Konačno sam vidjela nominalnu vrijednost dionice – 20,00 kuna..došlo izvješće o stanju iz
SKDD-A…podijelila i ispalo 20,00 kuna….molim prozvane- da isprave podatke u tabeli za
dionicu .
Konačno sam vidjela nominalnu vrijednost dionice – 20,00 kuna..došlo izvješće o stanju iz
SKDD-A…podijelila i ispalo 20,00 kuna….molim prozvane- da isprave podatke u tabeli za
dionicu .
a što je s ovim novim dokapom koji se spominje? hoće li nakon njega nominala biti smanjena na 10 kn??? [undecid]
propali su mogući poslovi u Libiji! [cry]
Zbog Mesića Hrvatska jedina nije pozvana na konferenciju o Libiji
Bivši hrvatski predsjednik iznio je hrvatskoj vanjskoj politici izravnu štetu. Treba se nadati da nam saveznici neće prejako zamjeriti ovaj nepotreban ples Mesića s Gadafijem u trenutku kada se organizira nova Libija bez brutalnog diktatora, rekao nam je diplomatski izvor
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić iznio je izravnu štetu hrvatskoj vanjskoj politici kada je pokrenuo posredovanje između Moamera Gadafija i Zapada, a zbog toga Hrvatska nije jedina od svih saveznica pozvana na veliku konferenciju o Libiji koja je održana prije tri dana u Parizu, potvrdilo je Vjesniku nekoliko diplomatskih izvora. Ispalo je da je Hrvatska jedina od NATO-članica preko institucije bivšeg predsjednika pokušavala pregovarati s Gadafijem, krvnikom koji na duši sada već ima živote tisuća civila, a kojeg je međunarodna zajednica odlučila svrgnuti.
»Treba se nadati da nam saveznici neće prejako zamjeriti ovaj nepotreban ples Mesića s Gadafijevem u trenutku kada se organizira nova Libija bez brutalnog diktatora«, rekao nam je diplomatski izvor. Na naše pitanje je li siguran da je baš Mesićeva inicijativa razlog nepozivanja Hrvatske na konferenciju, naš izvor je odgovorio: »Navedite mi drugi dobar razlog zašto su nas izostavili, i ja ću ga prihvatiti«. Dodao je da su na sastanak u Parizu pozvani svi, pa i oni koji nisu u NATO-u i EU, poput BiH.
Strani predstavnici bili su šokirani ovom inicijativom, a dodatni je problem i to što se nitko od hrvatskih vlasti nije javno distancirao od nje
I, uistinu, službena je Hrvatska dosad, kada je riječ o Libiji, učinila sve što je trebalo. Od početka je podržala zračne napade, osudila diktatorovo ubijanje civila, pružila djelatnu potporu napadima unutar NATO-ova stožera, hrvatska vlada priznala je prijelaznu vladu i s njom uspostavila diplomatske odnose.
Problem je, naime, to što Mesić, iako je bivši predsjednik, funkcionira na državnom proračunu i pokreće političke akcije izvan granica Hrvatske te se zbog toga tumače kao poluslužbene ili uz prešutnu suglasnost vlasti. Strani predstavnici bili su šokirani ovom inicijativom, a dodatni je problem i to što se nitko od hrvatskih vlasti nije javno distancirao od nje.
»Naši partneri su tako mogli shvatiti kako iza kulisa pokušavamo kroz poteze bivšeg predsjednika igrati dvostruku igru, što baš partneri i ne rade«, rekao je naš diplomatski izvor. Nakon ovog Mesićava gafa trebat će ponovo neko vrijeme da se situacija popravi i uvjeri saveznike kako Hrvatska nije imala nekih skrivenih namjera kada je riječ o Libiji i Gadafiju.
Sudionici međunarodne konferencije o Libiji, koja je održana u Parizu na poticaj francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i britanskog premijera Davida Camerona, novim su vlastima u Libiji odmah stavili na raspolaganje 15 milijardi dolara za obnovu, a od njih zatražili da rade na pomirenju i demokraciji. Bila je to prigoda da se Hrvatska nađe uz bok svim zemljama koje će na različite načine pomoći stvaranju demokracije u Libiji, ali i osigurati dobre veze za nastavak poslovnih planova. No, sada je Hrvatska korak iza. »Predstavnici Libije zatražili su od nas, 63 nazočne zemlje, odmrzavanje sredstava i mi smo odmah idući od izaslastva do izaslanstva uspjeli dogovoriti odmrzavanje 15 milijardi«, rekao je Sarkozy. Francuski predsjednik rekao je da Moamer Gadafi treba biti uhićen, a da će libijski narod odlučili hoće li mu se suditi u zemlji ili će ga predati međunarodnim sudovima. Sarkozy je od novih vlasti u Libiji zatražio da se angažiraju »na procesu pomirbe i oprosta«.
SAD-u i europskim saveznicima bilo je nejasno kako je moguće da netko pomisli na prihvaćanje pregovora s čovjekom koji je je tenkove okrenuo protiv vlastitih civila…………
vjesnik.hr
grah,kugla..ili milan tarot dojavio?
[/quote]
Vidoviti Milan! Samo se ti rugaj, na kraju ćeš plakat.
Ovaj znak ispred 20 je cca ili ti približno.
[/quote]
Daj ne lupetaj!
Uostalom zašto će plakati netko tko sad uđe (ili i niže) pa dočeka 20 kn (gdje će mnogi tek smanjiti minus)?
Titus @ Zašto bi Hrvatska bila pozvana na taj skup u Parizu? Je li učestvovala u akcijama NATO-a svojim brodovima ili zrakoplovima? Je li zato što je ‘lider’ na Balkanu? Hoće li svojim sredstvima učestvovati u obnovi Libije? Je li primila izbjeglice iz Libije?
Svim negativcima ću se smijat kada cijena u kratkom roku dođe na ~20 kn
ova cijena je prošla mimo Vas već odavno, ima tome 10 mjeseci, osim ako ne mislite da se do godišnjice popravi, malo je kratko vrijeme, a ni građevinska sezona nije baš u početku, možda malo pred izbore pročeprkaju kakvu namještenu cesticu, Libija definitivno otpada za sada, ako i bude obnove to će zgrabiti Jure Radić, jedino što nam ostaje je Rusija, a tamo će uskoro biti hladno,brrrrrrr
možda to pomogne da cijena dionice ostane zamrznuta na ovoj razini
Zašto bi Hrvatska bila pozvana na taj skup u Parizu?
1. zato što su pozvane sve članice NATO-a (osim nas)
2. zato što su pozvani i oni koji nisu niti u NATO niti u EU (BiH)
3. zato što smo ipak sudjelovali s par časnika u akcijama NATO-a u Libiji (ne u borbama)
A niste možda razmišljali kako bi se upravo ove zime trebali dogovoriti poslovi u Rusiji s obzirom da je 2014. blizu i da treba izgraditi infrastrukturu za ZOI, a Rusija je nedavno utrostručila mogućnost zaduživanja van države???
Ne znam koliko se vi razumijete u građevinu, ali to vam baš neide na način danas potpišeš ugovor sutra počinju radovi, pogotovo ne u zamlji koja je tisućama km daleko… Treba pripremiti dokumentaciju, ekipirati ljude i strojeve… Ja iskreno mislim da će se baš do Nove godine potpisati barem 3-4 nova ugovora što u Rusiji, što u Lijepoj našoj (izbori su), a ni Libiju ne bi otpisao jer će Talijani sigurno dobiti poprilično poslova na obnovi države koju su razrušili (a Ingra ima potpisan ugovor o suradnji na području sjeverne Afrike s njima, ako se ne varam)…
Tako da ćemo o cijeni do Nove godine pričati za cca 3 ipo mjeseca [proud]
Titus @ Zašto bi Hrvatska bila pozvana na taj skup u Parizu? Je li učestvovala u akcijama NATO-a svojim brodovima ili zrakoplovima? Je li zato što je ‘lider’ na Balkanu? Hoće li svojim sredstvima učestvovati u obnovi Libije? Je li primila izbjeglice iz Libije?
Libija još nije osvojena a već se društvo sastalo da dijeli plijen. Pohlepa, pohlapa, pohlepa, a sve sa izgovorom da narodu Libije bude bolje. Nešto mi je poznato. I mi smo izašli iz mraka, sada nam je bolje-sve smo uništili i prodali i nemoramo raditi čak i kada želimo, a ako i radimo nemoramo primati plaću. … I nas su nekada tako oslobodili i kao što vidimo razdijelili plijen. Tako barem pričaju ljudi oko mene, ja neznam da li je tako. Proći će još puno dok se u Libiji bude gradilo. Još se ruši a jedino što im se može uzeti je NAFTA. Ona se sada dijeli među zaslužnima za "slobodu".