INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

viđe lešinara što su su uspaničili jer Ingra ne pada ispod 6 kn kako su si zamislili [lol]
lijepo te vaše crtkarije i ostale gluparije objesite mačku o rep, to ovdje ne pali kao što smo vidjeli zadnjih mjeseci…Ingra raste ili pada kako odrede veći igrači, a kako niste među njima možete samo tužno gledati i ostati kao popišani kadu brzo opet krene rast preko 7 kn [bye]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za investiranje

viđe kako čovjek ne razumije što napisah već piše gluposti samo da bi nešto pisao.
Neće ingra ispod 6 kn bar se nadam. Na žalost mislio sam i da neće ispod 8 pa sam se gadno prevario. Više ne kupujem jer nemam municije a da imam kupovao bih i dalje jer sada više ne može biti velikog gubitka, a dobitak može biti velik. Sve u svemu sada se može uspješno smanjiti prosjek ulaza.
Na žalost ništa od izgradnje ZLZ što je Igor najvaljivao kao vrlo izgledan posao jer je to dogovorio sa 5 potencijalnih investitora koji su ušli u drugi krug.

Mrgude, dragi. Analogija je potegnuta sa mojim primjerom. Kupio sam 5.000 dionica po 15 kuna. Ali NISAM ih prodavao jer sam to računao kao dugoročnu investiciju. I šta se desilo? Cijena je pala na 7 kuna i niže. Tada sam skužio da sam postupao kao neki na ovom jadnom tržištu kako ga nazivaš imao bi do 7 kuna isti broj dionica i 20 tisuća kuna u džepu (minus provizija brokerima). Još jednom ponavljam da nisam nikad imao namjeru prodati te dionice nego čekati rast. Ali ovo je matematika.
Znači:
Kupiš 5000 komada po 15 = 75.000 kuna
Prodaš po 14 = 70.000 kuna
Kupiš po 13 = 65.000 kuna a razliku od 5.000 kuna staviš u džep
Prodaš po 12 = 60.000 kuna
Kupiš po 11 = 55.000 kuna a razliku od 5.000 kuna staviš ponovo u džep
Prodaš po 10 = 50.000 kuna
Kupiš po 9 = 45.000 kuna a razliku od 5.000 kuna staviš u džep
Prodaš po 8 = 40.000 kuna
Kupiš po 7 = 35.000 kuna a razliku od 5.000 kuna staviš u džep

Ukupno si u džep stavio 18.000 kuna kad odbiješ proviziju brokerima i imaš 5.000 dionica kao i ja. E to je razlika između dugoročnog investitora kao ja i investitora koji se kocka kao veliki broj ljudi na ZSE.
Ovo drži vodu kad je ovakav pad kakav se dešava sa Ingrom. Ovo isto sam prošao sa Magmom.

Genijalna ti je računica!! Pušiš lovu i sebe uvjeravaš da stavljaš u džep.
5000 kom x 6,5 kn=32500 kn
32500 + tvojih 18000 kn iz džepa = 50500 kn
početnih 75000 kn – 50500 = 24500
24500 kn = tvoja pušiona

Genijalna ti je računica!! Pušiš lovu i sebe uvjeravaš da stavljaš u džep.
5000 kom x 6,5 kn=32500 kn
32500 + tvojih 18000 kn iz džepa = 50500 kn
početnih 75000 kn – 50500 = 24500
24500 kn = tvoja pušiona

da, ali ima 5000 dionica. onaj tko ima dionice, nije ništa popušio sve dok ne izađe iz igre. kalkulacija mu je bolja od pasivne igre dugoročnog investitora…

Ovdje svako ima neku svoju čudnu računicu ne bi li sam sebi dokazao da je u plusu. Hoćete li biti u plusu i kad firma ode u stečaj? Vjerojatno da, bit će te bogatiji za jedno iskustvo

Ovdje svako ima neku svoju čudnu računicu ne bi li sam sebi dokazao da je u plusu. Hoćete li biti u plusu i kad firma ode u stečaj? Vjerojatno da, bit će te bogatiji za jedno iskustvo

a ti znaš da će Ingra u stečaj? ajde reci kad će to biti pa da ovjerimo okladu kod bilježnika da se to neće dogoditi! prestani više lupetati gluposti po svim temama gdje želiš kupiti dionice!

ZAšto firma ne bi mogla u stečaj??? Stečaj je događaj kada firma više ne može podmirivati svoje obveze prema vjerovnicima i isplačivat plaće i naknade. I Magma je otišla u stečaj,a širila se ko kuga po Hrvatskoj, Srbiji, i dalje prema istoku. Planovi su bili impresivni zarada luda, sve posložene, al na kraju stečaj. Pustite sad vrijednosti nekretnina i druge bakrače, u ovoj situaciji neke preskupe nekretnine ne mogu se unovčiti ili prolaze u ogromne diskonte.
Ne prejudiciram ništa i ne sugeriram, ali i stečaj se mora razmatrati kao jedna od opcija…

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

samo 1 pravi posao cijelu ovu negativnu priču mijenja u dobro…..
a onda će ove sadašnje cijene ostati povijesne .
uprava mora sad biti jaka i zaigrati agresivno, inače , ovaj komentar prije moga postaje realna opcija

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

vatreni, ti si valda prespavao da je Ingra napravila restrukturiranje (uvalila je nove dionice na ime dugovanja i time znatno poboljšala financijsku sliku….jest da se cijena dionice strmopizdila, ali firma je zdravija nego prije toga).
dalje, Ingra je dobila manji posao u iraku, pa veći posao u Alžiru (50 milja EUR), radi poslove i kod nas (klinika za tumore, gradnja luksuznih vila i stanova: srebrnjak, Dubrovnik itd.), nedavno je objavljeno nešto za Njemačku itd. tako da sva ta laprdanja o stečaju imaju smisla samo kao pokušaj da se cijena spusti još koju lipu pa da burekđije zgrabe svojih par bureka.
dobro je kolega gore rekao, vide lešinari da cijena ne pada pa su sad nervozni! oni bi najrađe da firma propadne samo da oderu svoj komadić mesa s lešine… jadno!

Kolega pa ne spuštamo vam mi cijenu, niti na to možemo ozbiljno utjecati. Realno ingru bi dodao u popis dionica gdje je stečaj itekako moguć. Ni uprava ingre nije euforična kao vi.

bude li iduće godine poslovala kao i ove ode ingra na burzu rada
treba im posao bar od 2 milijarde eura da bi stala na noge
trenutno što i zarade pojedu banke kroz kamate i jedva skupe za plače

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

New Report

Close