INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@titulus
Eto kako se ja i ti brzo dogovorimo. Meni je svejedno gdje če cijena, nekome baš i nije, netko je digao kredit pa je sada u problemima .. prodaje jer mora. Ove gluposti o 10 kn, DA sigurno, ali u ovome vlaju, u ovoj kompoziciji NE. Prvo još dole pa onda razmišljenje, hoče li još ili NE.
LP !!
Može gore još jedna jedinica da imam dobru ocijenu za malu školu !!

I very much love INGRA !!

http://www.poslovni.hr/vijesti/rohatinski-ceka-nas-jako-teska-godina-smanjiti-budzet-za-9-mlrd-kn-192543.aspx

CIJELA firma trenutno po TK vrijedi cca 80 Milijuna KUNA. Koliko vrijedi ARENA i poslovna zgrada??? SMIJEH od trgovaca i trgovanja. Ili sami sebe jedemo ili netko vodi dobru igru s ciljem.

NEGIDO1
Probaj izračunati koliko ima dionica ĐĐ i koliko vrijedi sada holding a ja ću ti reći samo kolika im je površina čiste zemlje-imanja, i uvjerit ću te da vrijedi više, bez da se u to uračunaju hale, strojevi, proizvodnja i druge vrijednosti. Nema ovdje zdrave pameti !!
LP [angry]

jedna loša vijest – ide prema 5 , a jedna dobra ide prema 10

loše vijesti više ne utječu, Ingra pada (tj. ruše je) dokle misle da će moći pa na toj razini skupiti veće količine…na 6 kn bila bi opasno prejeftina (o 5 kn d ane govorim) jer teško da bi skupili neku veću količinu kraj tolikih gladnih usta. zato brijem da će pokušati skupljati sada pa sve do 8 kn,a onda je napucat 12-15 kn
[/quote]

stalno jedna te ista spika. Pročitajte zanjih 100 stranica foruma, a onda pogledajte grafove. Svaka čast onome tko je digao lovu na ingri

konacno se nase firme pocinju vracati na libijsko trziste. pocelo je sa viaduktom, a nastavit ce sa ingrom. ne bi me cudilo da je ingra vec i u ovom poslu:

http://hr.seebiz.eu/infrastruktura/viadukt-se-vraca-poslu-u-libiji/ar-20905/

Je, hoće, Mesić je sve dogovorio sa pok. Gadafiem, a ovaj prije pogubljenja dao naputke revolucionarnoj vladi.
Ja mislim da se iz Ingre ne smije nitko ni pojaviti u Libiji, niti u turističkom aranžmanu, tako je to kad je predsjednik NO lajavi lopov.

CIJELA firma trenutno po TK vrijedi cca 80 Milijuna KUNA. Koliko vrijedi ARENA i poslovna zgrada??? SMIJEH od trgovaca i trgovanja. Ili sami sebe jedemo ili netko vodi dobru igru s ciljem.

Izgradnja Arene Zagreb koštala je 89 milijuna eura, a kako bi ju otplatili Grad Zagreb i država morat će dati 210 milijuna eura. No, Arena Zagreb očito je rupa bez dna te su sada potrebna nova ulaganja inače se u toj dvorani neće moći održavati utakmice košarkaške Eurolige, piše Novi list.

Grad Zagreb će zato u Arenu Zagreb uložiti još 446,400 kuna kako bi dvorana udovoljavala uvjetima koje propisuje Europska košarkaška federacija. Novac je uplaćen Zagrebačkom holdingu koji će obaviti potrebne radove.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić kaže da se zbog novih uvjeta koje propisuje Europska košarkaška federacija u dvorani mora mijenjati parket, a potrebni su i dopunski sigurnosti uređaji, novi koševi i drugo.

Arena će u trajno vlasništvo Grada Zagreba prijeći kad Ingra od Grada dobije 210 milijuna eura, odnosno sljedećih 28 godina. (jk)

http://www.poslovni-savjetnik.com/hrvatska/rupa-bez-dna-areni-zagreb-jos-pola-milijuna-kuna

moji poruke nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

Frende tang,sve lijepo šta si napisao,a da li znaš da ,kad smo kod sporta,Medveščak ima ponudu za KHL,rusku ligu,ali samo pod jednim uvjetom-da se sve utakmice igraju u Areni.RUSI FINANCIRAJU SVE,BEZ GRADA ,BEZ DRŽAVE,BEZ IKOGA……..ŽIVI KEŠ.PRIJEDLOG JE NA RAZMATRANJU.
Šta na to reći,a Arena je rupa bez dna i ne vrijedi ništa???????????????????????????????????????????????

peyo

Konačno sam shvatio zašto je dionica na ovim razinama.
Nekolicina malih igra prljavu igru rezanja dionice kako bi kupovali po nižim cijenama. Na primjer: Imaš 5000 dionica koje si kupio po 15 kuna. Ako padne cijena za jednu kunu izgubio si cca 7 %. I dalje imaš 5000 dionica. Ali ako prodaš tih 5000 dionica po 14 kuna i čekaš da padne na 13 kuna i kupiš opet tih 5000 dionica, ti si zaradio 8 %. Pazi, zaradio 8 %. Ponovo prodaš i nakon pada kupiš i opet si zaradio. Onu razliku u dionicama prodaš i imaš za burek što netko kaže.
I tako funkcionira današnja burza na cikličkim dionicama. Zato se mi koji dugoročno investiramo na burzi ne sekiramo. Taj novac ionako uložio u dionice ili ih imao u životnom osiguranju je svejedno. Ali takav kockarski način zarade je vrlo stresan i večina njih je ionako u qurcu sa svojim životom. Jedino što rade, rade štetu drugima.

INGRA d.d. osnovana je 18. veljače 1955. godine…
Zamislite što je od tada do danas sve prošla, pa i dalje posluje…
Cijena dionice u jednom trenutku 413,33 kn (15. 10. 2007.)…
Pitanje, kada prođe ova recesija (1, 2 ili 5 godina) što mislite da INGRA neće vrijediti i više od ovih 413,33 kn…
Negdje prije sam čitao da će Dow Jones indeks do 2020. godine biti na 100.000 bodova, zar uistinu mislite da i CROBEX neće preći 10.000 bodova…
Da je sada uložiti 10.000 EUR U INGRU, dugoročno mogućih 1.000.000 EUR – to je moja misao vodilja kada ulažem u INGRU – vjera u firmu…
Sa tim saznanjima što mi onda znači ovih kunu, dvije gore ili dole na cijeni INGRE… [cool]

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

INGRA d.d. osnovana je 18. veljače 1955. godine…
Zamislite što je od tada do danas sve prošla, pa i dalje posluje…
Cijena dionice u jednom trenutku 413,33 kn (15. 10. 2007.)…
Pitanje, kada prođe ova recesija (1, 2 ili 5 godina) što mislite da INGRA neće vrijediti i više od ovih 413,33 kn…
Negdje prije sam čitao da će Dow Jones indeks do 2020. godine biti na 100.000 bodova, zar uistinu mislite da i CROBEX neće preći 10.000 bodova…
Da je sada uložiti 10.000 EUR U INGRU, dugoročno mogućih 1.000.000 EUR – to je moja misao vodilja kada ulažem u INGRU – vjera u firmu…
Sa tim saznanjima što mi onda znači ovih kunu, dvije gore ili dole na cijeni INGRE… [cool]

Samo da se nadovežem. Ingra trenutno ima dug od 971 mil kuna i prošlogodišnje poslovanje sa – 90 mil kn. Izgleda strašno, ali jasno je da Ingra nije mogla sagraditi sve te objekte, Arenu, Lapad i dr. poslovne projekte u kojima je, a da se ne zaduži kod partnera i banaka. Pod dug se ubraja ono što svatko od nas ima kredit za ovo ili ono. A minus je i nastao vračanjem kratkoročnih i dugoročnih obaveza bankama. Ono što je za nas bitno da je ipak u odnosu na prošlu godinu ukupni dug Ingre smanjen za simboličkih 12 mil. Znači firma ne tone, ako ništa nivelira u ovim teškim vremenima.
A što se tiče stčaja, pa materijalna imovina firme, kapitalne rezerve i rezerve u materijalu su otprilike duplo veće od ukupnog duga firme. Pa kako je onda uspoređivati sa Đakovštinom koja nakon stečaja i rasprodaje imovine nije uspijela pokriti niti trečinu svojih gubitaka.
Jednostavno za ovo vrijeme treba biti zadovoljan da i ovako posluje, a ako se dogodi neka nova ekspanzija poslova, svi mi sretni.
Na kraju znam da nije lako ni upravi a ni nama, ali strpljiv spašen. Ipak INGRA je ime koje traje više od pola stolječa.

Ispravak netočnog navoda -INGRA je najviša cijena bila 62000 kuna po komadu,ali……..svašta se izdogađalo,ali sve smo to već 100 puta isprevrtili.A kolega sto posto ste u pravu,ja razmišljam isto.

peyo

Konačno sam shvatio zašto je dionica na ovim razinama.
Nekolicina malih igra prljavu igru rezanja dionice kako bi kupovali po nižim cijenama. Na primjer: Imaš 5000 dionica koje si kupio po 15 kuna. Ako padne cijena za jednu kunu izgubio si cca 7 %. I dalje imaš 5000 dionica. Ali ako prodaš tih 5000 dionica po 14 kuna i čekaš da padne na 13 kuna i kupiš opet tih 5000 dionica, ti si zaradio 8 %. Pazi, zaradio 8 %. Ponovo prodaš i nakon pada kupiš i opet si zaradio. Onu razliku u dionicama prodaš i imaš za burek što netko kaže.
I tako funkcionira današnja burza na cikličkim dionicama. Zato se mi koji dugoročno investiramo na burzi ne sekiramo. Taj novac ionako uložio u dionice ili ih imao u životnom osiguranju je svejedno. Ali takav kockarski način zarade je vrlo stresan i večina njih je ionako u qurcu sa svojim životom. Jedino što rade, rade štetu drugima.

Dobra ova matematika, nema što:
5000 kom kupiš po 15 kn = 75000 PLUS provizija, hajmo reći 0,30% = 75225 kn
5000 kom prodaš po 14 kn = 70000 MINUS provizija 0.30% = 69790 kn (-5435 kn)
5000 kom kupiš po 13 kn = 65000 PLUS provizija 0,30% = 65195 kn (ostaje ti 4595 kn)
Gubitak i dalje -5435 Kn

ali

Ako kupiš po 15 kn a prodaš po 14 kn izgubio si točno 5435 kn….znači imaš 69790 kn.
Pričekaš da padne na 13 kn….69790-0,30% = 69580,63 kn,,,možeš kupiti za sad 69580,63 – 0,30% = 69371,88 Kn ili 5336 dionica …….5336 x 13 = 69368 Kn.. Je…a ta matematika
75225 kn – 69371,88 = (+8% uf, uf) .. = -5853,12 ali imaš 336 dionica više umjesto 5000 kom… a na računu manje novca,, sada jedino da dionica poraste npr na 15 kn e onda bi brže zaradio jer imaš više dionica a ona tvoja gore matematika, to ti je za ocjenu kao ja iz Francuskog !!
LP [lol]

New Report

Close