INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Smiješno je uopće i raspravljati o ovoj cijeni od 8 kuna. Sve ovo što je protrgovano u zadnjih 10-tak dana moglo se bez problema protrgovati i na razini od 10 kuna. Stiče se dojam da je nekome u cilju što jeftinije rasprodati nečiji tuđi portfelj. Ovdje se ne radi o prodaji nečijih vlastitih dionica nego o prodaji nazovimo ih "tuđih" dionica. Onaj veći nalog na prodaji što već tjednima stoji u pozadini na distanci služi jedino tome da bi ovoga što mora prodati prisilio da to učini što jeftinije. Ovdje nikada nije ni bilo namjere da se probije kota od 8 kuna, jer svrhu toga ne vidim. Da se to htjelo, moglo se napraviti prije par dana kada je bid bio totalno šupalj.Prekrcaj dionica, a to sam napisao još prije par dana odvija se upravo na ovoj razini. Grabi svatko po malo, prema svojim mogućnostima, a dok to većina shvati bit će kraj rasprodaje.
U top 10 bez promjena! Nakon današnjeg i sutrašnjeg dana ne bih se iznenadio da se tamo pojavi netko novi!

U ovom padu u zadnjih mjesec dana najviše su od likvidnijih dionica iz sastava Crobexa na vrijednosti izgubili IGH i Ingra. Od svih koje su najviše izgubile na vrijednosti upravo Ingra je bila najlikvidnija.
Vidljivo je da mirovinci više ne rasprodaju svoje portfelje, nego samo na određenim dionicama (narodnim) pomalo i kupe gdjegod što.

1. uskoro završava odabir koncesionara za Zračnu luku Zagreb
2. ako me sjećanje dobro služi, Oppenheim je izjavio kako će Ingra graditi ZLZ bez obzira koji od njih bude odabran jer da su ih svi već načelno kontaktirali radi izgradnje?
3. obzirom da su izbori za nešto više od mjesec dana, očekujem vrlo skori odabir koncesionara i potpis ugovora s izvođačem (tj. očekujem Ingru kao izvođača)

ima li netko točnu cifru gradnju ZLZ? [thumbsup]

forumsko pisanje nije investicijsko savjetovanje niti preporuka za kupnju ili prodaju dionica !!!

Kad bih znao gdje ovaj XY namjerava uložiti ovaj 1,2 milijuna što je izvukao iz ADPL-a, odmah bih kupio tu dionicu, barem na kratko! [rolleyes]

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=yahoo%20finance&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%2F%2Ffinance.yahoo.com%2F&ei=eTGnTrmSB4abOoOJmB8&usg=AFQjCNFRTfSW8xxp_Y9h52tnA7AsVaCgIg&sig2=_Bb-ywgdgGwYFdh82yjdCg@sutra spektakl ovdje ili? Lp

Kupljeno,spremljeno,strpljivo,spašeno.Scenarij poznat,lova -zicer.

peyo

MA sve je super…
Samo nikako ne kužim da je dionica toliko tražena, svi ju žele, umiru za njom, a cijena???…N I M A K A C…ovaj zapravo makac na dolje…

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Ne znam kako ostali prate količine na asku, ali one su iz dana u dan sve manje. Pred desetak dana bilo je oko 270.000 komada nakon završetka trgovanja …pa 240.000….pa 210.000…pa 190.000 pa 180.000 komada…da bi danas ostalo na asku svega 167.000 komada. To je siguran znak da dionice iz ruku trejdera prelaze u ulagačke portfelje gdje će čekati neke više razine da bi bile izložene prodaji.
Možda na prvu zvuči smiješno, ali nemojte se začuditi ako uskoro nastane nestašica dionica Ingre na asku ispod 10 kn…..
Za one koji maštaju o cijeni ispod 8 kn – za to probiti treba vam barem 100.000 komada. Vidljive kupnje iznad 8 kn danas je bilo oko 40.000 komada, a još 2x puta toliko došlo bi da cijena padne na 8 kn…Dakle, imate li bar 100.000 komada za rušenje?
Zato ponavljam, nemojte se začuditi ako uskoro nastane nestašica dionica Ingre na asku ispod 10 kn…..

slažem se, puno lakše će iznad 9 kn, nego ispod 8 kn

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Kad bih znao gdje ovaj XY namjerava uložiti ovaj 1,2 milijuna što je izvukao iz ADPL-a, odmah bih kupio tu dionicu, barem na kratko! [rolleyes]

VJEROJATNO U DALEKOVOD

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Ne znam kako ostali prate količine na asku, ali one su iz dana u dan sve manje. Pred desetak dana bilo je oko 270.000 komada nakon završetka trgovanja …pa 240.000….pa 210.000…pa 190.000 pa 180.000 komada…da bi danas ostalo na asku svega 167.000 komada. To je siguran znak da dionice iz ruku trejdera prelaze u ulagačke portfelje gdje će čekati neke više razine da bi bile izložene prodaji.
Možda na prvu zvuči smiješno, ali nemojte se začuditi ako uskoro nastane nestašica dionica Ingre na asku ispod 10 kn…..

Da, odnos kupnje i prodaje se u zadnje vrijeme jako smanjio. Nedavno se držao na cca 1/6, sad se bližimo 1/2.
Nekako mi se čini prerano za skijanje fond managera… [wink]

VJEROJATNO U DALEKOVOD
[/quote]
i ja mislim

VJEROJATNO U DALEKOVOD
[/quote]
A zašto ne u Ingru? Nema dugo da je na kratko i bio u Ingri,to je i sam rekao na
svom blogu.Pozdrav.

New Report

Close