INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To i ja kažem-trenutno je ovdje takva situacija da je ova dionica full špekulativna,što zbog male cijene,što zbog godišnjih odmora, i naravno likvidna je poprilično pa se s njom da trejdati za zaradu čevapa plus kola ili pokoja pivica,no uvjeren sam da nagodinu u ovo vrijeme ova cijena bude samo daleka prošlost….

MEGIDO1@ prebroji sad koliko ima komada do 11 kn [shocked]

22643komada. A zašto to pitaš? Ponavljam i za tebe osobno. Pišem pozitivu jer vjerujem dugoročno a tako i ulažem, no ako je netko spreman prodavati kupovati ću je ja i po 12, 11…, nije to meni nikakav problem. Nisam burekdžija koji hvata valove i kojem je važna svaka lipa. Mislim da vi nemožete razumjeti investitora jer ste burekdžija. Ako ste uspješni, svaka vam čast, meni je drago, no nemojte zamjeriti nama dugoročnima što smo trenuno u situaciji kupovanja(dokupa) a ne prodavanja. Želim vam ugodno i uspješno ljeto.
[/quote]
A kupovat ćeš i po 9 kuna ako do tada sačuvaš što kuna i to će ti biti jedna od boljih kupnji.
[/quote]
Ne bunim se ja da mi tko proda i po 5 kuna. Za tu cijenu će biti najveća količina novčeka, ali nemojmo pretjerivati, ako bude ponude po 11 pa kupim koju ja sam zadovoljan. Dugoročno sam kupio za bagatelu.

neće uvijek biti ovako.

Koja navlakuša danas na otvaranju na dolje, nevjerojatno! Kao skriveni nalog od 600 komada na 13.40 da bi na kraju ispalo da je skrivena količina 0! Baš bjedno, ali je činjenica da kupci vrebaju i čekaju prosipanje po bidu. Nadam se da će se načekati [smiley]

Kupci imaju dobru taktiku-čekanje. Prometi jesu mali ali nekome će ipak uletjeti par stotina komada po željenoj cijeni. Nije neka količina ali čekanje se isplati.
Naravno da vjerujem u ovu dionicu, inače je nebi imao, a kad je imam sigurno neću pisati da će pasti na 11,9,7 …kn. No ako i dodje na te nivoe neću previše brinuti već kupovati po malo. Znam da firma ima perspektivu i da će mi se isplatiti za 1-2 godine jer sam dugoročni investitor. Zato kada pišem oprimistično o ovoj dionici NE GOVORIM O RAZDOBLJU OD 1-2 TJEDNA ILI MJESECA, VEĆ O 1-2 GODINE. Mene to zanima a ne burekmajstorluk. Zato molim kolege sadašnje i buduće da se ne nerviraju zbog mojeg optimizma i pozitivnog pisanja o INGRI. Na kraju krajeva svi ćete je vi kupiti kad tad i onda ćete i sami pisati pozitivu kao i ja. Pozz svima i uživajte-napokon je stiglo ljeto. [cool]
[/quote]

Ja se ne nerviram [cool]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

MEGIDO1@ prebroji sad koliko ima komada do 11 kn [shocked]

26 300.
[/quote]
34662

neće uvijek biti ovako.

izgleda novih 6.000.000 dionica stiglo na tržište
i target od 11 kn ,sad postaje upitan

Da li je netko izračunao koliko bi trebala iznositi fundamentalno cijena dionice uklučujući ove nove.
Računam si onako odokativno kao je broj dionica povećan 50%,da bi i cjena dionice trebala pasti maksimalno 50 % u odnosu na nominalu,a to je 10kn.
Jest da mi matematika nije jača strana pa molim upućenije da to malo izanaliziraju.

Da li je netko izračunao koliko bi trebala iznositi fundamentalno cijena dionice uklučujući ove nove.
Računam si onako odokativno kao je broj dionica povećan 50%,da bi i cjena dionice trebala pasti maksimalno 50 % u odnosu na nominalu,a to je 10kn.
Jest da mi matematika nije jača strana pa molim upućenije da to malo izanaliziraju.

20 kn.

neće uvijek biti ovako.

Oko 25,58

nakon 1q bvp 36,08
nakon 2q bvp 35,17
bvp 2007 45,50- na burzi s 80,00 došla na 450,00- prosijek cca 265,00
bvp 2008 38,00- na burzi s 300,00 pala ma 80,00 -prosijek cca 190,00

cijena pada i padat će još samo zbog strukture dioničara. nema se para , mali prodaju jer takvi su i prometi. da neko veći krene može je srušit i na 1kn.

"Europske burze konačno rastu"…sad će i naša burza…http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Trziste-izgleda-preprodano

2009 bvp 33,00 -burza prosjek cca 55,00
2010 bvp 37,00 -burza prosjek cca 29,00
2011 bvp 36,00 -burza prosjek cca 14,50 do sad

samo nadopuna na prošlu retrospektivu i tema za razmišljanje, koji bvp očekivat u 2012. i prosjek.
ako prosijek bude u padu kao dosad i dođe na cca 7,00, imamo stečajnu firmu a o tome više nitko ne govori. znači vraćanje na prošle prosjeke.

"Europske burze konačno rastu"…sad će i naša burza…http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Trziste-izgleda-preprodano

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe Na žalost svih dobronamjernih.

New Report

Close