INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

31.08.2007.
Jasna Ludviger, član Uprave INGRA d.d. otpustila je 500 dionica Društva.
Nakon navedenog otpuštanja posjeduje 2.559 dionica što čini 6,40% temeljnog kapitala.

30.08.2007.
Aleksandar Ivančić, član Uprave INGRA d.d. otpustio je 115 dionica Društva, a gdin Danijel Režek, predsjednik Nadzornog odbora INGRA d.d. otpustio je 115 dionica Društva.
Nakon navedenog otpuštanja g. Ivančić posjeduje 285 dionica što čini 0,7125% temeljnog kapitala.
Nakon navedenog otpuštanja g. Režek posjeduje 1.246 dionica što čini 3,115% temeljnog kapitala.

06.09.2007. Otpustili prije, objavili 31.08, a ovoje kopija službenog današnjeg dopisa

Temeljem članka 118.a Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu vrijednosnih papira te članka 174. Pravila Zagrebačke burze, INGRA d.d. Alexandera von Humboldta 4b (u daljnjem tekstu: Izdavatelj) obavještava da je sa 31. kolovozom primila obavijesti o otpuštanju 1214 dionica Izdavatelja od strane članova Nadzornog odbora i Uprave.
Tako su zaprimljene obavijesti da je predsjednik Nadzornog odbora dr.sc. Danijel Režek otpustio 215 dionica Izdavatelja, a član Nadzornog odbora g. Marijan Kostrenčić 384 dionica.
Od članova Uprave, g. Aleksandar Ivančić otpustio je 115 dionica, dok je gđa Jasna Ludviger otpustila 500 dionica.
Navedene dionice čine 3,035% temeljnog kapitala Izdavatelja i isto toliko glasova na Skupštini Izdavatelja.

[smiley7]

Fali tu malo više od 1023. Pazi, kad neko proda 3%temeljnog kapitala tvrtke, ne znam što bih ti rekao. U Japanu već rade harakiri, da ga se ovoliko proziva preko foruma

[smiley11]

Ma sve štima, otpustili su 1.214 komada, od toga 230 komada ( za sada ) sigurno je kupac trezor. Za ostatak se ne zna tko je kupac, ali nije bed, saznati će se.
Ono šta mene muči jest nedostatak transparentnosti koju je ekipa do sada pokazivala, a u ovom slučaju nas drži u mraku. To je problem

Kad prodreš plitko, na jakom si terenu

Ne znam kaj tu nije transparentno? Ukoliko dionice mijenjaju vlasnike mimo burze, rok za knjiženje promjene u SDA je 10 dana. Svaki pošteni torbar bi to trebao znati.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Poštovani kolege vidim da ste se malo ‘ porječkali’ te bi Vas molio da zakopate ‘sjekire’ , kako bi i dalje mogli normalno, argumentirano i kvalitetno pridonijeti razvoju foruma i davanju obavijesti vezano za Ingru.

Hvala.

Ako PBZ invest kupuje preko burze, a trezor mimo burze onda izgleda da je i ostatak dionica od članova uprave kupio trezor. Ima li uprava obavezu objaviti da je kupio trezor?
Moram priznati da me cijela priča malo muči.
Ako je kupio fond, to mi je razumljivo da su digli kredit i da su zato morali prodati dionice vrlo brzo pa nisu mogli čekati sa prvom kotacijom.

Ako je kupovao trezor, onda mi nije jasno zašto se uprava i NO odriču dijela zarade i prepuštaju ga trezoru. Mislim može biti razlog kredit, ali opet nije to sve skupa u redu. Sad može se dogoditi da trezor to proda fondovima skuplje kad se uđe u prvu kotaciju. Ipak ne očekujem da novac skupljen na dokapitalizaciji koriste za špekuliranje na burzi. Što ako se vrijednost dionice se sruši na 35.000 zbog nekog događaja pa ne budu imali dosta novaca za izgraditi Arenu ili neki drugi veliki projekt.

Što bi to značilo za dioničare. Gubitak na burzi, manja dobit na izgradnji arene….

Iskreno se nadam da to nije kupio trezor.

Ako PBZ invest kupuje preko burze, a trezor mimo burze onda izgleda da je i ostatak dionica od članova uprave kupio trezor. Ima li uprava obavezu objaviti da je kupio trezor? Moram priznati da me cijela priča malo muči. Ako je kupio fond, to mi je razumljivo da su digli kredit i da su zato morali prodati dionice vrlo brzo pa nisu mogli čekati sa prvom kotacijom. Ako je kupovao trezor, onda mi nije jasno zašto se uprava i NO odriču dijela zarade i prepuštaju ga trezoru. Mislim može biti razlog kredit, ali opet nije to sve skupa u redu. Sad može se dogoditi da trezor to proda fondovima skuplje kad se uđe u prvu kotaciju. Ipak ne očekujem da novac skupljen na dokapitalizaciji koriste za špekuliranje na burzi. Što ako se vrijednost dionice se sruši na 35.000 zbog nekog događaja pa ne budu imali dosta novaca za izgraditi Arenu ili neki drugi veliki projekt. Što bi to značilo za dioničare. Gubitak na burzi, manja dobit na izgradnji arene…. Iskreno se nadam da to nije kupio trezor.

Poštovani kolega to se neće dogoditi.

Poštovani kolega to se neće dogoditi.

Pad cijene dionice ili objava da je kupio trezor?

Ne želim ulaziti u raspravu oko kretanja cijene dionice, samo želim iskreno napisati svoje mišljenje kao što to radim i kod drugih dionica.

Ako je kojim slučajem kupio trezor novcem skupljenim iz dokapitalizacije, čak i da zaradi duplo, izgubili su trajno moje povjerenje jer novac skupljen dokapitalizacijom je namijenjen razvojnim projektima,a ne špekuliranju na burzi.

Koje trajno povjerenje ako si napisao da nisi dioničar Ingre.
Da je kupio trezor već bi bila obavijest na burzi o tome.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

To ne zanči da ne bih jednog dana kupio. Ako već nisam dioničar iNGRE, onda imam udjele u PBZ Equity fondu koji je veliki dioničar.
Ja samo pitam da li je to trebalo biti objavljeno ili ne.

plavi: ” biber: ” plavi: ” Kakve vi gluposti baljezkate, ti me asko zbilja iznenađuješ? Kakva uprava, mislite da oni prodaju po par komada, prodali su što su mislili i nije kupio trezor, untoč tome što su se neki tome nadali. Zar ne vidite da nema obavijesti na burzi o tome da je trezor kupio ovih 1023 komada? Polako dečki, možda već sutra vidimo promijene u top 10 .[smiley1]. I krivo vidiš asko, nitko ne iskrcava na 45000 -45 500, upravo obrnuto , netko čisti, sve što se pojavi , a pojavljuju se nalozi od po 1-3 komada. Dobro što radiš ti u vrijeme dok se trguje?[smiley2] A pogledajmo ovo: Ingra ga sigurno neće u potpunosti financirati iz vlastitih sredstava. Dio će iskoristiti s tržišta kapitala, dio će doći od partnera u tom poslu. ” Dakle , možemo očekivati novi dokapitalizaciju, možda tam negdje kad izađe u prvu kotaciju pa 12. mjesec , ili početak slijedeće godine.Po 55-66 000 kunića.Šta bude , bit će.Volim dokapitalizacije, kako ULPL , tako i INGR. Kako PBZ , tako i ZABU. Sve baš po mjeri. .A ubrzo možda i dokapitalizacija u TOZ-u ( treba za one zgradice malo novčeka, zar ne? ).Ustvari volim sve što vole mladi.Osim droge. [smiley2][smiley1] ” pa i nije neka prilioka ako ocekujes 55k do nove god, to je jedva 20 %” Ma da da nije? Kada je objavljena dokapitalizacija po 35 000 cijena je skočila na 48 000. I još si k tome mogao kupovati po 35 000.
sve super i stoji kako ti kazes , al 20% do nove godine od sad s perspektive drugih dionica gledano nije puno, ja ih mogu bar 10 nabrojat koje idu vise od 20% , moze i oklada ako netko zeli[smiley2]
[/quote]

Ajd ih nabroji…. Baš me zanima koje su to pa da uložim ovaj sitniš koji imam pa da se nabrzinu obogatim!!!

Dođite i hurdite....

Evo HT bi trebao biti 20%. zatim TNSA, tamo je počeo kupovati trezor[smiley1].

Evo HT bi trebao biti 20%. zatim TNSA, tamo je počeo kupovati trezor[smiley1].

To su samo dvije, a gdje je preostalih 8 (osam)???[smiley8]

Dođite i hurdite....

asdfgh123: ” Evo HT bi trebao biti 20%. zatim TNSA, tamo je počeo kupovati trezor[smiley1]. ” To su samo dvije, a gdje je preostalih 8 (osam)???[smiley8]

Izvan teme smo. Za ostale pitajte bibera. Kada bih barem jednu znao koja će sigurno ći 20% gore do kraja godine bio bih 1.1.2008. bogat čovjek.

New Report

Close