INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kada bi sve financijske zaključke ( dug, kapital, broj dionica, dioničara, zarada ili gubitak po dionici, nominalu dionice, itd…) preveli u jedan osnovni, ali ne i jedini, fundamentalni pokazatelj ili P/E.
P/E na Ingre je – 1,87
P/E na Ingre je u minusu, a da bi bio najmanje negativan dionica treba vrijediti točno 6,52 Kune i tada bi P/E bio – 1. Naravno znamo da treba biti nula ili više od pozitivne nule.

Ja se slabo kuzim u te dijonice, ali pari mi se da bi P/E bio jos manje negativan da je cijena 1 kunu…

Krepat ma ne molat.

Kada bi sve financijske zaključke ( dug, kapital, broj dionica, dioničara, zarada ili gubitak po dionici, nominalu dionice, itd…) preveli u jedan osnovni, ali ne i jedini, fundamentalni pokazatelj ili P/E.
P/E na Ingre je – 1,87
P/E na Ingre je u minusu, a da bi bio najmanje negativan dionica treba vrijediti točno 6,52 Kune i tada bi P/E bio – 1. Naravno znamo da treba biti nula ili više od pozitivne nule.

Ja se slabo kuzim u te dijonice, ali pari mi se da bi P/E bio jos manje negativan da je cijena 1 kunu…

[/quote]

ovim tempom od -0.15kn dnevno smo na 1kn za 75 trgovinskih dana [proud]

koliko se kuzim p/e je omjer podcjenjenosti dionice , aingrin fi 1q je ok -11 mil kuna naspram lanjskog 18 ,

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

ja ne bih rekao da vrijedi po lorisovih 6,5 kuna več 20 kuna

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

@kaktus 99 koji koperant kakve gluposti sindikat? i ko zna šta se sve navodi. a ekipa se laganini igra i spušta do 10kn ispod kojih neće i nemože.

Ste spremni svim imaocima INGRE potpisati ovjerenu garanciju da neće ispod 10 kn? tj. svima nadoknadit eventualnu razliku ako možda ipak ode ispod 10kn…

99 % njih je na ingri u minusu 🙁

kolega di to piše?
[/quote]

pa ako nikada nitko nije kupio jeftinije od trenutne cijene ( ATL) onda je 100% imatelja dionice u minusu, jedino nije u minusu netko tko je dobio dionice na poklon….

[/quote]
a taj i šta ih je dobio na poklon ako ih je registrirao kod brokera jućer , već je u minusu za 0 -tak lipa

šta sam se raspriča najranije haha

ma uvjeravam vas da špekulanti ruše ingru s sitnom lovom do 100 000 kuna i s namjerom da izgube u tim transakcijama i do 20 000 kuna i onda se nakrcaju kao jučer na rekordno niskim razinama ,, al vidit ćemo ćete smjer kud ide ova voda uzvodno ili nizvodno

da ste lanjske godine bili u VLDS-u znali biste odgovor tj. pretpostavljam da se ovdje igra isti scenarij… konstantni pritisak za max down, a onda up…

@ ZZtop znaci krajnje je vrijeme da ispraznim racun u banci, uguram sve u ingru i cekam raketu za mjesec?? [proud] [cool]

znam samo da nitko ništa ne zna. ili se ne zna ko rasprodaje ili se zna, a samo se nagađa razlog. tko je taj koji 100% zna tko rasprodaje i ako zna , zašto to radi? ne zanimaju me ćiribiri pretpostavke. a ode je puno dušobrižnika koji se prave tate mate jer su znali ili pretpostavili da će se ovo desiti, pa sad likuju, ne zato što su znalci,nego samo zato što su pogodili ko na lutriji. jer da nije tako onda bi me čudilo kako već nisu postali milijaderi. predvidit špekulacije je moguće do jedne mjere ali predvidit reakcije mase jako teško. nikome ko je u ingri ovo nije drago, pa ni meni, iako sam svoju procijenjenu intrinzičnu vrijednost ove dionice prilikom ulaska u nju kalkulirao za min tri godine.

@kaktus99
dal i kad je ili će biti krajnje vrijeme prosudi i odluči sam…

P/E na Ingre je – 1,87

[/quote]

Po pitanju vidim da se razumijete, ali odgovoriti ću radi foruma,

ukoliko dionica padne i ispod 6,52 Kune P/E će biti nepovoljniji. Znači prekretnica kada je P/E najbolji ili -1 je 6,52 Kune, a sve više ili niže od toga P/E dodatno povećava minus, ustalom znate izračunati ?

Ingra je prikazala u zadnjem F1 nastavak trenda gubitaka i već sada ima veći dug od kapitala ili prevedeno da nekom vjerovniku pukne film stjera je u stečaj za 30 dana.
Zato kroz Ingru mi imamo dionicu koja nema pokriće u svojoj vrijednosti, te sve iznad 0,1 Kune je špekulacija odnosno nagađanje da će se Ingra oporaviti. I to je OK, ali kako vjerovati kompaniji koja štampa dionice na jedinstven način u svijetu tako da malim dioničarima sreže 50% kapitala po dionici i tako da njena podružnica prodaje dionice matice na najnižim cijenama ?

To mi govori da Ingra gradnja d.o.o. planira da opstane, a zna da Ingra d.d. ide u stečaj ?
Openhajm pređe u Ingragradnju i rješeni problemi za upravu Ingre, a male dioničare tko hebe .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

New Report

Close