Kada pogledam Evropske indexe i Ameriku kako se danas dobrano "zelene" ne mogu da se otmem dojmu da su kod nas mirovinski fondovi najveći kočničari i najveći trejderi. Zamislite burzu gdje mirovinski fondovi svakodnevno "trejdaju" i dobit će te tržište "trule banane", a upravo u to se zadnjih godina pretvorio ZSE.
mirovinci na Ingri NE trejdaju već se samo iskrcavaju iz nje (RBA OMF) [angry]
Kada pogledam Evropske indexe i Ameriku kako se danas dobrano "zelene" ne mogu da se otmem dojmu da su kod nas mirovinski fondovi najveći kočničari i najveći trejderi. Zamislite burzu gdje mirovinski fondovi svakodnevno "trejdaju" i dobit će te tržište "trule banane", a upravo u to se zadnjih godina pretvorio ZSE.
mirovinci na Ingri NE trejdaju već se samo iskrcavaju iz nje (RBA OMF) [angry]
[/quote]
Nisam ni mislio samo na Ingru, nego na općenitu situaciju koja vlada na ZSE-u, na većinu likvidnijih dionica. Čak su neki oformili i posebne "timove trejdera", a to već graniči sa udruženim djelovanjem ili nekim oblikom manipulacije.
ima promjena u top10? OMF?
Ma kakve potpore i odbrane. Svi bi što niže kupili jer je jeftino ali se ipak pomalo guramo da budemo prvi. Tako je i kod prodaje . svi bi skuplje prodali ali zbog malo panike bi ipak bili prvi na asku. I tako to ide
[/quote]
pukla je potpora na 16 kn…sljedeća linija obrane na 15 kn [embarass]
[/quote]
Zašto bi 16 bila potpora??? Zar samo zato što je cijeli broj??? [lol]
[/quote]
da ,samo zato ! [smiley]
elijah@
S tim da ideš "praćkom" na "tenkove"!
Samo vi prodavajte, ja ću vas čekat na oko 15 kn 🙂
Dobro još i nudiš ja tebe čakam na 11 kuna kroz par dana .
I ja sam danas čekao na 15,50, ali nisam dočekao, a kako niste probili 16 mislim i da ću se načekati ovaj put ?
top 10 rasprodaje i dalje [cry]
13.06.2011.
INGRA D.D./REDOVNA DIONICA INGR-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PBZ D.D. 909.974 6,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. OPPENHEIM IGOR 773.908 5,71 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 603.877 4,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 564.324 4,17 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 550.149 4,06 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. DOM HOLDING D.D. 516.658 3,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. TEHNIKA D.D. 451.800 3,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D. 380.759 2,81 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. INGRA-GRADNJA D.O.O. 344.459 2,54 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. LUDVIGER JASNA 338.850 2,50 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 40,12
14.06.2011-06-14
INGRA D.D./REDOVNA DIONICA INGR-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PBZ D.D. 909.974 6,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. OPPENHEIM IGOR 773.908 5,71 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 603.877 4,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 564.324 4,17 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 540.149 3,99 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. DOM HOLDING D.D. 516.658 3,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. TEHNIKA D.D. 451.800 3,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D. 380.759 2,81 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. INGRA-GRADNJA D.O.O. 343.415 2,54 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. LUDVIGER JASNA 338.850 2,50 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 40,04
top 10 iskrcava se i dalje i sad drži samo 40,04%, uskoro vjerojatno i manje. ne znam zašto to rade, ali ovo je totalno razočaranje, kao da više nitko ne vjeruje u ovu dionicu [embarass]
bojim se da se sutra na burzi nastavlja bježanija iz Ingre….
vani se indexi više od mjesec dana crvene a kod nas sve zeleno. kao da smo mi oaza u pustinji. prije će biti obrnuto. kako uvijek kasnimo u svemu tako sad i u tome. koja dionica sad može pogurat crobex i spriječiti daljnji pad. trejd na ingri, kasnije na đuri su privremeno zaustavile pad crobexa. sad idemo na dane ronjenja, ionako je ljeto počelo.
I ja sam danas čekao na 15,50, ali nisam dočekao, a kako niste probili 16 mislim i da ću se načekati ovaj put ?
Vidiš kako si, kako ti kažeš ‘zaradio u padu’. Da si dobio a to sutra ode na 15 već si u pušioni. Ovako zbrajaš fiktivnu zaradu. Možda se i počastiš. Fiktivno.