Koliko samo postova jalnih i nesposobnih…
A priča je vrlo jednostavna, ako se potvrdi posao od ca. 70 milijuna EUR perspektiva rasta tek je tada izgledna.
Ukoliko je točna ta procjena o visini tog posla, to je preko pola milijarde kuna.
Da ne govorimo ako se slučajno dogodi još poneki veći posao u Rusiji ili Alžiru, za što postoje najave
( Mashinoprojekt ). A po ovome što smo čitali od glasnogovrnika Ingre, obzirom na prodaju na Lapadu, moglo bi biti ugodnih iznenađenja u izvješću za 2. kvartal.
Sve u svemu, nema brige, osim sitnijih oscilacija koje su normalne kod ovakvog porasta cijene.
Premda, ovidi kako se uzme, ovo je porast istina, ali je prije toga pad bio ogroman, paa tko voli nek izvoli.
[thumbsup]
lp
Nema zime za Ingru.Korekcije mora biti nakon tolikoga skoka ali dugoročno je to sigurno kao beton.Pozdrav. [thumbsup]
Mislim da je moje pitanje skroz na mjestu (zar nisu mirovinci ulazili sa zadnjim dokapom na 20kn, mijenjajući obveze za dionice) ili sam propustio neki novi medijski povraćak dinkeca & comp. I da, prodao sam danas kad sam vidio da je ask opet u erekciji.
Osobno mislim da bi trebalo nastupit smirivanje do službene obavijesti, a nama ostaje da se nadamo da Opi neće imat problema s garancijama, kao njegov pajdo u Crnoj Gori.
Iskreno, previše pišeš za nekoga tko je toliko siguran u megalomanski rast. Sve super sa INGROM, ali ovaj vlakić je prošao … barem do izvješća o drugom kvartalu .
Mislim da ste u pravu, kolega. U ovoj rundi tko je jamio, jamio je… Čekamo za slijedeći skok ili konkretnu objavu posla ili dobro 2Q izvješće…
[/quote]
Ma daj, tko je jamio jamio? Znači svi oni koji su danas grabili s aska u vrijednosti od 8 milja kuna po 18 su imbecili? Baca im se lova? Ili su fond menadžerčići? Nitko ništa ne zna, ali kud svi Turci tu i mali Mujo. Neki likovi kupuju Ingru pa ajmo i mi. I to odmah na desetke tisuća! Nije ni čuda da ova država ne ide naprijed kad su svi tako blesavi.
FASCINANTAN DAN!
da je barem viŠe takvih na burzi!
promet ogromnih 8,8 milijuna kuna, trgovano sa čak 492.812 dionica Ingre!
Mislim da je ovo POVIJESNI rekord Ingre! U zadnja 3 dana trgovano je Ingre za cca 19 milijuna kuna!
Danas je bilo lijepo čišćenje burekđija i nesigurnih, to se vidjelo odmah kad se prodaja počela gomilati na 18 kn i moralo je doći do pada da se to pročisti.
Inače, zadnja 3 dana trgovano je s ogromnih cca. 1.150.000 dionica INGRE! Mali kupuju na blef, kako da ne! Kupuju insajderi koji znaju da je Alžir pred potpisom (sad znamo i mi, samo neki se boje u to povjerovati).
Možda se zadržimo 1-2 dana na razini 17-18 kn, a možda već sutra krenemo i razvalimo 20 kn, na ovoj dionici, uz ovakvu artiljerijsku potporu, sve je moguće [thumbsup]
INGRA D.D./REDOVNA DIONICA INGR-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1.
PBZ D.D.
909.974 6,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
OPPENHEIM IGOR
773.908 5,71 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND
603.877 4,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND
600.149 4,43 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND
564.324 4,17 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6.
DOM HOLDING D.D.
516.658 3,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
TEHNIKA D.D.
451.800 3,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D.
380.759 2,81 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9.
LUDVIGER JASNA
338.850 2,50 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
INGRA-GRADNJA D.O.O.
283.382 2,09 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 40,04
Za 26.05. nema promjena u TOP 10.
pogledajte samo mjesečni graf ingre pa će vam bit jasno da ovo mora bar u mini korekciju do 15
pogledajte samo mjesečni graf ingre pa će vam bit jasno da ovo mora bar u mini korekciju do 15
Puste želje. Kolega ovu igru ne vodi amater špekulant tipa loris i slični, radi se o iskusnom majstoru koji je uvijek 2 koraka ispred. Danas ste imali primjer malog šišanja špekulanata i brokerčića koji su se uspaničili kad su shvatili da dionice koje su kupili preko 18 kn neće moći prodati po većoj cijeni već je nastala frka i prodaja da se zatvore pozicije. Klasičan primjer dosadašnje verzije šorta na hrvatski način, samo što je ovaj put bio buy. Kupiš bez love i prodaš skuplje, ni luk jeo ni luk mirisao zaradiš par tisuća kuna pa čak i više. previše lijepo da bi dugo trajalo.
Koliko samo postova jalnih i nesposobnih…
A priča je vrlo jednostavna, ako se potvrdi posao od ca. 70 milijuna EUR perspektiva rasta tek je tada izgledna.
Ukoliko je točna ta procjena o visini tog posla, to je preko pola milijarde kuna.
Da ne govorimo ako se slučajno dogodi još poneki veći posao u Rusiji ili Alžiru, za što postoje najave
( Mashinoprojekt ). A po ovome što smo čitali od glasnogovrnika Ingre, obzirom na prodaju na Lapadu, moglo bi biti ugodnih iznenađenja u izvješću za 2. kvartal.
Sve u svemu, nema brige, osim sitnijih oscilacija koje su normalne kod ovakvog porasta cijene.
Premda, ovidi kako se uzme, ovo je porast istina, ali je prije toga pad bio ogroman, paa tko voli nek izvoli.
[thumbsup]
lp
link link link?
kakav integritet plavog:
nemam ingru: ha ha, uvalio sam vam po 55, idu kvragu, nema tu kruha, gradjivinari se jos dulje vrijeme nece izvuc..
imam ingru: ovo je tek pocetak, alzir, rusija, ombla, milijarde..
proslo je mjesec dana od razmisljanja plavog..
Ovaj rast bio je samo ispravak namjerno izazvanog rušenja radi čišćenja margina. Očekujem smirivanje na razini 17 – 18 kn i stagnaciju sa laganim skupljanjem do objave posla, nakon toga ide raketa na 24 – 25 kn.
Bojim se da ste u pravu kolega… Ali ako dobiju te najavljene poslove, onda je evo natrag, a vjerojatno i preko 19 kn…