INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Genijalna ti je računica!! Pušiš lovu i sebe uvjeravaš da stavljaš u džep.
5000 kom x 6,5 kn=32500 kn
32500 + tvojih 18000 kn iz džepa = 50500 kn
početnih 75000 kn – 50500 = 24500
24500 kn = tvoja pušiona

da, ali ima 5000 dionica. onaj tko ima dionice, nije ništa popušio sve dok ne izađe iz igre. kalkulacija mu je bolja od pasivne igre dugoročnog investitora…
[/quote]

Je, nešto je bolje nego kod dugoročnih. Ali činjenica je da ingra mora na 12 kn da bi on bio na nuli. Da je s tih 75000 kn kupio dionice po recim 7,5 kn imao bi 10000 komada i na tih 12 kn dobru zaradu.
Dobro je kolega primjetio da tih 18000 kn mu nije nikakava zarada. Zarada bi bila da ima veći iznos nego na početku.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

vatreni, ti si valda prespavao da je Ingra napravila restrukturiranje (uvalila je nove dionice na ime dugovanja i time znatno poboljšala financijsku sliku….!

Nisam prespavao navedeno uvaljivanje…nisam ni prespavao pad sa 12 na 6 kn u 3 mjeseca…nisam prespavao ni šutnju Uprave o svemu…niti izdavanje novih tranši…niti kupnju automobila…ja ne spavam…podočnjaci su mi ogromni [bye]

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

Evo i danas počinje rušenje dionice. Prva transakcija 13 dionica po 6,47 i cijelih 84,11 kuna prometa. A minus toliki da je strahota. Svakome normalnom je jasno da moja teorija o zaradi u padu drži vodu.

24500 kn = tvoja pušiona

da, ali ima 5000 dionica. onaj tko ima dionice, nije ništa popušio sve dok ne izađe iz igre. kalkulacija mu je bolja od pasivne igre dugoročnog investitora…
[/quote]

Je, nešto je bolje nego kod dugoročnih. Ali činjenica je da ingra mora na 12 kn da bi on bio na nuli. Da je s tih 75000 kn kupio dionice po recim 7,5 kn imao bi 10000 komada i na tih 12 kn dobru zaradu.
Dobro je kolega primjetio da tih 18000 kn mu nije nikakava zarada. Zarada bi bila da ima veći iznos nego na početku.
[/quote]
O tome se treba govoriti i o tme sam pisao. Ludost je svaki dan prodavati i kupovati po kunu niže i stavljati u džep 4xxx kn. Ako se već zna a zna se da nešto ide dole, i nije kupio za 75000 već 75225, no zanemarit čemo proviziju. Ako IZAĐE na 14 kn,,pričekati da padne na, ajmo reči 8, ne 7 kn ili 6,50 pa kupiti za 69xxx kn jer je do tada izgubio 5xxx kn,,, (8625 komada Ingre…) e onda je to zarada ako ode na recimo barem 9 kn (1 kn razlike). Po meni je ovo matematika dobra. Sve drugo je kako je već rečeno pušiona.
I što će biti s Ingrom danas.. zna li netko koji se valić odrađuje, kupujete se ili ili se čeka ??

I very much love INGRA !!

na ingri su svi svoje dali
ovi što su smanjivali prosjek su ga smanjili i više nemaju ni za burek
ovi što nikada nisu ni imali (a takva je većina kao gore ovaj druker mrgud) neće je nikada ni imati
dugoročni će najbolje proći kad će prodavati po 50 kuna
zato sumnjam više u ikakvu trgovinu danas

Postanite Eu-robovi

24500 kn = tvoja pušiona

[/quote]

[/quote]
O tome se treba govoriti i o tme sam pisao. Ludost je svaki dan prodavati i kupovati po kunu niže i stavljati u džep 4xxx kn. Ako se već zna a zna se da nešto ide dole, i nije kupio za 75000 već 75225, no zanemarit čemo proviziju. Ako IZAĐE na 14 kn,,pričekati da padne na, ajmo reči 8, ne 7 kn ili 6,50 pa kupiti za 69xxx kn jer je do tada izgubio 5xxx kn,,, (8625 komada Ingre…) e onda je to zarada ako ode na recimo barem 9 kn (1 kn razlike). Po meni je ovo matematika dobra. Sve drugo je kako je već rečeno pušiona.
I što će biti s Ingrom danas.. zna li netko koji se valić odrađuje, kupujete se ili ili se čeka ??
[/quote]
Ništa se nikad sa sigurnošću ne može znati.
Nešto si nervozan i puno pišeš?
Prodao tih 50k sa gubitkom?
Da si toliko siguran u svoje prognoze nebi toliko ovdje piskarao.
Dal će dolje? Moguće, ali ništa nije 100%.

@borism
Mrgud je kupio preko nekoliko t kom po 8,29 kn prosjek,,, zamisli kada izađem na trostrukom iznosu.. DRUKER MRGUD. Al za razliku od tebe i pojedinih Mrgud zna di će Ingra i čeka još na dokup, ne prodajem kunu niže pa kupujem ponovno, nego čekam the end.. tj blizu njega.
ha, ha i ha.. Druker Mrgud !!
Vidjet čemo na kraju.
LP [thumbsup]

I very much love INGRA !!

24500 kn = tvoja pušiona

[/quote]

[/quote]
[/quote]
U zadnje vrijeme baš i ne pratim burzu (aktivno), ali moram se osvrnuti na ovakva razmišljanja jer na neki način navode na krivi zaključak.
Ne radi se ovdje o zaradi na ovakvom spuštanju cijene, jer to bude vidljivo tek kad (i ako) dionica krene u znatniji rast, a sve drugo je gubitak bez obzira na broj dionica( da sad ne idem u analizu ove tvrdnje, jer to i nije bit ovog posta).
Ovdje se radi o namjernom rušenju cijene koristeći globalnu krizu u svijetu, našu još prisutniju i dublju nego svjetsku, slabo stanje u građevinarstvu i da ne nabrajanjam dalje (uz trenutne slabosti unutar same firme, kao i određeni potezi uprave u lošem smjeru, iako pretpostavljam da žele najbolje),
jer kako objasniti da prije dva dana više od polovine vremena rada burze nije napravljen nikakav promet. Kako to da jedna od likvidnijih dionica, bez ikakvih dobrih ili loših vijesti toliko ostane bez prometa. Nemoguće, ako nije sve dirigirano, a jest, i to ne bi bilo teško dokazati kad bi odgovorni imali volje i želje.
Naravno, da se neki neće složiti sa ovim mojim mišljenjem, ali IMHO mislim da nisam daleko od istine, kad je u pitanju ova dionica.
P.S. Trenutno nemam ovu dionicu, ali vjerujem da će se ista oporaviti u idućoj godini(barem to želim radi svih onih koji su u gubitku)

@Mrgud
jel ostala koja dionica Djure za uspomenu na pushing, tako je i ovdje, ali glavno da se druka, da se postaju grafovi. Ova dionica je smeće, ne vrijedi pišljiva boba isto kao i cijela ZSE

Jel to promet 84 kune??? ili mi se smrzla gledalica???

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

…kako bih jedna dobar posao vinuo ovu dionicu u visine, inače prosjek mi 8,90… šteta što nemam više keša, ovo je idealno za kupnju… [lol]

Tko ima sreću nije mu potreban razum, tko ima razum potrebna mu je sreća.

Jao svega se načitah od jučer. Ovaj što piše matematiku o zaradi, ustvari piše da je za toliko uspio smanjiti gubitak na dionici. I dalje je u gubitku ali manjem nego da je ostao u njoj bez K/P. O tome se radi, samo što on taj smanjeni gubitak zove zarada.
Ingra neće u stečaj-nema naznaka-za 10-ak godina možda-tko zna, sve je moguće, pa i to da propadne HT ili KOEI.
A odakle vam info da Ingra nije u igri za zračnu luju?
Nadam se da su se burekmajstori tipa Prodaj-Kupi opametili i da će prestati hraniti investitore koji vam neće dati dionice prije 15-20 kn ili i više.
Uživajte u životu, možda nam je današnji dan posljednji.

neće uvijek biti ovako.

New Report

Close