INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

napokon netko, kako se ono kaže pame… ?

13 Kuna se nevidi svaki dan, otpor je nadalje velik, a Ingragradnja previše šara po burzi s previše dionica.

Ono što je bitno, imate pozitivno ozračje, MACD je jako dobar kao i Momentum.
Mali problem pretstavlja Stohastic kao i Williams %R, ali to su samo pokazatelji za razliku od ovih pozitivnih :):)…

Bilo bi dobro da nabildate Ingru na 20 ili više tako da popihdim !?

Dodaj još i "burekdžije". Ili njih podrazumijevaš pod "otpor je nadalje velik"?

smiješne su mi ove prodaje iNgre na dnu za "zaradu" ( [lol] ) od pol kune ili kunu po dionici, pogotovo što svi znamo da je cijena srušena tako nisko da se marginašima poberu dionice. osim toga imamo i velikog kupca koji skida svaki dan lijepe količine ingre, uglavnom s prodaje, pa sve upućuje da bi ingra uskoro mogla imati vrlo velike rastove. kako da je cilj kupcu da se nakrca prije nego ingra objavi novi posao u inozemstvu jer onda će poletiti kao raketa.
a što se tiče padanja, ne znam kome je to sad u interesu (osim ovih par druekra koji su prodali) jer više marginaša nema, a mi koji smo unutra nemamo ni najmanje namjere prodavati po ovoj bijedi od cijene. ja imam preko 10.000 komada, a vremena imam čekati godinama, meni se ne žuri,pa si mislite dal ćete rušiti jer ja ću još kupovati kao i mnogi od nas, čak i ako nastavi rasti jer za mene je sve ovo turbo jeftino.

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ma koliko god se slagali ili ne sa ulagačkom stragtegijom lorisa i ivane7, njihovo je pravo da sa svojim novcem rade što žele. To im nitko ne može zabraniti.
možda je malo žalosno da takvi ili njima slični mogu imati utjecaj na cijenu ove dionice.

Kada je dionica toliko izlozena spekulaciji onda se ona, sve vise, udaljava od one pozicije/nivoa u kojem bi trebala biti, a sto je svakako lose za sve one druge ulagace i investitore, a gotovo uvijek i za samu kompaniju (kao sto je upravo i slucaj sa INGROM)…

Naravno da svako moze da radi sa svojim novcem sta god hoce.
Ali je i cinjenica da je cijena dionice toliko niska upravo zahvaljujuci spekulacijama.
Prema tome, takvi ili njima slicni, uticu i na novac drugih…

A kada se, u svrhu toga, sire (dez)informacije i pisu price i komentari, suprotne od vlastitih uvjerenja ali zato u skladu sa sopstvenim interesima i koristi a na stetu drugih, e to bi se trebalo "regulisati"… pogotovo kada je to kontinuirano i sistematski…

Da, zalosno je da takvi ili njima slicni, imaju toliki utjecaj na ovu dionicu ali je i prilicno neumjesno kada uz to, na primjer, ivana7 izjavljuje kako je to sve "igra" a da su oni na kojima je upravo zaradila novac, zapravo samo ovce za "sisanje"…

hahaha pa ne mogu vjerovati!
Dakle oni koji su prodali dionicu i zadovoljili se sa kunom i manje po dionici, su pohlepni, a mi koji cekamo 70, 100 i 200 smo… Kako se zovu ovi drugi sto nisu pohlepni?
Uglavnom, shvatio sam…mi smo dobri, a oni nisu. Oni gledaju svoju osobnu dobit, a mi se borimo za opce dobro. Sto volim biti na pravoj strani!
Sramite se loris i ivana!
Kakve cvilidrete!

loris, nisam mislio da ces tako brzo izaci!?

napokon netko, kako se ono kaže pame… ?

13 Kuna se nevidi svaki dan, otpor je nadalje velik, a Ingragradnja previše šara po burzi s previše dionica .

[/quote]

@branaa

…vjeruj, da ipak postoje i ljudi koji nisu spekulanti.
Vjeruj da jos uvijek postoje i oni koji su kupovali ovu dionicu prije godinu, dvije..pet…i cuvali je.
Zar mora biti pohlepan onaj koji je godinama odvajao i ulagao u ovu kompaniju i ocekuje barem neku korist od svega toga, a ako nista, da makar povrati ulozeni novac ???
Meni se cini da nijedan od dugorocnih ulagaca nije pohlepan, dok to je jeste, vecina spekulanata…

@loris

…opet je Ingragradnja ta koja "previse" sara….a vi "mali dionicari" i veliki spekulanti???

Ah, umalo da zaboravim, nadam se, zbog tebe, da nece morati opet puno forumasa da se izreda dok "napokon" ne naidje "netko" kojeg ti smatras pametnim…

U ovom trenutku špekulirati sa ingrom je jako rizično. ovaj put trguje se drugačije i luduje se na kupnji već se pametno skuplja. moglo bi biti svašta jer izgleda da se iza brda nešto valja. opi je u londonu bio u proputovanju vjerojano na povratku iz ????????. nadam se skorim dobrim vijestima jer je krajnje vrijeme.

Prije par dana kada je protrgovano preko 200 tisuća dionica u par sati bile su "dogovorene" transakcije između brokera koji su rasprodavali tuđe margine i par pojedinaca kojima su se te dionice "servirale".
Kupnja je išla tako brzo da se nije moglo niti pratiti sa nalozima. Oni što su kupovali tada,znali su za pucanje margina i jednostavno su skidali sa aska ono što im je bilo "servirano". Tu je glavni problem povlaštenih informacija i razlika između takozvanih "znalaca" i onih koje oni nazivaju "ovce". I na kraju "pojeo vuk magarca", nikakvih sankcija bilo nije. [rolleyes]

Nastavi li ingra rasti ovim tempom i sljedeći tjedan neke stvari postaju jasnije, Ombla je naša [cool]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Hočemo imati kakvu vijest 24-og, gazda se vratio s putovanja [rolleyes]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Prije par dana kada je protrgovano preko 200 tisuća dionica u par sati bile su "dogovorene" transakcije između brokera koji su rasprodavali tuđe margine i par pojedinaca kojima su se te dionice "servirale".
Kupnja je išla tako brzo da se nije moglo niti pratiti sa nalozima. Oni što su kupovali tada,znali su za pucanje margina i jednostavno su skidali sa aska ono što im je bilo "servirano". Tu je glavni problem povlaštenih informacija i razlika između takozvanih "znalaca" i onih koje oni nazivaju "ovce". I na kraju "pojeo vuk magarca", nikakvih sankcija bilo nije. [rolleyes]

Davno sam ukazivao na takav scenarij koji se dešavao još od 20 kn do 11 i to u 3-4 navrata. Mislim da je ovo bio završni na minimumu, zato je i bio silovit-nisi se snašao a već je prošlo 50 000 kom, i par puta iznova. Naravno da je dogovoreno. Sankcije-kako dokazati-osim prisluškivanja tel. a to je protuzakonito,…no i tomje je došao kraj, idemo prema 20,40,70…

neće uvijek biti ovako.

@loris

Ah, umalo da zaboravim, nadam se, zbog tebe, da nece morati opet puno forumasa da se izreda dok "napokon" ne naidje "netko" kojeg ti smatras pametnim…

Kolega,
ima mnogo pametnih ljudi ovdje, ali i lijenih. Često gledaju samo iz jednoga kuta gledištva, odnosno svoga.
Zato ono što pišu je uglavnom emotivan komentar !

……ja imam preko 10.000 komada, a vremena imam čekati godinama, meni se ne žuri………..

kolega,

imati vremena čekati godinama znači da je to vaš maksimum ulaganja ?
Na taj način može svatko profitirati u bilo kojoj dionici. Postoje samo 2 scenarija, ili tvrtka propada ili se dionica oporavi odnosno naraste u skladu s inflacijom života !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

nitko ne moze reci da "kratkoprugasi" rade nesto sto nije dopusteno. Sigurno svojim postupkom ne mogu preokrenuti trend, ako ima i malo opravdanog razloga za rast.
Svi znamo da nam treba ozbiljan posao i tada ce svima biti jasno kuda ingra ide.
Svima je jasno da ce ingra vrlo brzo biti jako zanimljiva, samo sto neki smatraju da ce biti jos koji "trzaj" i pokusati ce to iskorisititi. Ne razumijem zasto bi se netko ljutio na one koji koriste takvu situaciju. Ja nemam hrabrosti za to.
osobno mislim, nadam se da ne grijesim, da su prebrzo izasli. Iskreno se nadam da ce loris popihditi slijedeci tjedan kada se pozitivan trend nastavi.

U meni dragoj ingrici sam do grla, ali stvarno do grla. Suprotno svim savjetima ona mi cini za dlaku cijeli portfelj.
Zamislite, kupim uz ingru magmu za 28,01! hahahaaha kakav papak. Mislio sam da ne moze nize i pravio se pametan. Eto mi sada! Sreca brzo sam prestao kupovati.
Cak me ni magma ne cini nervoznim jer cu cekati i docekati.
Ingra je bila i ostala moj favorit i nitko me svojim postupcima ne moze razuvjeriti u ispravnost moje odluke.
Zao mi je sto neki preburno reagiraju na drugacije misljenje i samo zato sam reagirao.
Ingru ne ce ponijeti sretne misli, nego ugovoreni posao koji ce uskoro doci.

Ispricavam se svima koji se osjecaju uvrijedjenim bilo kojim mojim postom, nije mi to bila namjera.

pozdrav svim ingrasima i ingrasicama i onim povremenim, ma gdje god bili!

PS zacrvenim se od neugodnosti pri pomisli koliko ce mi ingra donijeti

Problem je sto su se, valjda od konstantnog trogodisnjeg pada, mnogi sentimentalno vezali za ovu dionicu sto je ironicno i po meni bez puno zdravog razuma.

New Report

Close