Ma nebitno je sve to trenutno….U libiji se vodi rat, treba čekati dok rat završi pa dok dođu do blokiranog novca pa dok se uspostavi neka vlast koja će raspisati natječaje pa dok se predaju ponude pa dok se izvrši odabir i tek tu ima smisla cijela priča ako se Ingra javi na natječaj i ako dobije posao…. a to su mjeseci i mjeseci, po meni ove godine ništa od svega toga.
Ma nebitno je sve to trenutno….U libiji se vodi rat, treba čekati dok rat završi pa dok dođu do blokiranog novca pa dok se uspostavi neka vlast koja će raspisati natječaje pa dok se predaju ponude pa dok se izvrši odabir i tek tu ima smisla cijela priča ako se Ingra javi na natječaj i ako dobije posao…. a to su mjeseci i mjeseci, po meni ove godine ništa od svega toga.
Kad već kalkuliramo sa Lbijom, onda prioritet ipak ima Viadukt jer već ima započete projekte i libija mu duguje opremu koja je uslijed rata pokradena ili devastirana.
Ingra je autsajder u Libiji prvenstveno zbog člana NO S. Mesića a potom zbog predsjednika uprave.
Libija nije bitna, bitnija je Rusija.
Pustite Libiju na miru, tamo još dugo neće biti posla za nikoga, barem još godinu dana. Ni jedan rat nigdje nije trajao kraće od barem 3 godine.
Ingra bi mogla dobiti i ovdje doma jedan dio kolača skupa sa talijanima! Prisjetimo se onog članka o zaduženju HEP-a za HE Ombla početkom mjeseca. Vjerujem da će barem taj jedini projekat krenuti u realizaciju za vrijeme ove vlade, da se mogu makar tu "busati u Hrvatska prsa". Jer do sada ništa drugo nije ni krenulo u realizaciju, samo puste "lovačke" priče!
http://www.seebiz.eu/hep-se-zaduzuje-za-vise-od-dvije-milijarde-kuna/ar-10280/
Zanima me kupnja ingrinih obveznica pa ako je neko voljan prodat neka se javi na pm pa cemo se dogovorit
Dax je trenutno preko 3% u plusu, a S P 500 nadomak 1200 bodova, jedino se ova naša "žabokrečina" opire rastu………..Mogu je pogurati i građevinari, ako se bude štogod uskoro realiziralo!
Otpor S P-a na 1180 popustio, slijedeći otpor na 1230
http://www.seebiz.eu/tehnicka-analiza-sp-a-moguc-nastavak-pozitivnih-kretanja/ar-12242/
Ajde malo povratak na dionicu. Cijena od 12 kn nikako da ode dolje. Stojim već danima na/oko 12 i ništa. Rekao bih da netko kontrolirano skuplja.
Ajde malo povratak na dionicu. Cijena od 12 kn nikako da ode dolje. Stojim već danima na/oko 12 i ništa. Rekao bih da netko kontrolirano skuplja.
Nemaš pojma koliko si u pravu. No uskoro će morati dići ljestvicu jer će ga drugi preteći.
Ingraši kako ne shvaćate da ste potpuno izvan fokusa, jedva da se trguje ovom dionicom, gotovo je sigurno i da ispadate iz crobexa10, gubici su veliki i stalni. Izgubit ćete i Alžir, ako se zagovni i tamo zbog dolaska Gadafia, a maštate o Libiji di vam Stevica baš nije popularan zbog svog angažmana za diktaturu ( inače veliki demokrat u Hrvatskoj), upravo su ćorkirali pet Srba zbog sličnih aktivnosti.
Ingraši kako ne shvaćate da ste potpuno izvan fokusa, jedva da se trguje ovom dionicom, gotovo je sigurno i da ispadate iz crobexa10, gubici su veliki i stalni. Izgubit ćete i Alžir, ako se zagovni i tamo zbog dolaska Gadafia, a maštate o Libiji di vam Stevica baš nije popularan zbog svog angažmana za diktaturu ( inače veliki demokrat u Hrvatskoj), upravo su ćorkirali pet Srba zbog sličnih aktivnosti.
A kojom se to dionicom trguje u zadnje vrijeme? Polovica prometa otpada na HT, a druga polovica na sve ostale dionice. Iz Crobexa 10 bi po toj logici moglo ispasti svih ostalih 9. Da nije bilo rasta HT-a i Adrisa danas, Crobex bi bio na 0 ili u minusu. Likvidnost nije problem samo ove dionice nego cijelog ZSE-a
A bez likvidnosti nema ni rasta!
Nemaš pojma koliko si u pravu. No uskoro će morati dići ljestvicu jer će ga drugi preteći.
[/quote]
U to baš nisam siguran. Kad sam napisao kontrolirano onda sam to i mislio. Skuplja u uskom cjenovnom rangu, 20-40 lipa. Neda gore a skuplja sve dolje…. jedino možda ode gore na neku dobru vijest. Ovako mi se čini da će skupljanje trajati jer je mala likvidnost a izgleda da želi "malo" više od trenutne ponude…..