INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Više mi se sviđaju scenariji s "happy end"-om…

… sretno ekipa …

uredno dolazi po 10k na 5 kn

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Jao jao suosjecam sa svim dionicarima Ingre, stvarno mi je zao.
Meni je ulaz bio na 24kn, a izlaz na 7kn. Popusio sam novac koji ne znam ocu li ikad moci opet zaraditi.

Ali nije kraj svijeta, bitno je pomiriti se i nastavati sa zivotom. Jer ipak, nije sve u novcu.. dapace.

ovo će biti odbijanac godine

bit će bolje................

ne zna se jel lijevi mlate desne ili desni lijeve

free flow information

Što ste se uskokodakali, pa što je čudno da građevinska firma ima problema s likvidnošću, i kao da ovo nismo znali kod Ingre…
Poslovi i perspektiva su ti koji vrijedi (a ima nešto i imovine), ajmo sada natrag na 6 kn… [cool]

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

izgleda da onaj PBZ-ac izlazi danas do kraja na 5 kn? to ne bi bilo loše jer je on bio glavni rušitelj cijene još tamo od 15 kn
ajmo peyo pobrati sad što više? a ti bi mogao uskoro preuzeti ingru i Arenu [wink]

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

Drhtave ručice prodaju, sad će to Megido1 i peyo dić na 16,72kn… lova do krova.

Ne želim si stvarati neprijatelje ali;

INGRA nije stvorila u zadnjih 5 godina jedne kune dobita za svoje dioničare. Da EBIT-a je bilo ali FCF-a nigdje na vidiku. Naravno ja razumijem ljude koji su u hype-u utukli novac unutra i da im je sada teško. Jasno mi je i želim im oporavak. Činjenice ipak stoje. Ajmo malo revidirati – najbolje godine. Kada uzimam najbolje godine od 05 do 08 i neto dobit ili EBIT(FCF-a nema) onda Ingra bi možda i ležerno vrijedila oko 350 000 000 kn. U najboljim trenucima cijene dionice 2007/08 INGRA je vrednovana na burzi po cijeni od 5 000 000 000 kn. Razmjer nesrazmjera realne cijene stvarno ozbiljnom držaocu i stvarne cijene na burzi je uzasno velik. Danas(cijena od 370 mil kn je za najbolje godine) Ingra ne stvara niti EBIT niti (kamoli) FCF. A što se tiče sadašnj mcap od 80 milijuna kn – i on se čini previsok. INGRA ima više desetaka posto kratkorajnih potraživanja od imovine. A to što 6 kn izgleda malo – to stoji ali padom cijene od 15 posto godišnje – agonija bi se mogla odugovlačiti još 12 godina. Ipak izgrizanje kapitala iznutra je puno brže i sa ovakvom brzinom oko 3(at best)

Želim svima koji su imali novce unutra ali zbog čistih namjera(obrazovanje, obrazovanje djece, ulaganje u razvoj sebe) da vam se novci vrate. Ipak, imajte na umu nekad je bolje izaći sa nešto novaca nego ništa novaca.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzbuna-na-zagrebackoj-burzi-velika-ingra-ne-moze-vise-placati-svoje-obveze-/595409.aspx

Kakva prilika za zaraditi… [thumbsup]

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

New Report

Close