ovdje se vrlo vjerovatno radi o rusenju kreditnog rejtinga pa neko procijenju da jako zaduzene firme u neperspektivnim firmama moraju propasti ovdje ocekujem jaci pad i stecaj u naarednom periodu od 3-5mj.
Da bi bilo stečaja moralo bi se dogoditi da ZG Holding prestane plaćati za Arenu. Ne znam kolika je vjerojatnost toga, ali ako se to ne desi onda stečaja ne može biti jer se sa preko 7 mil. eura godišnje mogu lako vraćati krediti i plaćati ostale obveze (bez da se uopće posluje).
[/quote]
Pa kako onda uspiju svaki kvartal nabrati 15 -20 miliona duga???
Cijena je još malo niža od "smiješnih cijena", a nitko se ne smije i nema navale na kupnju…ne kužim [undecid] [huh]
… za arenu RH i grad ZG trenutno plaćaju 7,2 mil eura( plus porez) godišnje tj.9% na uznos od 80 mil eura za koji je mogu otkupit …. pošto vlada i grad zg nemaju tu lovu moraju se zadužit ali bi plaćali manje nego sada vjerojatno uz kamatu od cca. 6% što bi im smanjilo ratu na cca. 5 mil eura znači ostvarili bi uštedu od cca. 2 mil eura godišnje…. kad bi BKS banka pokrenula ovrhu nad arenom INGRA bi mogla završit u banani banka bi sebi osigurala prihode a vlada RH i grad ZG bi dalje plaćali po postojećem ugovoru … postoji mogućnost da recimo banke otkupe arenu tj. tvrtku Lanište. d.o.o. tako da postojeće dugove zamjene udijelom u Laništu d.o.o. i tako ingru riješe dugova u visine min. 80 mili eura tj. cca. 600 mil kuna … zdrav razum ti nalaže da vlada i bandić trebaju iskupit arenu prije roka jer od obveza ne mogu pobjeći a i sama arena donosi dobit tako da bi godišnja rata za arenu mogla pasti za pola … u ingri za ovo znaju sad samo treba to objasnit vladi i bandiću … možda stipe to može…
Na žalost ukolik Ingra ne plaća kamate na kredit BKS banke ili joj banka de odobri prolongat ili reprogram, može se desiti da banka pokrene ovršni postupka na osnovu upisanog zaloga na nekretnini tj. Areni Zagreb koju onda putem sudske dražbe banka prvo prodaje za 2/3 vrijednosti. Ako na prvoj dražbi ne bude zainteresiranih kupaca na drugoj dražbi se Arena prodaje za 50 % vrijednosti i tada je npr. grad Zagreb može kupiti jeftinije nego da je otkupi od Ingre. U ovoj situaciji Ingra nije baš u povoljnoj poziciji i sve ovisi o statusu otplate kredita BKS banci tj. mogućnosti da podigne novi dugoročni kredit sa kojim će vratiti kredti BKS bank AG koja kako čujem nije baš u naj sjajnijoj poziciji u Austriji zbog novih ograničenja koja im je nametnula Narodna banka Austrije.
Daj stavite link gdje piše da Ingra nekome nešto neplaća.
Npr. tu kamatu kod BKS banke pa onda nagađajte.
Predpostavljati a ništa neznati to je onda puko naklapanje.
Argumenti jedino važe.
Ja samo navodim moguće probleme koji bi mogli znatno utjecati na poslovanje Ingre. Trenutna cijena dionice ne sugerira baš neko blistavo stanje pa me samo zanimlo ima li tko kakve informacije jer mi ovo sve ne miriše na dobro. Ipak vjerojatno je sve loše već uračunato u cijenu i nadam se da gore od ovoga ne može biti.
… za arenu RH i grad ZG trenutno plaćaju 7,2 mil eura( plus porez) godišnje tj.9% na uznos od 80 mil eura za koji je mogu otkupit …. pošto vlada i grad zg nemaju tu lovu moraju se zadužit ali bi plaćali manje nego sada vjerojatno uz kamatu od cca. 6% što bi im smanjilo ratu na cca. 5 mil eura znači ostvarili bi uštedu od cca. 2 mil eura godišnje…. kad bi BKS banka pokrenula ovrhu nad arenom INGRA bi mogla završit u banani banka bi sebi osigurala prihode a vlada RH i grad ZG bi dalje plaćali po postojećem ugovoru … postoji mogućnost da recimo banke otkupe arenu tj. tvrtku Lanište. d.o.o. tako da postojeće dugove zamjene udijelom u Laništu d.o.o. i tako ingru riješe dugova u visine min. 80 mili eura tj. cca. 600 mil kuna … zdrav razum ti nalaže da vlada i bandić trebaju iskupit arenu prije roka jer od obveza ne mogu pobjeći a i sama arena donosi dobit tako da bi godišnja rata za arenu mogla pasti za pola … u ingri za ovo znaju sad samo treba to objasnit vladi i bandiću … možda stipe to može…
Na žalost ukolik Ingra ne plaća kamate na kredit BKS banke ili joj banka de odobri prolongat ili reprogram, može se desiti da banka pokrene ovršni postupka na osnovu upisanog zaloga na nekretnini tj. Areni Zagreb koju onda putem sudske dražbe banka prvo prodaje za 2/3 vrijednosti. Ako na prvoj dražbi ne bude zainteresiranih kupaca na drugoj dražbi se Arena prodaje za 50 % vrijednosti i tada je npr. grad Zagreb može kupiti jeftinije nego da je otkupi od Ingre. U ovoj situaciji Ingra nije baš u povoljnoj poziciji i sve ovisi o statusu otplate kredita BKS banci tj. mogućnosti da podigne novi dugoročni kredit sa kojim će vratiti kredti BKS bank AG koja kako čujem nije baš u naj sjajnijoj poziciji u Austriji zbog novih ograničenja koja im je nametnula Narodna banka Austrije.
[/quote]
… zanm da može ali bi onda poslali ingru u stečaj a to nije nikom u interesu ( bar mislim ) … ipak očekujem da će prevladat razum … mislim da stipe još ima utjecaja i da će holding preuzet arenu …ako bude škripalo ima ulja …
Meni sve ovo miriši na preuzimanje INGR-e za male novce,na kulturan način i u tišini.
Nisu tu Mesić i Štern ušli bez veze.
Zašto onda ne prodajete poštovani kolege kad je stečaj u pitanju?Ovo j ili nastavak poveden primjerom PBZ-a ili PBZ.A inače PBZ je pred kraj prošle godine dobio po tuti zajedno sa ZABOM,i to ste prokomentirali svi.A sad se koristila gužva oko EU i to je to.Stvarno ne vidim šta vam znače takvi postovi,jer niti imate INGRU, a ne znam po kojoj cijeni bi ju kupili.Dobro je rekao kolega -zašto ne stave cijeli iznos na ask,i mir božji.Bili bi pokupljeni,a ovako namjerno rušaju cijenu.Zar to ne liči na short,koji je kod nas nedozvoljen.Mislim da će nadležni imati pune ruke posla.
….a ovako namjerno rušaju cijenu.Zar to ne liči na short,koji je kod nas nedozvoljen.Mislim da će nadležni imati pune ruke posla.
nije short nedozvoljen, naprotiv….sad je u fazi vrlo skore realizacije. neki dan su SKDD i ZSE potpisali sporazum i čeka se još par detalja da se dogovore s HANFOM i kreće shortanje na ZSE. po meni će INGRA biti jedan od najboljih kandidata za shortanje obzirom na jako veliki free float i velik broj malih dioničara
drhtave ručice prodaju.
šta su ingru kupovali samo oni sa parkinsonovom?
pa MORA biti tu još faktora pored drhatvih ručica.
glupost, svima vam je kriv netko ko nije siguran u sebe i svoju investiciju. dajte malo kostruktivnijih komentara. pa ovo vam je već druga godina zaredom kako spominjete drhatve ručice, i budale koje prodaju.. samo ne vidim da itko govori u prvom licu, kao budali koja kupuje ingru.
a po vama prozivane budale koje su prodavale sve dosada, pokazuju da su sve, samo ne – budale i idioti..
a kolega vatreni je lijepo ustvrdio;……Cijena je još malo niža od "smiješnih cijena", a nitko se ne smije i nema navale na kupnju…ne kužim…..
netko se od spominjanih budala, budite uvjereni, JAKO SLATKO SMIJE
….Mislim da će nadležni imati pune ruke posla…..
dajte kolega, budite ozbiljni
pune ruke posla?
da – ali samo kad su hapačina i žderačina u pitanju
Raspored objava financijskih i poslovnih izvješća društva za 2012…
http://websrv2.hina.hr/hina/web/article-ots.action?id=20120118:OTS-H1180970:1:hrv&c=ots