nema tu više gradnje, gotovo je sa smanjivanjem nezaposlenosti kroz projekte koje država debelo financira i debelo su precijenjeni, ode to na 6kn ali vratit će se kad tad na 19kn
nema tu više gradnje, gotovo je sa smanjivanjem nezaposlenosti kroz projekte koje država debelo financira i debelo su precijenjeni, ode to na 6kn ali vratit će se kad tad na 19kn
Meni bi bilo neugodno napisati ovakvo nešto, jer time pokazujem da sam na dnu prodavao, pa mi sada uteče… [lol]
Hrvatska dobila lovu 1,7 milijardi eura od turizma,Hrvatska prešišala europu i postala turistički div….
To ti je samo za 2. tromjesečje, unutra još nisu podaci za 2 najjača mjeseca u turizmu – srpanj i kolovoz, tako da bi ta cifra trebala za ovu godinu biti preko 7 milijardi EUR [proud]
neznam šta oni računaju u podzemne hidroelektrane, ali i u Triblju i u Rijeci su hidroelektrane ( turbine ) u tunelu duboko u brdu ( znači u podzemlju )
Na istom mjestu gdje se planira graditi Ombla je vec postojala elektrani koju su uništili četnici:
Ime – Dubrovnik
Rijeka – Trebišnica
Qi m3/s – 90
brutto pad – 295m
Pi MW – 214
W sr. god Gwh – 1560
početak pogona -1965.g. podzemna
U bivšoj državi je izgrađeno još 10 podzemnih hidroelektrana, a tri su bile u gradnji 1979.g.
Piva, rijeka Piva -1976.g.
Nikola Tesla, rijeka Ličanka
Jajce 1- rijeka Pliva – 1957.g.
Zakučac1, rijeka Cetina – 1961.g.
Dubrovnik, rijeka Trebišnica – 1965.g.
Rijeka, rijeka Riječina – 1967.g.
Čapljina, rijeka Trebišnica – 1978.g.
Moste, rijekaSava – 1952.g.
Jablanica, rijeka Neretva – 1952g.g
Vutak, Mavrovo, sliv rijeka e Radike – 1957.g.
Rama, rijeka Rama – 1968.g.
Sve su to elektrane ispod zemlje, tako da je svim normalnim ljudima jasno kako stranci ne žele da Hrvatska ima vlastitu električnu energiju, već da mora kupovati od drugih…
Meni bi bilo neugodno napisati ovakvo nešto, jer time pokazujem da sam na dnu prodavao, pa mi sada uteče… [lol]
[/quote]
@slavenijus
Skoro da je u pravu,, u nekoliko lipa, da budem precizniji kunu ?? [cool]
tko god da dobije izbore, gospodarstvo će pokušati pokrenuti velikim brojem infrastrukturnih projekata (marine, HE, ceste, gradnja vrtića, škola, luka itd.) jer je to jedini način da se pokrene operativa i da posao (i plaće) dobije veći broj nezaposlenih i da BDP poraste. nemamo što drugo napraviti u roku od 1-2 godine da se gospodarstvo pokrene, a nakon toga će i svijet već biti u uzlaznoj putanji pa ćemo lakše izvoziti druge proizvode
tko god da dobije izbore, gospodarstvo će pokušati pokrenuti velikim brojem infrastrukturnih projekata (marine, HE, ceste, gradnja vrtića, škola, luka itd.) jer je to jedini način da se pokrene operativa i da posao (i plaće) dobije veći broj nezaposlenih i da BDP poraste. nemamo što drugo napraviti u roku od 1-2 godine da se gospodarstvo pokrene, a nakon toga će i svijet već biti u uzlaznoj putanji pa ćemo lakše izvoziti druge proizvode
[/quote]
Bože, ovo gotovo utopijski zvuči!
Ili će 100 dana raditi ništa… Možda će blagajna biti prazna, a umjesto na kreditnu ekspanziju nova vlada okrene list štednje…
Možda pametnije da umjesto nagađanje o vladi držimo se činjenica bliže INGR-i, pa lupetamo o njima…
Ovako odemo preširoko…
Skupila se na Ingri elita trejdera,sad treba još njihov napad odbiti,a mislim da je napad najbolja obrana.
Sve su to elektrane ispod zemlje, tako da je svim normalnim ljudima jasno kako stranci ne žele da Hrvatska ima vlastitu električnu energiju, već da mora kupovati od drugih…
nhf, ali wtf?
kakve to ima veze s omblom? ustvari, baš mi je nejasno što si to ti mislio.. pod zemljom su pa je jasno da ne žele da ih imamo?! malo se artikuliraj
no, to da je ombla utopija (ili projekat koji će teško zaživjeti), tu bi se dalo raspravljati
kako su stručnjaci za energetiku govorili još 2007, radi se o visko rizičnom projektu
"…podizanje pritiska vode radi proizvodnje električne energije na krškom terenu vrlo je smiono. Ne postoje takvi projekti. Nekoliko projekata koji bi se mogli usporediti s takvom vrstom hidroelektrana u mediteranskom slijevu i u Kini koriste se za opskrbu vodom i imaju slabu proizvodnju struje…"
mi pioniri? lolčina
biti pionir bilo čega u današnje vrijeme, prosječnom je hrvatu neprihvatljivo
E moji trejderi, spali ste na to da trgujete sa po 8 – 10 dionica po nalogu. I to malo što vam je ostalo morat će te na kraju izložiti na 9 kuna, pa da Vas onda riješimo brige oko Ingre. Ajte Vi to nama prodajte po 9, pa preselite na neku drugu likvidniju, dok Vas i tamo ne nanjuše! [cool]
Zar zaista mislite da će Vam nakon svega što ste napravili ovdje netko kupovati po 9,40? [lol]