Ma daj superhik odluči se! Ne govori kontradiktornosti. Pa baš ako ne dižeš cijenu nećeš nikad dočekati tih 20 kn. Buregdžijama treba dati da se iskrcaju ali ne nasjesti na pokušaje rušenja cijene. Kako misliš da ćeš ih natjerati da dočekaju 20 skupa s tobom? Preko noći? Trejdanje će se smanjiti kad vide da su se iskrcali a da za opet ući moraju dati više i da su dio zarade propustili.
Neće oni čekati 20 kn već će izaći kad vide da ne nasjedamo na njihove navlake.
[/quote]
Pa ti si sam napisao da ih želiš uvaliti u dugoročne. Ja te pitam kako? Ako kupe po ovim cijenama čime ćeš ih natjerati da ne prodaju za 10 ili 20%? Daj se saberi. Ovo što ti govoriš nigdje nema: nemojte da cijena poraste da ne bi neki zaradili. Meni se samo čini da si ti ostao bez dobrog dijela dionica a sad te strah ući da ne bi možda opet palo na 8 ili niže.
[/quote]
Ma svaka čast ovima koji su prodali na 9,2x i sad se mogu vratiti 5% jeftinije. Ja sam bio preoptimističan pa sam dio stavio na 9,4x.
Ma daj superhik odluči se! Ne govori kontradiktornosti. Pa baš ako ne dižeš cijenu nećeš nikad dočekati tih 20 kn. Buregdžijama treba dati da se iskrcaju ali ne nasjesti na pokušaje rušenja cijene. Kako misliš da ćeš ih natjerati da dočekaju 20 skupa s tobom? Preko noći? Trejdanje će se smanjiti kad vide da su se iskrcali a da za opet ući moraju dati više i da su dio zarade propustili.
[/quote]
Pa ti si sam napisao da ih želiš uvaliti u dugoročne. Ja te pitam kako? Ako kupe po ovim cijenama čime ćeš ih natjerati da ne prodaju za 10 ili 20%? Daj se saberi. Ovo što ti govoriš nigdje nema: nemojte da cijena poraste da ne bi neki zaradili. Meni se samo čini da si ti ostao bez dobrog dijela dionica a sad te strah ući da ne bi možda opet palo na 8 ili niže.
[/quote]
Ma svaka čast ovima koji su prodali na 9,2x i sad se mogu vratiti 5% jeftinije. Ja sam bio preoptimističan pa sam dio stavio na 9,4x.
[/quote]
treba se sada povući sa aska pa neka burekmajstori koji su izlazili ovih dana kupuju skuplje. To je DOBRA taktika.
Ne vjerujem da ćemo opet nazad na 8 kn, ovo sad je ispipavanje snaga. Burekđije imaju još cca 25-30.000 komada koje drže na 9-9,40 kn i koče rast. Za danas modža ostane tako, ali ako sutra nastavi rast vani, krenut će i kod nas čišćenje do 9,50 kn…. [cool]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
treba se sada povući sa aska pa neka burekmajstori koji su izlazili ovih dana kupuju skuplje. To je DOBRA taktika.
[/quote]
Na 8, 15 nisu prodavali burekmajstori već su kupovali između ostalih. Puklo je par margina i to je to.
[Na 8, 15 nisu prodavali burekmajstori već su kupovali između ostalih. Puklo je par margina i to je to.
Ma majstoreeeeeee….pukli margini na porastu cijene, aaaa????
Biće ovdje svašta. nabavite štapove [bye] [bye] [bye]
[Na 8, 15 nisu prodavali burekmajstori već su kupovali između ostalih. Puklo je par margina i to je to.
Ma majstoreeeeeee….pukli margini na porastu cijene, aaaa????
Biće ovdje svašta. nabavite štapove [bye] [bye] [bye]
[/quote]
vatreni majstore, riječ je bila o prodajama na 8, 15 neki dan. prvo razmisli pa onda lupetaj gluposti.
I opet se BID ponaša isto…destruktivno….luzerski!
ove rušitelje bi trebalo pozatvarati – do kada će ih samo promatrati i sakupljati materijalne dokaze ?
I opet se BID ponaša isto…destruktivno….luzerski!
Nije kriv bid INGRE, nego opće stanje u državi i na ZSE…pogledaj vani indexe danas po +5%, a mi smo došli na +2% na otvaranju i sad smo na +0,5%, možda i na nulu odemo do kraja dana. Na žalost tako je to u ovoj barici ZSE….
Nije bitno kako se bid ponaša, važno da se ne prosipa po bidu tj. da se nekome ne prodaju jeftino dionice. Zašto bi cijena morala rasti? Neka bude 9kn i tako, stabilno do neke dobre vijesti. Tako ćemo najbolje istjerati trejdere, osim ako i mi nismo trejderi koji se žele voziti na njihovim valovima?
Nije kriv bid INGRE, nego opće stanje u državi i na ZSE…pogledaj vani indexe danas po +5%, a mi smo došli na +2% na otvaranju i sad smo na +0,5%, možda i na nulu odemo do kraja dana. Na žalost tako je to u ovoj barici ZSE….
[/quote]
taj rast se zato nastavlja i ustra, nešto laganijim tempom, pa će i kod nas tako