Ma kako si to samo mudro zaključio a istina je sve pada pa je normalno da će i Ingra padati dali na 14 ili 11 kuna to neznaju niti babe gatalice a naročito ne ti , ali da će još padati to znamo svi .
[/quote]
svi znamo i da će ingra rasti. to ne treba zaboraviti, osobito kad je sentiment tržišta negativan. i grci će dobiti svoju ratu kredita. i mi ćemo u eu. a prije toga samo privremene i kratke mjere pritiska.
pred ingrom su samo bolji dani. čuvana je to dionica, jer je velik ulog u pitanju.
[/quote]
realno,onaj intervju s opijem bas i nije nesto,ja ga dozivio kao losu vijest,nije optimistican i uvjeren u preokret nakon svih zadnjih dogadjanja… [shocked] moglo bi to fino klizat na dolje uz sve manje promete…a onda posto odklize bi mogla i jedna panicna rasprodaja
[/quote]
interesantno, a ja doživio interview baš pozitivno.
opi kaže da do kraja godine očekuje najmanje 1 ili 2 nova ugovora, optimističan je za dobivanje posla sa Omblom i Plominom, očekuje posao i na ostalih 5 turbina u Iraku, te daljnje poslove u Alžiru (zato i ne brblja oko posla s alžirskom bolnicom) i vrlo moguće u Rusiji. realan je i kad kaže da se stanogradnja do daljnjeg u RH ne isplati, pa do daljnjeg ne planira takve nove projekte.
a glede mogućeg klizanja, a osobito panične rasprodaje… nekako mi to djeluje kao ono: "što je babi milo, to se babi snilo…" a da nisi možda malo pretjerao? čini mi se da je zasada bilo previše loših globalnih vijesti u kratkom vremenu koje su drukerima i trade-erima davale krila.
sada već imamo osnivanje novog eu fonda za pomoć grčkoj i ostalima (500 milijardi eur), do kraja tjedna ili mjeseca kraj eu pregovora, izvjesni novi investitori, itd.. sugeriram stoga ulaz već na ovim razinama, jer su dovoljno niske.
[/quote]
sto se tice pozitivnog poslovanja ,da ne govorimo o profitabilnom,nije se izjasnjavao,kao da i sam sumnja u to-sa ili bez novih poslova.to mi je veliki minus a sigurno i ostalima koji prate.ipak je buduca profitabilnost glavni razlog kupovine dionica.
osim toga vani kao i kod nas se priblizava ljetna letargija i zadnje 2 g je vrijedilo sell in may and ga way.u usa je pad vec velik a mogao bi biti jos dosta velik do jeseni.kod nas proslih godina ista prica…ne vidim koji bi to sad kupci podizali cijenu…ima jos vremena [undecid]
opi se ne moze tako izjasnjavati kad jos nema financijskog efekta sklopljenog posla s bolnicom. istice da je gubitak rapidno smanjen kao rezultat restrukturiranja i prihoda od poslova koji vec donose financijsku korist. a onda, vec u drugoj polovici ove godine dolazi prihod i od bolnice kao novog posla. a novi poslovi oko elektrana su pred njima, jer su jedini sposobni to odraditi u RH. a onda i drugi poslovi o kojima sam jucer pisao. opi nije tip koji ce neutemeljenim brbljanjem poticati lazne nade. govori realisticno, jer je svjestan situacije u kojoj se nalazimo, igara na burzi, a i pod povecanim je nadzorom hanfe vec zbog swapova koje je ingra provela. ne zaboravite ni da je sam vlasnik cca. 800.000 dionica ingre, sto je po danasnjoj, gotovo ATL vrijednosti oko 1,7 milijuna eur. vjerujem da dobro pazi sto govori i radi kako bi se firma vratila u prijasnje stanje. stoga ne treba ocekivati od opija hvalospjeve o firmi, nego realno i trezveno promisljanje i istupanje u javnosti.
a sto se tice ljetne letargije u zadnje 2 godine, mislim da ce ove godine u vrijeme ljeta biti veselo, jer pocetak ljeta ocekuje zavrsetak eu pregovora i signal investitorima, domacim i jos vise stranim, da u rh pocinje novo doba. "nista vise nece biti isto i zapoceti procesi promjena su nepovratni", izjavila je nedavno jedna bitna osoba u rh. a nju se pita, svidjelo se to nekom ili ne. samo je pitanje hoce li investitori upasti naglo ili potiho. mozda bas vec tokom ljeta, kad ekipa ljetuje i kunja.
obzirom na pozitivan rasplet u grckoj, usa i eu se vec oporavljaju, a tako ce se i nastaviti, jer je to bas svima u interesu. nema tu dileme.
mislim da smo sada zaista dotakli dno, osobito sa ingrom, pa je smjer daljnjeg kretanja izvjestan, uz povremena zadrzavanja na nekim razinama, rekao bih "reda radi".
pioneer@
Ovdje se već duže vrijeme "potiho upada". Kada prođe ljeto, moći će upasti i oni koji to žele učiniti "javno i bez straha". Naravno, morat će posegnuti malko dublje u džep, ali opet prihvatljivih 20-setak kunića. Takozvana premija za "sigurnost" bit će im obračunata! [smiley]
pioneer@
Ovdje se već duže vrijeme "potiho upada". Kada prođe ljeto, moći će upasti i oni koji to žele učiniti "javno i bez straha". Naravno, morat će posegnuti malko dublje u džep, ali opet prihvatljivih 20-setak kunića. Takozvana premija za "sigurnost" bit će im obračunata! [smiley]
Slažem se kroz par mjeseci možda i po 20 kuna ali sad prvo nazad na 11 pa mirovanje i onda novi ciklus .
U svijesti investitora/špekulanata ipak egzistira posao u Alžir i Iraku, a valjda će naći još štogod (Rusija), pa povratak na 11 nije izgledan. Prije će biti da je ovo dno, ali je strah od ukupne naše situacije i dalje prisutan pa se čeka jači igrač koji će potegnit prema gore. Kad on potegne, bit će to jako i iznenada. Mnogi u kešu će biti zatečeni razvojem situacije. Najvažnije je probiti 20 kuna. A to nije daleko. Svi od sada do 20 kuna bili bi u lijepom plusu.
pioneer@
Slažem se kroz par mjeseci možda i po 20 kuna ali sad prvo nazad na 11 pa mirovanje i onda novi ciklus .
[/quote]
"Snovi" nisu zabranjeni, ali realnost je nešto sasvim drugo. A realnost kaže da i pored svih nastojanja potpora na 15,50 nije probijena, iako se pokušavalo u više navrata. U podsvijesti ulagača ovdje već godinama je samo pad, teško im je povjerovati da je to stvar prošlosti i vremena prije nego što je ugovoren ovaj zadnji posao od 56 mil. eura. Dionica još nije odradila ni taj zadnji ugovor.
[smiley]
pioneer@
[/quote]
hehehe [lol] pa ak smo uvjereni dugorocni ulagaci to nas ne bi trebalo smetati
opi se ne moze tako izjasnjavati kad jos nema financijskog efekta sklopljenog posla s bolnicom. istice da je gubitak rapidno smanjen kao rezultat restrukturiranja i prihoda od poslova koji vec donose financijsku korist. a onda, vec u drugoj polovici ove godine dolazi prihod i od bolnice kao novog posla. a novi poslovi oko elektrana su pred njima, jer su jedini sposobni to odraditi u RH. a onda i drugi poslovi o kojima sam jucer pisao. opi nije tip koji ce neutemeljenim brbljanjem poticati lazne nade. govori realisticno, jer je svjestan situacije u kojoj se nalazimo, igara na burzi, a i pod povecanim je nadzorom hanfe vec zbog swapova koje je ingra provela. ne zaboravite ni da je sam vlasnik cca. 800.000 dionica ingre, sto je po danasnjoj, gotovo ATL vrijednosti oko 1,7 milijuna eur. vjerujem da dobro pazi sto govori i radi kako bi se firma vratila u prijasnje stanje. stoga ne treba ocekivati od opija hvalospjeve o firmi, nego realno i trezveno promisljanje i istupanje u javnosti.
a sto se tice ljetne letargije u zadnje 2 godine, mislim da ce ove godine u vrijeme ljeta biti veselo, jer pocetak ljeta ocekuje zavrsetak eu pregovora i signal investitorima, domacim i jos vise stranim, da u rh pocinje novo doba. "nista vise nece biti isto i zapoceti procesi promjena su nepovratni", izjavila je nedavno jedna bitna osoba u rh. a nju se pita, svidjelo se to nekom ili ne. samo je pitanje hoce li investitori upasti naglo ili potiho. mozda bas vec tokom ljeta, kad ekipa ljetuje i kunja.
obzirom na pozitivan rasplet u grckoj, usa i eu se vec oporavljaju, a tako ce se i nastaviti, jer je to bas svima u interesu. nema tu dileme.
mislim da smo sada zaista dotakli dno, osobito sa ingrom, pa je smjer daljnjeg kretanja izvjestan, uz povremena zadrzavanja na nekim razinama, rekao bih "reda radi".
naravno da radi opi i zelim mu uspjeh .ali ne moze se graditi buducnosz na smanjivanju gubitaka..to jos uvijek znaci akumuliranje gubitaka i izjedanje kapitalne glavnice,to je jos uvijek znak za pad cijene a ne rast.vidit cemo za ljeto,ali postoje pravila..i dionice ih krse samo iznimno i iznimne dionice,rekao bih anticiklicke.sto se tice eu to je ajmo reci bilo ocekivano i vjerojatno ugradjeno u cijene.a do realizacije ulaska ima jos puno,cak vise nego se nadalo i ocekivalo,konkretno 6 mj vise.tako da…tipujem na letargiju
Pa ako si dugoročni onda te ne bi smjelo smetati i ako ode preko 20! Jedino ako još nisi ni dugoročni, a ni kratkoročni. Kolega, na 11,50 si mogao nedavno na lopate kupovati, ali bila "vuna", pa Vas sada kada je prošla "opasnost" naglo uhvatila "čežnja za propuštenom prilikom"! [smiley]
@elijah
ja bih prije zakljucio da je dionica vec odradila svoj pad. toliko ga je odradila (pala na 3% ATH!) da to zapravo nema veze s mozgom. a sada je na 4% ATH. i vi pricate o daljnjem padu. a o stecaju vise nema govora ni u najcrnjim varijantama.
opi podize firmu u prijasnje top stanje, a poslovi pred njima su vrlo izvjesni. stoga mi je neobicno vase prepoznavanje znakova za pad.
a teza o ugradjenosti u cijene dionice cinjenice zavrsetka eu pregovora zvuci mi dobrano nategnuta. clanstvo u eu znaci potpuno novu atraktivnost nasih poduzeca prije svega stranim investitorima, a oni jos uopce nisu odradili upad na nase trziste. mirovinci se vec vracaju domacim dionicama (http://www.poslovni.hr/vijesti/mirovinci-se-vratili-dionicama-181718.aspx), a uskoro ce stoga i otvoreni investicijski fondovi. pritom ce im sigurno biti najatraktivnije najpotcijenjenije dionice poput ingre.