično pitanje – što bi ste vi napravili da se na njihovoj poziciji u ovakvom stanju kakvo jest, a da vam je stalo da se izvučete iz postojeće situacije? A čitate Soroša (bez obzira čiji je igrač) – ne najavljuje ništa dobro za čitav svijet. A rješenja uvijek postoje jer uvijek netko uspije preživjeti pa i iz naizgled potpuno izgubljene pozicije potpuno preokrenuti rezultat.
Tko zna možda upravo ovdje date kakav prijedlog ili rješenje kojih se oni tamo još nisu sjetili ili razmatrali. Znate ono sa zaglavljenim šleperom ispod podvožnjaka i djetetom koje je predložilo da ispušu gume, dok su "mudre glave" razmišljale o teško ostvarivom micanju podvožnjaka dizalicom.
Imam dionice Ingre i nije mi svejedno. I vjerujem da će uspjeti – sve dok se budu trudili nalaziti riješenja iako ne bi bilo loše da to malo kvalitetnije podjele sa nama.
Bravo turbulent!
Jedan od razloga sto je dionica ovdje gdje jeste je izrazito los i vrlo bezobrazan odnos kojeg navedena kompanija ima prema javnosti a narocito prema malim dionicarima.
Danas, jedna od vrlo bitnih, ako ne i najbitnija stavka u poslovanju uspjesnih firmi je komunikacija a Ingrina je itakako losa.
Nije sustina u tome da se precizno i u predvidjeno vrijeme daju finansijski izvjestaji vec u slici i poruci koja se gradi u javnosti i u drustvu, ideja o kompaniji, o principima na kojima zasniva svoje poslovanje, o njenim vrijednostima i ciljevima, o njenoj misiji, svrsi i koristi, kako radnicima, uposlenim, menadzerima, vlasnicima tako i malim dionicarima, drustvu, sadasnjim i buducim generacijama.
Reci cu i ovo, mada vecina forumasa to zna i ne bih zelio da ispadam pametan, ali danas se kupuje, cijeni i vrijednuje ideja o proizvodu a ne sam proizvod! I sve uspjesne firme jako vode racuna o tome (Ikea, Coca-cola…). A sta INGRA radi na tome polju??? Nista i naprotiv, ispada da Arenom pljackaju grad ZG, da sa bolnicom ucijenjuje Ministarstvo zdravstva, da suruju i podrzavaju "diktatora" Gadafija (rip), da imaju "tajne" ugovore sa Alzircima za izgradnju "vojne" bolnice, da bog-zna sta sve mute sa Rusima (vidi sada dolazak Sterna)…
Nitko ko danas zaboravlja ili zapostavlja takvu komunikaciju, na svim nivoima i u svim pravcima, ne moze uspjesno da posluje i osudjen je na dugu agoniju i propast!
Pored toga, kao u protekla, davna, vremena, INGRA izgleda uvjerena kako dovodjem pojedinih, "poznatih" i "javnih" faca se moze opravdati, podrzati, unapregnuti i osigurati pozitivno i uspjesno poslovanje kompanije. I prije sam pisao da, oslanjenje i baziranje poslovanja na pojedince, ne garantuje nista, ama bas nista osim eventualne, i svakako prividne i prolazne prednosti….a od koje nema dobre i dugorocno pozitivne buducnosti…ni za koga, pa tako ni za INGRU…
Lp, i jos jednom, cestitka za tvoj post,
dedo