Frende klisko pošalji mail na Ingru i vidjet ćeš šta će ti odgovoriti.Kužim nepovjerenje,ali ajde pošalji pa onda se javi.Odgovor službeni ne smijem staviti na forum jer je to protuzakonito,mada sam ga ja stavio i tražio moderatora da ga izbriše da ne nahebem.Nešta se kuha, a ja da znam šta prodao bi sve šta imam i stavio na Ingru.Ovako svaki dan dokupljujem.
Opet ću ponoviti ko papagaj: Ako sutra prosječna cijena bude viša od današnje, onda je definitivno kraj sa rušenjem.
Znači, odlučili su je pustiti iz "udavovog zagrljaja"!
Danas ti je prosjek plus 0,33, zar ne vidiš?
[/quote]
Kolega u petak je prosječna cijena bila 9,03 a danas je 8,83. To znači da je prosječna danas pala za 20 lipa. Ako sutra prosječna bude iznad 9 kuna, onda je definitivno kraj rasprodaja.
To što ti vidiš gore u ćošku rast od 0,33% na poslovnom nema veze sa prosječnom cijenom.
Zašto je to važno? Zato što se margin krediti obračunavaju po prosječnoj. Danas je ujedno bila i povijesno najniža prosječna cijena Ingre. Tko je ovo preživio, imat će o čemu pričati!
[/quote]
Kod Agrama je bitna zadnja cijena,ne prosječna.
A gle šta veli frend bnanarama -prodaje PBZ,da ali skrbnički a to može biti sto razloga.Ja se više uzdam u novi posao koji bi mogao puknut i lansirat nas gore,jer su ljudi skužili da nešta smrdi i ne prodaju u stampedu nego tu i tamo.Bid je ojačao,ask oslabio,i tuče se po asku,doduše srameće,ali se tuče.I danas prvi put u zelenom nakon ohoho.Hebiga strpljen spašen,a odbijanac je realan isto kao i sutra sunce odnosno novo jutro.Čisti zicer.
bestija2@
Agram bi uz silu svih svojih poluga (prvi šus, drugi šus, treći šus ….) komotno mogao obračunavati i po najvišoj trgovanoj. Takva im je valjda politika poslovanja!
Dobar je agram,prije neko dan uzeo još jedan margin.Popodne zvao sutra ujutro u 10 lova na računu.
Frende klisko pošalji mail na Ingru i vidjet ćeš šta će ti odgovoriti.Kužim nepovjerenje,ali ajde pošalji pa onda se javi.Odgovor službeni ne smijem staviti na forum jer je to protuzakonito,mada sam ga ja stavio i tražio moderatora da ga izbriše da ne nahebem.Nešta se kuha, a ja da znam šta prodao bi sve šta imam i stavio na Ingru.Ovako svaki dan dokupljujem.
prijatelju , slao sam ja upit dva puta ali uzalud. znaš kako se kaže kod nas, čoviku možeš reći dva puta a treći se govori magarcu . a to je samo nadopuna ove razočaravajuće uprave. davno jedan kolega napisa, jedini čovjek koji nešto vridi i zna je perić, ostalo nije vridno spomena. a operhajmove izjave poput ovih iz limuna su već davno iscijeđene.
…što se tiče arene ova situacija ne odgovara nikomu … kad bi se vodili isključivo ekonomskim parametrima grad zagreb i vlada bi trebali iskupit arenu jer od javno privatnog partnerstva nema ništa … najam od 7,2 mil eura( plus porez na najma ) plus održavanje … 2016 je za očekivati otkup za 80,2 mil eura tj.to je faktički ko obveznica …. i vlada i grad zg mogu se zadužit uz kamatu od 6,5-7% (max.) ..(7% od 80,2mil eura iznosi 5,6 mil eura) a trenutno za arenu plaćaju više od 9 % ( 9% od 80,2 mi eura iznosi 7,2 mil eura) znači arena vridi minimum 600 mil kuna a grad zg i vlada godišnje imaju najmanje 1,6 mil eura uštede…situacija je u najmanju ruku blesava jer javno privatno partnerstvo se zasniva na potpuno drugim osnovama… openhajm je natuknuo da se vode pregovori pa se nadam da će perić to riješiti pozitivno…
Sto mislite koliko bi dionica narasla da Zagreb otkupi Arenu i Ingra dobije ogroman cash za otplatu preostalih dugova (Ingra se rjesila vecine svojih dugova uspjesno provedenom dokapitalizacijom, za razliku od vecine drugih građevinara!) i financiranje novih poslova? Vjerovatnost je velika da se to dogodi, a i da nije tako velika isplatilo bi se kupiti na ovim smijesnim cijenama.
No to naravno nije jedini oslonac za dionicare Ingre, jer tu su ponavljam po ne znam koji put, SKLOPLJENI poslovi u Alziru (gradnja vojne bolnice od 50+ mil. eura,) i Iraku (5,8 mil eura prvi posao za rehabilitaciju turbine i generatora na prvoj jedinici, a nakon toga vrlo je vjerovatan i nastavak posla na preostalih 5 jedinica.), kooperantska gradnja autoceste na podrucju Osijeka, dogovorene suradnje s vodecim ruskim i talijanskim firmama na podrucju elektro-energetike, kao i hrpa miljaderskih natjecaja (domacih i inozemnih) na koje se Ingra prijavila i na kojima ima sasvim realne sanse da pobjedi. Ne zaboravimo i da ingra ima upravnu zgradu u vrijednosti 30 mil. eura i dvore Lapad – veliki kompleks luksuznih stanova u elitnom djelu Dubrovnika. Evo u zadnje vrijeme se spominje i spor oko Irackog duga podijeljenog sa Sarajevskom tvrtkom gdje bi Ingri trebalo pripasti 17,4 mil. dolara. Znam da Ingra ima i hrpu zemljista ali sam zaboravio gdje tocno pa necu bubati na pamet.
Znam da mnogi kuju Mesica ali vjerujte mi da je bivsi vise put izabrani predsjednik jako jako bitna stavka u firmi kojoj su displomatski odnosi prijeko potrebni.
Zar stvarno mislite da ova firma vrijedi samo 16 mil eura (ekv. tržišna
kapitalizacija)? Pa samo upravna zgrada im vrijedi duplo vise LOL. Stvarno ne znam kako su uspjeli napucati cijenu na ovako niske razine, to valjda uspjeva samo na ZSE ali sam uvjeren da je to samo kratkorocno.
Ovo 10 mi kolega gismund tako jadno zvuči,jer ja očekujem veći puno veći rast,odnosno proporcijalan i konstantan kao i pad.Zašto je sad odjednom u ovakvom padu najavljena sjednica?
Ovaj posao koji su dobili uračunat će u dobit,i imamo jednu smjernicu za up.Drugu ne smijem reći ,jer sam slao poruke na Ingru i već sam stavio na forum odgovor od njih koji me je poprilično zadovoljio.Samo to je tzv.poslovna tajna,ali pošaljite im mail i vjerojatno ćete dobiti odgovor kao i ja.Uglavnom kod njih je sve ok ,čak bolje nego šta sam ja očekivao.Zato i ulazim svaki dan.Ako svijet zaveze u zeleno kao i prošli tjedan…………………..uauuuuu………
bas me zanima sto mislite sad nakon ovog potonuca u americi…
A šta mislim ,mislim da su Ameri ameri i kod njih se nakon potonuća brzo vrati na stare grane.Normalno da treba biti oprezan,ali ko ne riskira i ne proba ,a hebiga ja nisam od tih.Meni je Ingra čisti adut iz rukava,dionica koja očekuje dobre vijesti i koje će ju lansirati up.Cijena joj je više nego smiješna i na njoj će veliki omastiti brkove ,a ja i nadam se svi frendovi na forumu koji ju posjeduju čoknut dio kolača.Vidi molim te post od frenda steela,pa mislim da se na njegov post nema šta dodati,osim 100 za iscrpno izviješće.
ovi sta udaraju po bid-u sa tih par komada stvarno misle da mogu tako rusit cijenu zbog jeftinijeg dokupa…hahahahah smijesno danas cemo gledat malo drugaciji film od ovih dosadasnjih vidjet cete…
lp svim dionicarima ingr-r-a
[bye]