INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

koliko priče ni za što, pukli jučer margini pa što? pametni su to iskoristili i nakrcali se, nesretnicima su donice rasprodane i gotova priča. možda još nešto sitno bude u ponedjeljak za kupiti po 10 kn, ali sumnjam, previše je zanteresiranih po ovoj cijeni.
INGRA je s onim dobivenim poslom u Alžiru došla na 18 kn,s ad je bez bilo kakve loše vijesti nakon toga pala na 10 kn. propast neće, u stečaj neće, a neki se još uvijek nećkaju dal kupiti po 10 kn!
hej, pišljivih 10 kn!!?! [cool]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Vi se sada bojite kupovati po 10 kn, a ja bi sada stavio 100% portfelja u Ingru da nisam zaglavljen negdje drugdje i zaradio u par mjeseci veći postotak nego vi sa svojim diversiviciranim portfeljima u 2-3 godine.

Vi se sada bojite kupovati po 10 kn, a ja bi sada stavio 100% portfelja u Ingru da nisam zaglavljen negdje drugdje i zaradio u par mjeseci veći postotak nego vi sa svojim diversiviciranim portfeljima u 2-3 godine.

ovo sad nije ista situacija kao u 5 mj.jer su protekli tobogani i neizvjesnost duboko usadili strah mnogima.hebiga cili svit se preždera fažola pa sad prdi na sve strane, a svaki prdac kod nas proizvodi učinak ko little boy na japan. ingra je sad od ovog prenapinjanja ko lastik. i šta očekivat, može doć još jedan little boy, pa lastik pukne i ostane ona tavorit na ovim razinama ili još padne a može i odletit u ariju. nema druge TA -TA zna, triba tatu slušat.

bez imalo zlobe ili nekakvog likovanja nad tuđim gubicima. netko od kolega zadnji put napisa oteto-prokleto. ovo u biti i jest jedna od sofisticiranih, perfidnih pljački. ali sve ovo što se radi s ovom dionicom me neprestano vuče u parodiju na jedan vic. ali u zbilji stvarni ispada tako.

razgovaraju dioničari ingre,gluhi, slijepi i invalid

kaže gluhi, čuo sam da će rušit ingrinu dionicu
kaže slijepi, vidio sam da TA tako kaže
kaže invalid, al ćemo bježat

Tu se slažem s tobom. U petak sam kupovao, a u pon. ću prebaciti još keša na račun za dokup po 10 kn…sve i da padne na 8 kn, ne sekiram se, rasprodat ću sve ostalo i ALL IN u Ingru pa za 2 godine ili milijunaš ili gubitaš. Iako, na ovim cijenama može se izgubiti samo da ode u stečaj, a to je jako mala vjerojatnost. [cool]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Slažem se kolega ,ja više ne štopam Belje,probili su me i nemam više živaca.Nakupio popriličnu svotu,pa evo krenuo na Ingru i krećem odmah na startu.Uvjeti su više nego dobri.

peyo

Ako se pogleda promet prije petka, uočljivo je da se cijena pogurala na ovu razinu sa malim dnevnim prometima. Rast će biti "trnovit" i ponovno štopan, jer sada treba pokupiti što veći broj dionica u rastu, a pri tome će mnogi prodavati već sa 5-10% posto zarade.
Meni jedino nije jasna ova uprava koja o ničemu ne obavještava dioničare.
Recimo oko naplate duga iz Iraka mi čitamo po kojekakvim bosanskim listovima, a tamo se i vodstvo Ingre navodi da je zauzelo određena stajališta.
Mislim ipak je u pitanju 19 milijuna dolara svježeg novca, i po tom bi se pitanju uprava trebala očitovati, barem nekim priopćenjem u kojem bi iznijeli svoje stajalište.
Bosanci odmah daju blizu 7 milijuna dolara, Ingra traži 19. Ako se nađu negdje na sredini to bi bilo oko 13 milijuna ili po srednjem tečaju dolara 5,5 kuna po dionici. To je itekako relavantna činjenica koja utječe na cijenu dionice, i s obzirom da je Ingra u sastavu Crobexa ili bolje rečeno u Crobexu 10, takve stvari bi trebale biti poznate ulagačima, a ne da listamo i prebiremo po bosanskoj štampi.
Tim više što i bosanskim firmama koje su tu uključene "gori pod nogama" i u interesu im je da se spor što prije okonča i da se povuče novac i dionice sa računa u Srbiji gdje je deponirano.
Očitovanje nadležnih u Ingri bi trebalo biti u stilu: Potražujemo 19 milijuna, nude nam odmah 7, mi ne pristajemo na taj iznos, i bla, bla….
Ali ipak bi s nečim morali izaći u javnost. Osobno kada sam kupovao ovu dionicu nisam imao uopće nikakve informacije da oni uopće i potražuju bilo kakav iznos na temelju duga još od prije 20 godina od Sadama, odnosno Iraka i da je to konačno došlo do pred realizaciju naplate. [undecid]

Evo dole dio teksta iz bosanskog Dnevnog Avaza, pa sami prosudite da li se o ovome uprava mora očitovati. Tamo su se očitovali!

Ovaj novac blokiran je u beogradskoj JUBMES banci, a odnosi se na radove koje je sarajevska "Hidrogradnja" prije rata izvodila u Iraku. Firma "Hidrogradnja" Pale, koja je osnovana 1992., tražila je dio novca, zbog čega su sredstva godinama blokirana u Srbiji.

Federalna vlada potpisala je prošle sedmice sporazum kojim se ovaj iznos dijeli tako da sarajevskoj "Hidrogradnji" pripadne oko 35 miliona maraka, a Investiciono-razvojnoj banci RS, koja upravlja imovinom paljanske firme, oko 12 miliona KM. Sporazum još treba potpisati Vlada RS.

No, saznajemo da "Ingra" iz Zagreba, koja je radila kao podizvođač na ovom projektu, traži za sebe čak 70 posto od ovog novca, što nam je iz ove firme i potvrđeno. Iz "Ingre" su nam rekli da od 26,7 miliona dolara (osnovica) njima pripada 17,4 miliona dolara te da su dostavili sve tražene dokumente koji to potvrđuju.

– Službenim dopisom Ministarstva financija BiH od 28. februara 2006. potvrđeno je da je nosilac ugovora po navedenom poslu bila "Hidrogradnja" Sarajevo s iznosom od oko devet miliona dolara, a preostali iznos otpada na podizvođača, preduzeće "Ingra" Zagreb – kazao nam je Vladimir Villach Čeliković, voditelj odnosa s javnošću u hrvatskoj kompaniji.

U "Ingri" smatraju da, ako se ovaj spor uskoro ne riješi, to "neće povoljno djelovati na međusobne dobrosusjedske i gospodarske odnose". S druge strane, iz sarajevske "Hidrogradnje" ne spore da "Ingra" ima pravo na svoj dio novca, ali ističu da to ni izbliza ne može biti toliko koliko oni traže.

– Zahtjevi "Ingre" nerealno su visoki. Bit će izdvojeno 5,4 miliona dolara obveznica i 1,6 miliona dolara keša i ta sredstva će biti na računu u slučaju spora s hrvatskom firmom. Taj novac bit će odvojen i od dijela koji će pripasti Federaciji, kao i od onog koji bi trebao otići u RS – pojašnjava naš sagovornik iz rukovodstva sarajevske "Hidrogradnje". 

I na kraju ako su našli shodno da se očituju prije par dana oko "bezveznog" članka koji je izašao u Jutarnjem listu i piskarao gluposti oko Arene, ne vidim zašto isto tako ne bi i oko ovoga izdali priopćenje.
U suprotnome se stječe dojam da i nekom od njih odgovara ova "mutna voda". Jer u mutnom se najveći "somovi" love!
Poglete dole na kakvu su se "budalaštinu" nedavno očitovali, a ovome relavantnom čimbeniku ćute!
http://www.ingra.hr/index.php?page=annews&id=145

Ovdje leže obveznice i keš! [smiley]
http://www.jubmes.rs/code/navigate.asp?Id=1

bananarama, koji će ti ovo stečaj po redu bit s ingrom?

bananarama

klisko, 25.09.2011. u 13:59
U suprotnome se stječe dojam da i nekom od njih odgovara ova "mutna voda". Jer u mutnom se najveći "somovi" love!

pa znaš da riba od glave najviše smrdi, a to se na ingri vidi jako dobro,i ti to jako dobro znaš pa te ne treba čudit. mnoge stvari se skrivaju, prvenstveno mislim na one pozitivne. evo i ovaj zadnji posao u alžiru, da nije pukla informacija, pitanje kad bi se službeno objavio, možda ni do danas. previše čudnih koincidencija od početka ove godine se događa na ovoj dionici da bi bile slučajne. šalu na stranu s moje strane, slažem se sa napisanim da će rast biti ka hod po trnju, spor i bolan. a je li u petak uistinu sve prekrcano uz novi atl, čisto sumnjam.

New Report

Close