loris@
divno,
znači Ingragrdanja namjerno ruši dionice na burzi pa po aktualnoj cijeni kupuje dionice u kompenzaciji preko srbničkih računa od bivših manjih vjerovnika koji su isplaćeni kroz dokap našim temeljnim kapitalom ?
Znači zadatak nas malih dioničara je da i dalje budemo ovce koje će kupovati prvi na bidu ili još bolje preskakati po asku, a oni će nas krcati i krcati dionicama za naše novce ?
Po ovome se i film može snimiti . Nije nikakvo čuda da Hanfa samo promatra ovo, pa nema nikoga da im prevede što se na Ingri dešava.
Za ovo imaš 100-tku od mene! Pun pogodak!
[thumbsup]
[/quote]
Ako je to istina po koliko je onda Ingra gradnja kupila te dionice od kooperanata i koliko su ti isti spremni ići dolje sa cijenom. Jedno je sigurno, gledajući kako su koristili najmanju vijest da utope nešto HGSP, ovi ne miruju, a ako se napokon završi pozitivan kvartal ili ne daj bože neki jači posao, valjda će se i mirovinci napokon uključiti.
Tu si u pravu. Ti nikada nisi kupio ili prodao dionice ugovorom (van burze)? Ja jesam.
Naravno da mogu kupovati i prodavati kako i na koji način im odgovara. Pitanje je samo da li su dužni to objaviti na ZSE.
House@
Da ih je dobila kako vi kažete na "poklon" za potrživanja onda bi to moralo biti objavljeno i na ZSE-u.
Jesi siguran u to? Ja ne znam da to piše u nekom zakonu, ali molim da me demantiraš ako je istina.
Kompenzacije su uobičajena praksa u poslovanju, ne znam zašto bi za takvo što slali stalno obavijesti na ZSE.
divno,
znači Ingragrdanja namjerno ruši dionice na burzi pa po aktualnoj cijeni kupuje dionice u kompenzaciji preko srbničkih računa od bivših manjih vjerovnika koji su isplaćeni kroz dokap našim temeljnim kapitalom ?
Ne znam je li to zbog nerazumijevanja ili namjerno iznosiš ovakve nesuvisle zaključke.
99% sam siguran da su ove nove dionice koje stalno "dobivaju", dobivene u zamjenu za potraživanja, a ne otkupom van burze od drugih dioničara. Iz vrlo očiglednog razloga – dionice se nalaze na povijesnom minimumu, a kako Ingra Gradnja dionice već neko vrijeme stalno prodaje nema nikakve logike da ih otkupuljuje od drugih dioničara po višim cijenama.
Ne da samo nema logike, nego bi bilo i kazneno djelo jer bi se radilo o namjernom rušenju cijene.
Tko tebe tjera da stojiš na bidu, a pogotovo da kupuješ po asku?
torpedo je bio bačen jučer , al svima je jasno kad se krcaju mirovinci da ova dionica može konačno plivati uzvodno, sličan scenarij je bio i s korf bili su ga trusnuli na 23 kuna a sad se trži po 80 kuna ,, ja ne dam ispod 50 kun nema šanse
House@
Kolega vidim da se na "uranak" prije otvaranja burze svesrdno trudite da bi nešto dokazali. Činjenica je da ste prodali juče ili preključe.
Situacija je jednostavnija nego što mislimo. Koperantima treba lova, mislili su nešto i zaraditi na dobivenim dionicama. Pošto je tržište nelikvidno i strah je sve veći počelo se sa prodajom po sistemu "daj što daš", jer sutra može biti još jeftinije. Ingragradnja vjerovatno nagodbom kupuje od koperanata i nudi koliko nudi i tržište. Neki čak iz inata lupaju po bidu jer se jednostavno osjećaju prevareno i izigrano. Dosta im je i burze i Ingre i Ingragradnje, tekući troškovi poslovanja "kucaju" na vrata! [wink]
Kooperanti koji su trebali novac prodali su u 1 i 2 mjesecu, sada se namjerno spušta cijena da netko veći uđe! Da cijena ode 20 posto to je 13,86 Kn, većina špekulativnog kapitala bi izašla jer im je dosta rasta od 20 posto, po trgovanju netko veći priprema klopku za sve špekulante!
Jer ingragradnja špekulira s dionicama da njima doista treba kapital davno bi rasprodali sve a ne tako špekulirali
Kooperanti koji su trebali novac prodali su u 1 i 2 mjesecu, sada se namjerno spušta cijena da netko veći uđe! Da cijena ode 20 posto to je 13,86 Kn, većina špekulativnog kapitala bi izašla jer im je dosta rasta od 20 posto, po trgovanju netko veći priprema klopku za sve špekulante!
Jer ingragradnja špekulira s dionicama da njima doista treba kapital davno bi rasprodali sve a ne tako špekulirali
[/quote]
Zar to nije vječna priča za ingru??? Npr graf unuzad 1god ….
House@
Kolega vidim da se na "uranak" prije otvaranja burze svesrdno trudite da bi nešto dokazali. Činjenica je da ste prodali juče ili preključe.
Kolega, zaboravio sam napomenuti – nemam dionice Ingre, a kad sam ih zadnji put imao ni sam se ne sjećam točno, prije nekih godinu dana.
Javio sam se sinoć jer su neki od vas širili dezinformacije da Ingra Gradnja jedan dan prodaje, drugi kupuje, da špekulira – što nije točno.
No, da bi svakako trebalo više transparentnosti, tu se valjda svi slažemo.
Ingra poslovala sa očekivanim minusom sa porastom prihoda ali poslovni rashodi veći od poslovnih prihoda tako da će i u samom poslovanju trebati raditi reorganizaciju. U bilanci strši kratkoročna obveza prema banci od cca 440 000 000 kn ovaj dug će trebati reprogramirati ili dokapitalizirati.
Sa tehničke strane ingra probila ATL i dalje je u padajućem trendu. Tokom 2010 ukupan protrgovani volumen dionicama ingre iznosi 54% ukupno izdanih dionica (7 500 000) ,dok je u 5 mjeseci ove godine
protrgovano 41,4 % ukupno izdanih dionica (13 545 200) iz čega bi se mogao izvuć zaključak da novi vlasnici i nisu baš u dioničarskom filmu. Ovaj transfr dionica će još sigurno neko vrijeme potrajat
te će zasigurno stavljat pritisak na ask a kako izgleda neće se libit ni udaranja po bidu (doduše ovdje ima padavičara, marginaša ,trejdera isl)
Da se vratimo na početak priče ako se 440 000 000 kn reprogramira u dugoročne obveze nije se zapravo ništa dogodilo smanjili su se godišnji troškovi ali firma ostaje visoko zadužena i ne stvara se nova vrijednost iz duga tako da ova hm hm i nije baš sretno.
Ako se firma dokapitalizira za novih 135 545 200 kn po cijeni od 13- 15 kn na tržište pristiže novih
9 000 000 do 10 000 000 dionica ingre što daje brojku od 22 000 000 -23 000 000 sveukpno izdanih dionica ingre a kak do sad vidimo tržište ne uspijeva apsorbirati toliku količinu dionica, može se očekivati i daljnji pritisak na prodaji dionice.
Sa aspekta PE pokazatelja i "nakon nove dokapitalizacije" sa neto dobiti od 20 000 000 kn PE iznosio bi 15. Sve skupa meni nije baš preoptimistično ne kažem da će ingra propast ali cijena dionice ne znam nisam baš lud da lupam po asku.
U svakom slučaju ovdje će biti turbuletno i volatilno firmu očekuje veliki trud i posao da sve poslože kako treba.
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ovo je samo moje mišljenje.
Koliko god se netko trudio prikazati da INGRA preko Ingragradnje ne kupuje, a prije je prodavala i rušila, ipak je to tako. nisu ni u Ingri ludi da ne iskoriste toliku navalu kooperanata koji MORAJU prodati. A tko bi im najradije "pomogao" u kupnji nego ona ista firma koja im je dala dionice(dala=već su bili otpisali bilo kakvu naplatu=dionice po ovoj cijeni=bolje išta nego ništa=svi zadovoljni). Zaboravimo priču o poštenju. Burza je najšpekulativnije tržište=nepoštenije=nisu iste mogućnosti za sve. Prema tome svi znamo u što se upuštamo i tko su nam suradnici=protivnici. Sve se zna, pitanje je samo vremena.