@skovacin
količina na asku ili bidu naravno da nije nikakav egzaktan pokazatelj, no kad imammo redovito, iz dana u dan, smanjivanje količine koja ostaje na prodaji, to jasno pokazuje da se svaki dan počisti 15.000-20.000 komada trejderskih dionica i da se one ne vraćaju na burzu po ovim niskim cijenama nego akumuliraju. Netko će ih prodavati na 10…netko na 12…netko na 15 kn…a netko vjerojatno tek za par godina kad će ove cijene biti x5 ili x10. Svakome na izbor [wink]
Kolega nemojte biti naivni. Zar nije sumnjivo naglo pražnjenje aska, nestanak H naloga i par malih transakcija sa kojima su skidali sa aska. Ovu priču će Vam prodati više puta i prozvozati nas svaki put uzimajući nam cca. 10 – 15 %. Treba ih ignorirati jer su sada oni full u Ingri i čekati dobru vijest, tek tada treba krenuti u kupnju i očekivati neki značanjiji i održiv rast. Oni su navikli trgovati i neće moći dugo izdržati zarobljeni u Ingri. Ja predlažem da se svi maknemo sa bida i da se spustimo na 5 kn kao što je rekao jedan kolega, i čekamo da nam ekipa proda dionice Ingre koju su akumulirali na tuđoj nesreći. Da znate koliko je margina puklo i koliko je naivnih investitora popušilo na Ingri shvatili bi ste njihovu shemu. Ovaj put su full ušli i ne treba im dozvoliti da nas opet navuku i uzmu svoj profit. Nisu oni burekdžije već lukavi lisci koji su ušli po 8 i nešt sitno kn i sada hoće van na cijenama oko 9 – 10 kn. Ako je netko ušao sa 100.000 kn sa prosjekom 8, 25 izlaskom na 9 kn zaradio je 1000 eur. Pa nismo valjda toliko blesavi da nas navuku po ko zan koji put. Ja sam osobno nasjeo više puta i više im neću dozvoliti. LP
@gismund
nije valjda da vjeruješ u to. vratiti će se one sve na ask već na 9,20-10 kn, zato i jest napuhan bid da malo pogura cijenu a onda istresanje
Nemoj tako …istina se na ovoj temi kažnjava jedinicom i prijetnjom prijave Hanfi.
@gismund
nije valjda da vjeruješ u to. vratiti će se one sve na ask već na 9,20-10 kn, zato i jest napuhan bid da malo pogura cijenu a onda istresanje
Pa ja sam i napisao da očekujem da će neki prodavati na ovim cijenama, neki na malo višim, neki na puno višim, neki tek za par godina, ali poanta je da dionica na prodaji ima sve manje!
Imam feeling da je ovaj puta malo drugačija igra jer trejderi nemaju više puno dionica za štopanje i rušenje (peyo i još par njih pobrali su im brdo dionica), a margini su odavna popucali i novih dionica po bidu više nema. Da bi aktivirali nove margine moraju srušiti Ingru ispod 8 kn, a za to nemaju ni muda ni dionica.Moguće da će FI za 3Q biti u minusu, ali to je za mene očekivano i odavna ugrađeno u cijenu.
Cijena Ingre sad je kao da je Ingra u stečaju, a nije, dapače, provela je restrukturiranje, dobila velik posao od 50 milja EUR u Alžiru, otvara ured u Turskoj, moguć je izvođač za Zračnu luku Zagreb itd. Meni je sve ovo jako pozitivno, a kad pogledamo s druge strane da je spas Eurozone gotovo dogovoren, onda mislim da za sve naše firme dolaze bolji dani, pogotovo za Ingru na ovoj niskoj cijeni, praktički ATL.
To je moje razmišlanje, a tko ne vjeruje u Ingru neka slobodno proda danas, vjerojatno će moći na 9 kn i sretan mu put u druge dionice [thumbsup]
e sad idemo bar do 10: http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/27/0025006.html?pos=n1
Još jednom apeliram da se ne nasjeda na dizanje cijene jer će konzorcij opet uspješno istovariti i onda ponovo u rušenje, ovaj puta možda čak i niže. Pogledajte graf i sve će vam biti jasno. Sada su svi u ingri do jaja i pretvorimo ih u dugoročne investitote Ingre, prave " strateške partnere " pa naka se oni sad malo znoje i gledaju kako ostale dionice rastu a oni zarobljeni u Ingri ostaju na 9 kn. Prije ili kasnije kada vide da im više ne pali scenario, krenuti će prodavati ingru i ulaziti u druge dinice, a onda ćemo ih mi sačekati ispod 8 kn i uzeti nazad ono što su oteli.
@superhik
slažem se s peyom, gismudnom i kandilceom da bi danas i sutra moglo doći do naglog i žestokog rasta Ingre.sve su lijepo obrazložili i to je po meni sasvim OK situacija. zato ću ja ipak na otvaranju udarit po asku…neću preko 9kn, ali do te cijene idem u dokup, a vi ostali čekajte 8 kn ili niže,meni svejedno [wink]
Kako čovjek brzo mjenja mišljenje. Evo što je fajrunt napisao prije 20 dana
po meni najveći problemi su:
1. nema velikih kupaca nego par ulagača s nešto više keša si je umislilo da su market makeri i love padajuće noževe. oni su sad debelo prekrcani Ingrom na 8-9 kn i nek slučajno izađe neka loša vijest, loše FI ili nešto treće pa ako bilo koji od njih odluči izaći van napravit će opći potop na ovoj dionici
2. nema već dugo nikakvog novog većeg posla
3. nepoznata je namjera PBZ skrničkog računa (br.2) koji ima jako puno dionica i do nedavno je bio na poziciji br.1 pa je prodajom pao na 2. mjesto
dok se ova 3 razloga ne riješe, IMHO nema jačeg rasta Ingre osim ovako kratko i špekulativno pa oept nazad
hehe, a da ja tebi supehik izvučem tvoje postove od neki dan gdje si pisao egide o rastu Ingre i budalama koje prodaju ispod 10 kn, a sad nagovaraš druge da ne kupuju ispod 9 kn!?!? [lol]
ja ne kažem da će Ingru skidati do 15 kn nego da ću kupovati do 9 kn. hebiga,, na burzi se situacija mijenja iz sata u sat.
sad nakon sporazuma o spasu Eurozone, sve se mijenja za 180 stupnjeva! DAX je na +3,4% [thumbsup]
Što se promijenilo na Ingri osim da je ekipa špekulanata zajedno sa tobom ušla ful u ingru i koja sada očekuje da naivci opet lupaju po asku , a da oni uzmu svoj profit. Ako me stvarni pošteni investitori poslušaju ostavićemo ekipu u dionicama ingre da gledaju kako tržište raste bez njih. Ingra će i onako doći na svoje i kada smo izdržali ovoliko maltretiranje i smješnu cijenu od 8 kn neka tako i ostane još neko vrijem dok ingra ne izađe sa novim poslom ili onih 19 mil. dolara, a do tada će nam ekipa prodati nazad ingru ali ovaj puta ispod 8 kn. LP
Dok se tržište još nije otvorilo evo jedne prognoze. Već vidim hrpu skrivenih naloga na bidu i postavljanje velikh količina u predotvaranju i stalno nabidavanje možda čak i do 10 kn, naravo koji će do 10 h nestati sa bida ako nitko ne nasjedne na njihove štoseve.
superhik, mislite da će Ingra jedina stajati dok druge dionice rastu? nisam baš siguran u to [rolleyes]
Trebalo bi kupiti dionice od tih fiktivnih trejdera po što nižoj cijeni, to može biti i 9kn pa i više, i nakon toga ne dozvoliti im da ponovo uđu ispod 9kn. Znači ne prodavati niže nego se kupilo i ne prodavati s gubitkom s očekivanjem povoljnog ulaska jer onda i sami postajemo trejderi koji idu njima na mlin…