Psihologija mase i djelovanje "sindikata" se najbolje u zadnje dvije godine moglo prepoznati na dionici IGH. Dovoljno se sjetiti rasta sa 1600 na 4200, a potom pada na 1200, pa ponovnog rasta na 2200.
Sve bi to bilo OK da je u tom promatranom razdoblju bilo bilo kakvih novih materijalnih ili drugih činjenica koje bi opravdale te valove. Kupiš par novinara i okupiš ekipu sa par milijuna kapitala (čak niti toliko) i potom čuda radiš u ovom "plićaku" od burze. Pitam se samo zar je moguće da se do sada nije uspjelo povezati umrežene pojedince koji zajednički djeluju, prate tokove novca, margine, imaju pokojeg brokera od kojih crpe informacije, a sve to raditi preko dvije godine bez straha od nadležne institucije. Čudo jedno neviđeno!
Za razliku od IGH ovdje je još gora situacija, jer je jedinična cijena dionice niska, prisutni su i koperanti od kojih je većini ovo prvi susret sa burzom. Puno je malih, doslovno isprepadanih i isplašenih dioničara. A o upravi ne bih trošio riječi, mogli su se barem do sada očitovati javno u vezi Ingragradnjinih dionica i famoznih nestanaka i ponovnog pojavljivanja u prvih 10.
ne ide ovo kolega ispod 12.50kn-i vama je žao kako kažete šta se ljudi nisu u krcali! n1 lp STFACA
Zanimljivi usporedni povijesni te trenutni opći i ini podaci… posebice oni znatiželjni "od datuma"…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=VLDS-R-A
Psihologija mase i djelovanje "sindikata" se najbolje u zadnje dvije godine moglo prepoznati na dionici IGH. Dovoljno se sjetiti rasta sa 1600 na 4200, a potom pada na 1200, pa ponovnog rasta na 2200.
Sve bi to bilo OK da je u tom promatranom razdoblju bilo bilo kakvih novih materijalnih ili drugih činjenica koje bi opravdale te valove. Kupiš par novinara i okupiš ekipu sa par milijuna kapitala (čak niti toliko) i potom čuda radiš u ovom "plićaku" od burze. Pitam se samo zar je moguće da se do sada nije uspjelo povezati umrežene pojedince koji zajednički djeluju, prate tokove novca, margine, imaju pokojeg brokera od kojih crpe informacije, a sve to raditi preko dvije godine bez straha od nadležne institucije. Čudo jedno neviđeno!
Za razliku od IGH ovdje je još gora situacija, jer je jedinična cijena dionice niska, prisutni su i koperanti od kojih je većini ovo prvi susret sa burzom. Puno je malih, doslovno isprepadanih i isplašenih dioničara. A o upravi ne bih trošio riječi, mogli su se barem do sada očitovati javno u vezi Ingragradnjinih dionica i famoznih nestanaka i ponovnog pojavljivanja u prvih 10.
Vidim da si shvatio poantu. Misliš li da je i dalje kupnja ingre (ili dalekovoda ili igh) dobra investicija?
[/quote]
ingra – vjerojatno je dobra investicija *ali* buduci je vecina ekipe dugo u njoj, dokup i trpanje nije vecini u mislima – jednog dana dok dodje do dna od
dalekovod – koliko pratim nastoji se blatiti dionicu, nabijati minuse investitorima na nos – ja zaobilazim i promatram iz sigurne udaljenosti
igh – kao sto se prije pricalo, na osnovi niceg cijena leti u nebo – ne znam sto je "bolje", to ili ova ingra situacija …
…au…što je ovo večeras…osjećam li ja to razočarenje u mislima…prosvjetljenje ili teoriju urote… [rolleyes]
Vidim da si shvatio poantu. Misliš li da je i dalje kupnja ingre (ili dalekovoda ili igh) dobra investicija?
[/quote]
ingra – vjerojatno je dobra investicija *ali* buduci je vecina ekipe dugo u njoj, dokup i trpanje nije vecini u mislima – jednog dana dok dodje do dna od
dalekovod – koliko pratim nastoji se blatiti dionicu, nabijati minuse investitorima na nos – ja zaobilazim i promatram iz sigurne udaljenosti
igh – kao sto se prije pricalo, na osnovi niceg cijena leti u nebo – ne znam sto je "bolje", to ili ova ingra situacija …
[/quote]
Evo ti riješenje:
http://www.poslovni.hr/vijesti/hoce-li-biti-cetvrte-blokade-ine-178857.aspx
Ako je odblokiraju (a moraju) nemožeš fulati………ugari ne pitaju za cijenu
alabama@
bakicaaa@
stfaca@
Vidim da ste obojica brzi za odgovor i da pomno pratite ovu temu. Malo sam Vas želio probuditi i odmah ste prihvatili igru. U biti svojim komentarima ste i sami priznali postojanje "sindikata". Komentari Vam malo previše pobjedonosno zvuče kolege, kao da ste i sami članovi. Uzdizanje uvijek nosi pad kao posljedicu.
Normalno da sam još više ubijeđen da ova dionica vrijedi daleko više od ove cijene, jer cijena nije posljedica vrijednosti ove tvrtke nego je rezultat djelovanja "sindikata". To me još više potiče na kupnju. I nad sindikatom ima sindikat. Samo Vi i dalje slobodno pišite, time dodatno potvrđujete gore napisano.
@kaktus99
sav ogovor vam leži ovjde… reko bi Gaj Julije Cezar: Veni, Vidi Vici… ili pučki: "poruši", uništi, pokori= zavladaj…
http://www.poslovni.hr/vijesti/u-cijelom-svijetu-bogati-postaju-jos-bogatiji-178788.aspx
alabama@
stfaca@
Vidim da ste obojica brzi za odgovor i da pomno pratite ovu temu. Malo sam Vas želio probuditi i odmah ste prihvatili igru. U biti svojim komentarima ste i sami priznali postojanje "sindikata". Komentari Vam malo previše pobjedonosno zvuče kolege, kao da ste i sami članovi. Uzdizanje uvijek nosi pad kao posljedicu.
Normalno da sam još više ubijeđen da ova dionica vrijedi daleko više od ove cijene, jer cijena nije posljedica vrijednosti ove tvrtke nego je rezultat djelovanja "sindikata". To me još više potiče na kupnju. I nad sindikatom ima sindikat. Samo Vi i dalje slobodno pišite, time dodatno potvrđujete gore napisano.
kolega al vi niste digli margin kredit na 14,50 kn i kupili ingru?
@bananarama
Neznam da li postoji taj "sindikat" možda i da, ali ja sam solo igrač.
Nemam ništa protiv ingre, i sretno ti u njoj bilo (nekad davno dao sam ti savjet za zabu…sjeti se)
…au…što je ovo večeras…osjećam li ja to razočarenje u mislima…prosvjetljenje ili teoriju urote… [rolleyes]
Ja pokušavam u glavi razjasniti neke puteve koji vode u mračne ulice
Teorija urote je tu od prvog dana, drukanje na pad, konstantni pad, prikrivanje informacija (nema slova o ingri, osim dok netko pritisne odozgo, onda se stvori prekjucer sve), muljanje izvješća (ingra-gradnja prodana kome), potkradanje malih dionicara (dokap teorija by loris), elektroprojekt izasao s top10 i ingra gradnja se vratila ….
Mozda pretjerujem s pesimizmom i ispricavam se svima, ali ovo je crna kutija (black box) a ne dionica jer niti pozitivne vijesti nemaju niti najmanji pozitivni ucinak i utjecaj…
Dok malo bolje razmislim, možda bi trebalo novinare nahuškati na Ingru i "sindikat", da počnu gaziti žuljeve i odmotavati klupko vune. Ovak i onak sve agencije u RH služe za hoblanje keksiju i šišanje pilića – novinari barem rade svoj posao i otkrivaju šišače ovaca na djelu
stfaca@
Vidi kolega, i dalje mislim da je to bila dobra odluka. Ne znam s kojim kapitalom Vi raspolažete, ali osobno mogu ovu dionicu pratiti i do 1 kuna ako treba.
Prorok nisam da bih znao dokle je želite "spucati", ali da na kraju neću omastiti brk – u to nikada nisam posumnjao. Što niže padne, poslije će biti viša dobit – zar i Vi ne mislite slično? Sigurno da, ali treba malo i "muda", a očito je da Vam toga nedostaje! Ili mislite da će Vam netko telefonom javiti kada je dno? [rolleyes]