Ingra će poslovnu godinu 2011 završiti u plusu. Samo polovica Iračkog duga od 19 milijuna dolara tj. da od toga naplate 10 milijuna dolara pokriva cjelokupni gubitak iz prva tri kvartala. Sve ostalo je čista dobit poslovne godine 2011. Taj dug je bitan jer se mora naplatiti do kraja 2011, jer je i Hidrogradnji u cilju da se to razriješi do kraja godine da bi i oni to mogli knjižiti u prihod. Možete ovo shvatiti kao druk ili već kako hoćete ali ako i sami malo bolje istražite taj slučaj doći će te do identičnog zaključka. Nas trenutno na ovoj cijeni drži samo strah koji je kroz vrijeme svima, pa i najhrabrijima ovdje utjeran!
Srdačan pozdrav!
Čak i da uspije ima još 160 milja duda iz 2010 i 2009.
Al to je valjda već uračunato u cijenu, ha?? [lol]
Ukrcaj na 7,9 – 8,0 i sad lagano svaki dan dizanje sa malim količinama možda do 9,00, ostalo se zna!
[yawn]
Ne znam jeste li pročitali izjavu Samodola. No rekao je da je sljedeća ingra na redu. Fondovi će izgleda morati objaviti javnu ponudu po 20kn.
a po kojoj matematici… zar su fondovi zajedničkim djelovanjem kupili preko 25% Ingre…?? po Samodolu javnu ponudu fondovi bi trebali objaviti samo za Podravku… tj. u članku lijepo piše:
Tri mirovinska fonda trenutačno imaju 12,5 posto udjela u Ingri.
Ne znam jeste li pročitali izjavu Samodola. No rekao je da je sljedeća ingra na redu. Fondovi će izgleda morati objaviti javnu ponudu po 20kn.
a po kojoj matematici… zar su fondovi zajedničkim djelovanjem kupili preko 25% Ingre…?? po Samodolu javnu ponudu fondovi bi trebali objaviti samo za Podravku… tj. u članku lijepo piše:
[/quote]
Velika većina i ne čita pravilno članke ,već u podsvjesti razmišlja o nenapisanim stvarima,koji bi im odgovarali da se izvuku iz ove( žabokrečine )od burze,da ju tako nazovem.
Mogla bi ova tri mirovinska fonda napraviti saltomortale i rasprodati ovaj paket i što onda.???
Što ako dođe do toga,gdje bi bila cijena dionice nakon ovog paketa od 1,5 do 2 mil???
[/quote]
Velika većina i ne čita pravilno članke ,već u podsvjesti razmišlja o nenapisanim stvarima,koji bi im odgovarali da se izvuku iz ove( žabokrečine )od burze,da ju tako nazovem.
Mogla bi ova tri mirovinska fonda napraviti saltomortale i rasprodati ovaj paket i što onda.???
Što ako dođe do toga,gdje bi bila cijena dionice nakon ovog paketa od 1,5 do 2 mil???
[/quote]
Da li bi to možda i morali zbog mcap-a ingre? Da ne bi bilo kao i na adpl prije koju godinu… Nije provokacija…nego mi je upravo misao sinula… Što mislite kolege?
btw:imam ingr-r-a
Smiješne izjave iz neznanja ili dosade, možda samo zafrkancija ali svega nekoliko posto istine.
Prava je mudrost izvući istinu iz svega nabacanog.
Kada bi se više kontrolirali strah i pohlepa, bilo bi pametnijih postova na svim dionicama o kojima se polemizira na ovaj forumaški način.
[/quote]
[/quote]
Da li bi to možda i morali zbog mcap-a ingre? Da ne bi bilo kao i na adpl prije koju godinu… Nije provokacija…nego mi je upravo misao sinula… Što mislite kolege?
btw:imam ingr-r-a
[/quote]
Mislim da bi svi vi zajedno trebali jos jedanput procitati taj pravilnik koji odredjuje ulaganja mirovinskih fondova. Bilo bi jasnije i zasto ih Hanfa nije tjerala da rasprodaju Ingru kad je cijena pala, a bome i zasto je onih 22 kune koje neke kolege spominju potpuno irelevantno.
Možda oni znaju da su OMF postavili stop loss naloge na ingri na 5 kn pa guraju prema dolje da ih aktiviraju. Mislim da će samodol opet objaviti "genijalno" rješenje u stilu puno pišem ništa ne kažem.
Poslovni dnevnik
7. studeni 2011.| Biserka Ranogajec
EU je prijetnja građevinarimaSlovenski kolege na Mineral forumu u Zagrebu hrvatskim građevinarima prenijeli svoja loša poslovna iskustva
Nakon sljedećih izbora nadamo se malo kooperativnijem odnosu ministarstava te pravilnijem rasporedu prioriteta u državi, poruka je s Mineral foruma 2011. u Zagrebu, središnjeg godišnjeg okupljanja predstavnika industrije građevnog materijala koja ostvaruje još uvijek zavidnih 12,5 milijardi kuna godišnje ukupnog prihoda i zapošljava 18.000 ljudi. Nakon ulaska Hrvatske u EU, sudeći prema iskustvima susjedne Slovenije gdje je ova industrija i dalje u padu i ne očekuje oporavak, slično bi moglo zadesiti i naše poduzetnike. Slovenija bilježi u 2011. pad građevinskih radova 29% i u EU od nje slabije su samo Španjolska s padom 32% i Grčka sa 34%.
Slovenski građevinari već su ostali bez posla, a slično čeka i hrvatske/PXL Loša slovenska iskustva
Peter Kosi, direktor najstarijeg slovenskog građevinskog poduzeća Granit iz Slovenske Bistrice, podsjeća da su posljednje tri godine propala skoro sva najveća i nekoć reprezentativna građevna poduzeća: SCT, Vegrad, GPG, CPM, Gradis Celje, Konstruktor Maribor, Stavbar, MTB… Ove godine Slovenija bilježi gotovo 50% manji obujam državnih investicija, ali ne i stranih. Zamašan udio na tržištu preuzele upravo strane građevinske kompanije Strabag, Porr i Alpine Bau. U pristupnim pregovorima država se nije, poručuje Kosi, izborila za povoljnije pozicije u prvim godinama članstva. Otvorene granice omogućile su dolazak stranih građevinskih tvrtki s njihovim radnicima i njihovim građevinskim materijalima. Stranci konkuriraju i dampinškim cijenama, a gubitke pokrivaju domaćim projektima. Obratan slijed nije moguć, kaže Kosi, jer su sve države EU postavile neformalne granice štiteći svoje interese. Osim toga, strane banke u Sloveniji podupiru izvozne potrebe "svojih" građevinskih kompanija bankarskim garancijama i povoljnijim kreditima.
Nezadovoljni zakonom Strana konkurencija ruši slovenska poduzeća koja propadaju i koja su zbog poštivanja europskog zakonodavstva bez zaštite. Ključni kadrovi odlaze u strane kompanije, a u pograničnim krajevima organizirane su dnevne migracije građevinskih radnika iz Austrije. Prema procjeni iz Granita, slovenskoj industriji građevnog materijala slijedi daljnji drastičan pad te otpuštanje radnika. Bez posla mogao bi ostati svaki peti građevinar. Ništa dobro ulaskom u EU ne može očekivati ni hrvatska industrija građevnog materijala, kaže Gordan Šredl, direktor Gospodarsko interesnog udruženja za proizvodnju, preradu i promet mineralnih sirovina u Hrvatskoj GIU Promins. Već sada je proizvodnja u pojedinim poduzećima građevnog materijala u padu između 30 i 50 pa i više posto. Jedan od većih problema i dalje je zakonodavstvo, a jedna od najvećih propusta sadašnje vlade upravo je donošenje lošeg Zakona o rudarstvu koji koči koncesionare eksploatacijskih polja. Zakonom iz 2009. godine nitko nije zadovoljan, ističe Šredl. Koncesionari se nadaju da će se prijedlog novog Zakona o rudarstvu ipak biti dovršen do lipnja iduće godine. Do tada, kaže Branko Duvnjak, voditelj kamenoloma u …
@ZiZi
ma tko mari za slovence, oni nemaju što graditi jer ima je država tako mala a sve izgrađeno, jedino mogu na kat, ali su im temelji slabi pa neide ni to. Mi nismo ni blizu kao oni, prostora imamo, lopova imamo, a radit nam se baš i neda. Evo mali od mog ratnog završio osnovnu.. pitaju ga očeš u gimnaziju,,, ni ćut, ne volim učiti, očeš u tehničku, jok neću,, pa dobro hočeš u poljoprivrednu, tamo se skoro niš ne ući… ma nebi ja ni tamo…pa koji…..onda hočeš, gdje bi ti. Ja bi u mirovinu kao i tata. Eto novo zanimanje. Ove godine ide u proceduru na izglasavanje u sabor. Čl 1. st 1 tko hoće u mirovinu poslije osnovne !! [lol]
@ZiZi
ma tko mari za slovence, oni nemaju što graditi jer ima je država tako mala a sve izgrađeno, jedino mogu na kat, ali su im temelji slabi pa neide ni to. Mi nismo ni blizu kao oni, prostora imamo, lopova imamo, a radit nam se baš i neda. Evo mali od mog ratnog završio osnovnu.. pitaju ga očeš u gimnaziju,,, ni ćut, ne volim učiti, očeš u tehničku, jok neću,, pa dobro hočeš u poljoprivrednu, tamo se skoro niš ne ući… ma nebi ja ni tamo…pa koji…..onda hočeš, gdje bi ti. Ja bi u mirovinu kao i tata. Eto novo zanimanje. Ove godine ide u proceduru na izglasavanje u sabor. Čl 1. st 1 tko hoće u mirovinu poslije osnovne !! [lol]
Ma Mrgude pusti Zizija, on bi htio ingru na razini validusa da može zamijeniti dionice 1:1.