INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislio sam onako ne namjerno, da malo uljepša, za svaki slučaj sam uzeo 1/3.

Jao jao kako je euforija zablistala ovdje na ingrici, pa kao da nista do sad iz ove dionice niste naucili. Dva dana gore, zatim desetak dana dolje kao metak ravno prema povijesnom minimumu.

Vise od tisucu dana ova dionica konstantno pada, nemojte se zavarati umjetnim dvodnevnim poticajem spekulanata jer cinjenica je da novih poslova i novosti nema.

Vidimo se opet uskoro na 11kn. Pozdrav.

Ponavljanje gradiva! Igor kaže da su ukupne obveze Ingre oko milijardu kuna, a vrijednost oko 200 milijuna eura. Znači dobri smo oko 500 milijuna kuna, što bi po dionici bilo oko 36,91 kuna.
Neka je slagao za trećinu, opet ostane 24,30 kuna po dionici. [sealed]
http://www.vecernji.hr/biznis/ingrini-vjerovnici-zamijenili-dio-potrazivanja-udjel-tvrtki-clanak-224800

Majke ti ovdje koju god otvoriš temu svi se raspravljaju koliko vrijede nekretnine i po tome cijene firmu i njenu dionicu.

A koliki su prihodi ingre? Zarada? Cash flow? Marže?

Kolega vrlo dobro znate da je ovo žestoko špekulativna dionica, nema potrebe da obmanjujete druge ulagače da ovo tobože vrijedi 2 il 3 puta više nego šta vrijedi sada.

never surrender

Po nekima Ingra jedina na ovoj burzi ne vrijedi i da jedino njene nekretnine ne vrijede iako su kvalitetne i donose prihode (Arena, Dubrovnik stanovi i poslovni prostori itd…). Uzmimo s druge strane VLDS koji ima račun skoro 2 godine u blokadi i koji je već trebao biti poslan u stečaj, a imovina su mu dionice raznih prezaduženih firmi (osim VABE), taj VLDS je narastao sa 6 kn na 13,30 kn bez da se kod njega išta suštinski promijenilo (osim što je utvrđeno da ima i porezni dug prema državi i da žele prodati jedinu doista vrijednu imovinu – VABU).
S druge strane, INGRA se financijski stabilizirala, sljedeći kvartal trebao bi biti pozitivan, iščekuju se rezultati na više inozemnih natječaja + pokretanje poslova s ruskim partnerima, obveze se redvno servisiraju, a cijena dionice srušena je sa 17 na 11-12 kn i to je kao u redu jer su se trejderi iskrcali pa opet drukaju za pad!
Nemam ništa protiv VLDS da me netko krivo ne shvati, ali ukazujem na izokrenutu logiku koju neki pokušavaju nametnuti kao nešto normalno, a sve radi punjenja svojih džepova!

moje poruke nisu investicijski savjeti niti preporuke za kupoprodaju dionica!

A što onaj nabildani hrabro stoji na 13,60… [lol]

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Hoće i dalje letit perje i purani? Pogledajte danjašnje naslove o ulasku u EU.

@ kokpit

da izokrenuta logika vlada samo ovde di bi nam bio kraj

Ma taj uopće ne želi prodati nego plaši visoko gore gdje je siguran, a s druge strane je vjerojatno stalno u prvih 5 kupnji. Kad cijena skoči na 13 kn, on će se prebaciti na 14,xx itd.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ovaj nalog je pravi problem .
Realno je za pretpostaviti da će se još najmanje toliko ukupno malih naloga poredati ispod njega, a 160.000-200.000 dionica je puno.
Do 13,60 od sadašnje cijene ima 8% rasta odnosno do 13,60 možda i možemo rasti, ali što dalje ?

Bez fondova teško dalje !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

U pravu si nema stabillnog rasta bez fondova ,ali oni se po pravilu uključuju zadnji,kad sve već poraste.
Sjetimo se kako su tukli po asku Atlansku na 3600kn,ogromnu lovu upucali,pa tehniku na 11-12.000kn
itd ,itd.
Ja sam bio u PBZ-još kad se uvodio investor usluga.Čovjek je njihov menađer za dionice.
Kad sam vido koliko on pojma nema,tj da sam ja za njega doktor znanosti za dionice bio sam začuđen da nisma mogao doći sebi.
On je isto,tako da ga je bilo sram bilo što mi objašnjavati i morao je hitno na drugi posao.
Da bud estvar još gora i čudnija pokazao mi je svoj potrfelj bio je 50% u gubitku,strašno.
Tako da znam o čemu govorim.

Ovaj nalog je pravi problem .
Realno je za pretpostaviti da će se još najmanje toliko ukupno malih naloga poredati ispod njega, a 160.000-200.000 dionica je puno.
Do 13,60 od sadašnje cijene ima 8% rasta odnosno do 13,60 možda i možemo rasti, ali što dalje ?

Bez fondova teško dalje !
[/quote]
možda je to dogovorena transakcija ako plane, imamo ogromnu potporu

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

ne razmijem zašto to vas opterećuje kolega kad vi čekate na 6 kn kako ste napisali desetak puta????

New Report

Close