@bigfoot
ne pratim ni ja detaljno Ingru, ali sjećam se da je velik dio dugovanja bio kompenziran izdavanjem novih dionica (koje su srušile cijenu Ingre sa 22 na sadašnjih 9 kn), a dio dugova je bio reprogramiran na nekoliko godina, tako da je situacija u ingri znatno bolja nego ranije, a vjerujem i osjetno bolja nego kod većine građevinara koji tek trebaju napraviti ovakvo restrukturiranje koje je Ingra odradila
Ok,hvala.
Dvije stvari:ako je izdavanje novih dionica srušilo cijenu onda je ovaj pad opravdan,ako su izdane nove dionice onda firma vrijedi manje,posebno kad služi pokrivanju gubitaka.
Drugo:možda INGR i jest u boljoj poziciji u odnosu na ostale građevinare,međutim cijeli je sektor takav da trenutno nije baš perspektivan.A kad će bit ne zna se.
I dalje ne znam čemu optimizam pojedinih forumaša.
S obzirom na situaciju u svijetu i kod nas ne vidim razloga zašto bi trebalo držati ili kupiti ovu dionicu,ima stoput boljih prilika.Dionice firmi koje unatoč krizi dobro posluju.
[/quote]
Nije perspektivna,ja ne znam jeste li Vi ludi.Daj maknite glavu iz tog monitora a bila je jako perspektivna kad je bila 400 kuna.
u 5.mj. dionica je u par dana spucana na 11 do preprodanosti i onda je krenuo kontrolirani rast 5-6% dnevno bez blokada sve do prekupljenosti uz 70% rasta.a ako se sad desi suprotno, dionica se spušta kontrolirano svaki dan 3-4% bez blokada do preprodanosti a onda bi je trebalo spucati u par dana do prekupljenosti, opet uz rast od 70%. ajd vidićemo jel ovo drži vodu ili će sve potonuti.
lako je meni za vas špekuljante koji kupujete navrat nanos
mene brine openhajm i ekipa koji su sad popušili para i para
tko za njima nariče i plače
hoće li oni hanfu zvati
no sad ozbiljno
mogući je ovaj scenarij
ili je
1. stečaj ali se ne želi na velika zvona nego se vadi onaj koji stiže
2. možda ulazi strateški partner pa mu smanjuju ulaz
3. možda se netko iskrcava i ruši da potuši dejtrejderi kojih je na ovom forumu 99,99 posto
a možda je netko od kooperanata imao za poplaćati obveze (kraj mjeseca i kvartala) pa je pred 7 dana počeo tući po bidu (T+3) tako da mu pare dođu na vrijeme na račun. zbog toga je jučer bila zadnja prodaja, danas veliki više nisu prodavali….
p.s. a ingra je uvijek nakon ovakvih padova imale jake odbijance po 50% i više,tako da…. [proud]
Mislim da nam se više ne isplati razmišljat i tražiti razloge i lagat samog sebe kako zasto gdje i zbog cega cijena raste ili pada jer ovdje nema pravila! Usli smo svjesno na vlak kao slijepi putnici i sad samo možemo cekatI da vidimo gdje cemo završiti.
Pozdrav svim Ingrašima,
Lp!
ne misliš da je možda previše tih "slijepih putnika"? svi se guraju na vrata, a ona su preuska?
Mister Bestija
Recimo to ovako:ne da Ingra nije perspektivna nego je vrlo opasna dionica za držanje.
I ako vas baš zanima meni nije jasan onaj tko posjeduje ovu dionicu,molim vas da objasnite zašto se isplati držati INGRU?Nitko mi još nije dao zadovoljavajući odgovor.
Možda zbog toga što su izdali dionice da prebiju dio dugova,a ostali građevinari još nisu?Krasan razlog,samo su odgodili propast.
Čekate neki građevinski bum?Kod nas ili u svijetu?Prije ili poslije recesije?
Vrijednost nekretnina?Arena u ZG koja samo nosi gubitke,koju nitko neće,propali Sanaderov projekt?
Vrijedila je 400 kuna a sada je 9.Kakve to veze ima?Postoji razlog i to dobar zašto se nalazi tu gdje je sad.Za nekoga sa vašim iskustvom ovo vam je bila je vrlo glupa primjedba.
Vidim da Vi dobro poznajete INGR pa vam to sigurno neće biti problem.
Ali nemojte pričati bajke tipa o nekakvim budućim poslovima koji čekaju samo INGRU,molim samo činjenice.
I da,moj savjet koji niste tražili,bježite iz ovoga na prvom odbijancu.
u 5.mj. dionica je u par dana spucana na 11 do preprodanosti i onda je krenuo kontrolirani rast 5-6% dnevno bez blokada sve do prekupljenosti uz 70% rasta.a ako se sad desi suprotno, dionica se spušta kontrolirano svaki dan 3-4% bez blokada do preprodanosti a onda bi je trebalo spucati u par dana do prekupljenosti, opet uz rast od 70%. ajd vidićemo jel ovo drži vodu ili će sve potonuti.
ja bi se zabrinuo zasto se distribuira bez blokada [sad]
Mister Bestija
Recimo to ovako:ne da Ingra nije perspektivna nego je vrlo opasna dionica za držanje.
I ako vas baš zanima meni nije jasan onaj tko posjeduje ovu dionicu,molim vas da objasnite zašto se isplati držati INGRU?Nitko mi još nije dao zadovoljavajući odgovor.
Možda zbog toga što su izdali dionice da prebiju dio dugova,a ostali građevinari još nisu?Krasan razlog,samo su odgodili propast.
Vrijednost nekretnina?Arena u ZG koja samo nosi gubitke,koju nitko neće,propali Sanaderov projekt?
Vrijedila je 400 kuna a sada je 9.Kakve to veze ima?Postoji razlog i to dobar zašto se nalazi tu gdje je sad.Za nekoga sa vašim iskustvom ovo vam je bila je vrlo glupa primjedba.
Ali nemojte pričati bajke tipa o nekakvim budućim poslovima koji čekaju samo INGRU,molim samo činjenice.
Da bi ja izgubio na njoj moram kupiti jos 20000 komada i da tada padne na 3.5 kune,ne bojte se Vi za mene.Sada sam u minusu 4500 kuna sta je zanemarivo s obzirom na kolicinu.Pet postova ranije ste reklji da ne pratite ingru i da Vam neko objasni malo o INGRI a sada meni solite pamet koji je u 5 mjesecu napravio na ingri 2100000 kuna prometa i brokerima zaradio 1000 eura.Ne valja Vam ona nista ne kupujte ni slucajno.
ja bi se zabrinuo zasto se distribuira bez blokada [sad]
[/quote]
zato jer …. odgovor ćemo dobiti idući tjedan.
Mister Bestija
Da bi ja izgubio na njoj moram kupiti jos 20000 komada i da tada padne na 3.5 kune,ne bojte se Vi za mene.Sada sam u minusu 4500 kuna sta je zanemarivo s obzirom na kolicinu.Pet postova ranije ste reklji da ne pratite ingru i da Vam neko objasni malo o INGRI a sada meni solite pamet koji je u 5 mjesecu napravio na ingri 2100000 kuna prometa i brokerima zaradio 1000 eura.Ne valja Vam ona nista ne kupujte ni slucajno.
[/quote]
Super za vas što ste tako bogati investitor koji usrećuje brokere ali znate, to vam mene nimalo ne zanima…iako tolike pare utući u ovo,ovo..kako da nazovem….pa puno sreće,trebat će vam.
A što ću ,po oskudnim informacijame koje imam ja solim pamet.Kad bi mi vi lijepo obrazložili zbog čega se isplati kupiti INGRU možda ne bi tu pametovao…ali sve mi se čini da to neću dočekat…
Niste valjda kupili INGRU jer je nekad vrijedila 400 kn a sad je 9!?Moram to tako zaključiti jer to je jedini argument koji ste mi dali.Ajde,mali izračun,malo prije ste se hvalili kako znate tablicu množenja…
Kao i drugima meni nije jasno zašto netko stalno prodaje po nižoj cijeni kad može i po višoj, tako da se radi o bud… ili o smišljenom planu…zadovoljan sam količinama kojima se i dalje prodaje ali zbog tih količina rast će biti jako usporen kad dođe do istog… ne brinem se i dalje za buducnost ingre jer polako prolazi drugo recesijsko dno po smo do polovine 2012 opet up… poz, dionice sam kupio novcima bez kojih mogu tako i ako ih izgubim neću plakati, a i sam sam si kriv prosjek mi je 10,90 namkjeravam ga spustit na 9,99 i onda čemam godinammmmmmmma…
A što ću ,po oskudnim informacijame koje imam ja solim pamet.Kad bi mi vi lijepo obrazložili zbog čega se isplati kupiti INGRU možda ne bi tu pametovao…ali sve mi se čini da to neću dočekat…
Niste valjda kupili INGRU jer je nekad vrijedila 400 kn a sad je 9!?Moram to tako zaključiti jer to je jedini argument koji ste mi dali.Ajde,mali izračun,malo prije ste se hvalili kako znate tablicu množenja…
Evo sada ću,prićekajte malo.