najte bit smesni, firma je bila div na ovim prostorima do pred koju godinu, imam vrlo vrijednu imovinu i (potvrđene) jako vrijedne poslove – kako je strelovito padala s 400 tako će se i vratit na tu cijenu
u jugoslaviji?
..ingra SEGMENT PROMATRANJA…znači kad je narasla sa 11 na 17kn toj e za segmenet promatranja..a kad je pala u kratkom roku sa 60 na 11 to NIJE ZA SEGGMENT promtranja..može mi neko pojasnit ko koga j….?
http://www.seebiz.eu/ingra-spekulacije-o-vlasnickom-preslagivanju-i-pojacano-motrenje-hanfe/ar-4712/
Ingra: Spekulacije o vlasničkom preslagivanju i pojačano motrenje Hanfe
Autor/izvor: SEEbiz / Poslovni dnevnik
Datum objave: 01.06.2011. – 09:15:41
ZAGREB – Tržišni sudionici posljednjih tjedana spekuliraju o vlasničkom preslagivanju u Ingri. Iz krugova bliskih toj kompaniji tvrde da se na tom tragu vode neki razgovori, ali oni su još dosta daleko od izvjesnog ishoda.
"Aktualni razgovori idu u smjeru pretumbavanja vlasničkih pozicija među većim postojećim dioničarima, pri čemu bi se neki od njih navodno i potpuno isplatili. Na drugoj strani govori se o nekolicini domaćih igrača i jednom (stranom) fondu koji bi preuzeli značajnije vlasničke pozicije. Zasad je, međutim, otvoreno pitanje bi li se cijela operacija (ako se postigne dogovor) kroz izravno vlasništvo i povezanost osoba zadržala u okvirima praga od 25 posto koji implicira obvezu javne ponude."
lp
http://www.poslovni.hr/vijesti/glasine-o-preslagivanju-dionicara-digle-ingru-30-180482.aspx
" U Ingri zasad o spomenutom alžirskom poslu govore u terminima ‘visoke faze dogovora’, no za burzovne je ulagače projekt vojne bolnice vrijedan oko 55 milijuna eura očito gotova stvar. "
[thumbsup]
lp
ŠTO nije se javljao taj podobni klimavac SAMODOL dok su godinama doslovce zatukli i INGRU i 99% dionica na TK tad je sve bilo regularno
Jesam li vam rekao jučer da ovakvo trgovanje jako izgleda kao preuzimanje, vidjet će se sve ovih dana.
Ako je istina, prije 40 se ne zaustavlja.
najte bit smesni, firma je bila div na ovim prostorima do pred koju godinu, imam vrlo vrijednu imovinu i (potvrđene) jako vrijedne poslove – kako je strelovito padala s 400 tako će se i vratit na tu cijenu
u jugoslaviji?
nije rečeno YU, osim ako YU vi percipirate kao "naš" prostor
[/quote]
..ingra SEGMENT PROMATRANJA…znači kad je narasla sa 11 na 17kn toj e za segmenet promatranja..a kad je pala u kratkom roku sa 60 na 11 to NIJE ZA SEGGMENT promtranja..može mi neko pojasnit ko koga j….?
Slažem se. Naravno, ovo nije ni prvi ni zadnji put da Hanfa tako reagira. I mene bi zanimao odgovor na to jednostavno pitanje – zašto se stvari nikada ne preispituju kada dionica pada već samo kad raste.
Na žalost, i na burzi stvari funkcioniraju kao i u cijeloj državi pa se nimalo ne čudim. Samovolja potaknuta subjektivnim razmišljanjem, a o netransparentnosti da ni ne pričam.
Zdravi i veseli bili!
Ajmo malo razmotriti zbivanja zadnjhi par dana:
1. Najprije je HGD objavila da je Oppenheim bio u četvrtak u Alžiru i preuzeo nalog za izgradnju i opremanje. Vijest je kasnije izbrisana, a pisalo je: "ALŽIR, 27. svibnja (MVPEI-HGD) – Glavni direktor zagrebačke tvrtke INGRA Igor Oppenheim preuzeo je i potpisao u četvrtak, 26. svibnja, u Alžiru nalog za izgradnju i opremanje medicinsko-kirurške klinike hitne službe u glavnoj Vojnoj bolnici Ain-Naadja. Za ovaj veliki projekt medicinske direkcije alžirskog ministarstva obrane INGRA se natjecala na tenderu raspisanom prije više od dvije godine, a rok izgradnje je 26 mjeseci."
2. Zadnja 4 dana na burzi je protrgovano velikih 1.200.000 dionica Ingre uz promet od preko 21 milijun kuna!
3. u članku http://www.poslovni.hr/vijesti/glasine-o-preslagivanju-dionicara-digle-ingru-30-180482.aspx stoji „Navodno bi se neki veći dioničari i potpuno isplatili, a s druge strane bi nekolicina domaćih igrača i jedan (strani) fond preuzeli značajnije vlasničke pozicije.“
Iz gore navedenog zaključujem da je Oppenheim doista bio u Alžiru na završnim razgovorima oko potpisa ugovora, ali da u ovom trenutku samoj firmi vjerojatno ne odgovara nagli rast cijene dionice jer se odigrava vlasničko preslagivanje.
Da li će OMF-ovi pojačati svoje pozicije u Ingri kao nedavno u DLKV sa 100 milijuna kuna, ili će ući neki strani fond što se spominje u PD-u, ne znam, ali smatram da se nešto veliko odigrava iza kulisa. Možda nam večerašnje promjene u top10 SKDD-a daju djelomičan odgovor na pitanje tko izlazi, a tko ulazi u Ingru.
Tako je kolega. bravo..
Gdje i kad god da si ušo 10 minuta prije otvaranja post za optimizam neodlucnima… a u 10:00 kidam nalijevo.