Vidim da su neke teorije isle u smjeru da je Raiffeisen OMF kupovao i dizao cijenu kako bi se sto povoljnije iskrcao. U redu, ali onda mi nije jasno kako u tu jednadzbu ulazi ona vasa druga teorija (za koju takodjer nismo culi jasno objasnjenje) da OMF-ovi mogu kupovati tek kad cijena predje 22 kn?
@frckavi
ma te teorije su bez veze, RBA OMF sigurno nije kupovao jer je cijelo vrijeme u top10 i to bi odmah bilo vidljivo. Neki se pitaju tko je kupovao tolike količine ako nije fond, ali danas smo i to saznali: kolega indigoman kaže da je kupio INGR za 3 milijuna kuna, prosječno po 14 kn. Kad to podijelimo dobijemo da je on sam kupio čak 214.000 dionica Ingre! [undecid]
I Ingra gradnja i RBA MF su prestali prodavati, kada su saznali za posao u Alžiru.
Heheh, ozbiljno? Šteta da to nisu zaznali prije, pa da ne izgube ovo što su prodali!
Danas (jucer) nije bilo promjena u top10
* Važeći podaci za uredovni dan 06.06.2011 .
INGRA D.D./REDOVNA DIONICA INGR-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1.
PBZ D.D.
909.974 6,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
OPPENHEIM IGOR
773.908 5,71 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND
603.877 4,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND
565.149 4,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND
564.324 4,17 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6.
DOM HOLDING D.D.
516.658 3,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
TEHNIKA D.D.
451.800 3,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D.
380.759 2,81 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9.
LUDVIGER JASNA
338.850 2,50 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
INGRA-GRADNJA D.O.O.
279.811 2,07 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 39,76
halo ljudi, prosjek onaj dan s 8,8 milijuna je bio skoro 18 kn..meni samo nisu jasni debili koji upumpavaju milijune i drze cijenu na plafonu a kad cijena ode 10 posto nize nemaju vise novaca da kupuju? :/
@frckavi
ma te teorije su bez veze, RBA OMF sigurno nije kupovao jer je cijelo vrijeme u top10 i to bi odmah bilo vidljivo. Neki se pitaju tko je kupovao tolike količine ako nije fond, ali danas smo i to saznali: kolega indigoman kaže da je kupio INGR za 3 milijuna kuna, prosječno po 14 kn. Kad to podijelimo dobijemo da je on sam kupio čak 214.000 dionica Ingre! [undecid]
da….dioničarska struktura ne ulijeva puno optimizma da će uskoro biti bolje: nitko iz top 10 ne kupuje, dvojica prodaju, od toga je mirovinac prodao 35.000 komada u jednom danu! ako je ovo točno za kolegu indigomana, onda je jasno da nema skrivenih velikih kupaca nego da su sve više manje pokupovali forumaši. [embarass]
kolega mora ti biti jasno da se kupuju dionice na raznim razinama a pogozovo veliki
igrači s puno žetona, to su mozda oni koji su prodavali na 30 kuna i kusur ili su ulagali od viška dividende od ht i ernt to je sitna lova za neke ako je imao dividendu lupam 300000 kuna neče propasti ako ulozi 100000 kuna od dividende
sta se tiče trenutne cijene dionice , nemojte biti euforični samo je ispravljena
nekorektna cijena spram drugih dionica u tom sektoru,a divergavija je dupla upučivala na to kad je trusnula na 11 kn
ja sam sam napravio u ovih 7 dana ludila oko 0,5% ukupnog prometa na ingri, a niti jednog trenutka nisam imao više od 2500 komada, a di su malo jači igrači od mene.
toliko o tezi da je tu upucano ne znam kolko svježeg kapitala.
izgleda da ovdje dolazi do masovne seobe trejdera iz INGR u DDJH??? [angry]
obrana je postavljena na 15,70 kn (4 naloga).valda će izdržati [pray]