Da naša burza igra po pravilima PS-a onda bi Crobex sada bio na 2500 a ne na 5000 .
Prema tome opći balon je u zraku .
Nadam se samo da su mu stijenke jake.
Inače, prema projekcijama ove bi godine prihod Ingre trebao dostići 550 milijuna kuna, a dobit 60 milijuna, dok je prognoza za 2008. ostvariti 850 milijuna kuna prihoda i stotinu milijuna dobiti. Što se tiče 2009. kompanija planira premašiti milijardu kuna prihoda, dok bi dobit trebala biti 130 milijuna.
Prema tome, P/E bi na kraju godine bio (uz sadašnju cijenu 53000 kn) = 44.
Ako bismo zadržali isti P/E omjer (44 kao sada), 2008-e bi cijena dionice bila = 88000 KN.
Prema istoj analogiji, za dobit od 130 mil. kn, i isti P/E omjer, cijena raste na = 114000 KN.
Kako je ovo previsok P/E i na duži period neodrživ, ako bi se smanjio na 10, cijena bi trebala biti na kraju ove godine = 12000 kn, za 2008-u 20000 kn, a za 2009-u 26000 kn.
Prema tome, gledajući SAMO P/E pokazatelj, u sadašnju cijenu je već uračunata i dobit iz 2012 godine, ukoliko bi se nastavio prognozirani trend rasta.
Nema SPLITA do SPLITA…
E moj budd, pogledaj građevinare naše i u svijetu i njihov P/E..
http://www.poslovni.hr/55254.aspx
” Ingra u iščekivanju posla u Alžiru
Osim projekta zagrebačke Arene za čije financiranje će biti utrošen najveći dio sredstava prikupljenih dokapitalizacijom i čija gradnja napreduje prema planiranom redosljedu, Ingra ovih dana iščekuje (pozitivnu) odluku nadležnih državnih tijela u Alžiru vezanu uz gradnju najveće marine na Mediteranu od oko 800 vezova (projekt vrijedan između 80 i stotinu milijuna eura). Inače, vrijednost dosada ugovorenih poslova u Alžiru iznosi 60 milijuna eura. Također je u iščekivanju konačno rješavanje “papirologije” kao preduvjeta za početak radova na prvoj fazi projekta Posedarske rivijere (vrijednost projekta 100 milijuna eura), te odluke o pobjedniku natječaja za Stubičke toplice te Brijunsku rivijeru. Osim toga, Ingra se nominirala i kao jedan od kandidata/ponuđača za gradnju novog terminala Zračne luke Zagreb, za koji bi se natječaj za gradnju trebao raspisati do konca godine. ”
Ukupno 200 milja eura , + aerodrom ( ? ).
[color=blue]To je 1,5 milijardi kuna! Bez aerodroma i ostalih poslova.[/color]
Plavi, ma sve je jasno, pa ja nisam ništa kritički napisao, samo kažem da je cijena plod visokih očekivanja u budućnosti. Ja čak vjerujem da su u Ingri bili jako skromni s ovim procjenama (130 mil, 2009.-e; vjerujem da će ovo biti već 2008.-e).
Prvi dan u prvoj kotaciji. Izgleda da će biti popriličan minus. Nisu ni mirovinci glupi. Ima i boljih stvari u prvoj kotaciji…
hm pa da dobro da je nalog stavljen na 58 000, sad bar imamo nogicu da skočimo više jel tako kolege. A moram priznat da su i očajnički pokušaji da je se zadrži dole da bi se moglo što jeftinjie ukrcat.
Bumo vidli dal’ buju u tome i uspjeli…. Nebih baš trčao pred rudo i rekao da ćemo samo tako do 58k…
Da naša burza igra po pravilima PS-a onda bi Crobex sada bio na 2500 a ne na 5000 . Prema tome opći balon je u zraku . Nadam se samo da su mu stijenke jake.
Kolega molim Vas kako to zaključujete, te ako ste u mogućnosti da nam prezentirate ukratko, jer interesiraju me tuđa mišljenja, iz radoznalosti.
Hvala
janlana
meni je jasno da svi vi koji ste ku kešu mislite da je balon prenapuhan, al dobio je potporu iz dobrih izvjesca i gomile novopridoslog novca, a znate da ” para vrti tamo gdje burgija ne moze” dok god stize nova lova nema zime[smiley2]
Evo nas nazad na 55.000[smiley11]
Neće dugo ostati na tim razinama, jer uskoro ponestaje prodaje a dolazi nam 5.10.07….