Pa zašto onda ne prokomentiraš ovu izjavu, gdje se ne spominju poslovi već operacije na fin. tržištu koje sui generirale financijsku dobit. Zašto komentiraš mene.
“Jedan dio rasta je prisutan kroz financijske efekte od aktivnosti na burzi. Ali ne primarno. Veći dio toga rezultat je određenih financijskih operacija na inotržištu, naplata nekih potraživanja iz inozemstva, prodaja nekih potraživanja itd.”
Ako paketi dionica nisu prošli preko ZSE i nije ih kupio trezor…objasni gdje su nestale…
[smiley2][smiley2]
Ako paketi dionica nisu prošli preko ZSE i nije ih kupio trezor…objasni gdje su nestale…
Lav……..pa kak ne kužiš…..jednostavno su OTPUŠTENE..hehe
Pa zašto onda ne prokomentiraš ovu izjavu, gdje se ne spominju poslovi već operacije na fin. tržištu koje sui generirale financijsku dobit. Zašto komentiraš mene. “Jedan dio rasta je prisutan kroz financijske efekte od aktivnosti na burzi. Ali ne primarno. Veći dio toga rezultat je određenih financijskih operacija na inotržištu, naplata nekih potraživanja iz inozemstva, prodaja nekih potraživanja itd.” Ako paketi dionica nisu prošli preko ZSE i nije ih kupio trezor…objasni gdje su nestale… [smiley2][smiley2]
Ne bi bilo zgorega naučiti ponešto o namiri velikih transakcija.
Ne vrijedi pravilo D+3.
http://www.eukonomist.com/index.php?option=com_content&task=view&id=152&Itemid=61 :
” Kako je došlo do suradnje s Trigranitom? Surađujete li u još nekim projektima osim zagrebačke Arene?
To je ugledna srednjoeuropska kompanija koja ima cijeli niz sličnih trgovačkih centara i poslovnih angažmana po srednjoj Europi. Kontaktirali smo s njima jer smo bili zainteresirani za suradnju na izgradnji trgovačkog centra u Zagrebu i zajedničkim pothvatima na Jadranu u području turizma. Kada se pojavio natječaj za Arenu odlučili smo se na njega zajednički javiti, s obzirom na to da je Trigranit raspolagao zemljištem i određenim know howom za izgradnju trgovačkog centra, a mi smo imali iskustvo u gradnji sličnih objekata. Trigranit planira i izgradnju jednog turističkog kompleksa u Trogiru koji je kompatibilan onome tome što mi planiramo u Posedarju. Ima tu neke sinergije koja sigurno nije jednokratna.
Postoje li planovi za suradnju s Trigranitom i u regiji?
Da. Imamo slične interese u Crnoj Gori. Zajednički dogovaramo marine koje bi se vezale uz ovaj naš sustav marina Južni Jadran Nautica koji ćemo, nadamo se, sagraditi. ”
Evo o čemu se radi u C. Gori, ne zaboravimo Cefta je stupila na snagu:
http://www.poslovni.hr/53047.aspx
A do sada nitko nije spominjao izgradnju trgovačkog centra pored Arene, posao za 220 milja EURA, izgleda da bi i to mogla graditi Ingra:
http://www.poslovni.hr/46441.aspx
Što se tiče pothvata na Jadranu sa TRigranitom, evo još potencijalnih 80 milja EURA:
http://www.slobodnadalmacija.com/20070622/stil-design01.asp
” A Južni Jadran? Osnovali ste tvrtku Južni Jadran Nautica – u kojoj Ingra ima 51 posto vlasništva, a Dubrovačka županija 49 posto – i još 2004. najavili kako ćete za dvije-tri godine izgraditi petnaestak marina i lučica. Gdje je zapelo?
Po našem originalnom programu trebalo je izgraditi 13 luka nautičkog turizma, u prvom redu oko Dubrovnika, a zatim i na nekim od otoka. Zapelo je u papirologiji, kako to kod nas obično biva. Eto prošlo je gotovo tri godine i rekao bih da smo sada na dobrom putu da u marini Slano ove jeseni iskopamo prvu lopatu. To će biti prva od 13 marina koje bi se trebale graditi. Također smo daleko odmakli u pripremama za marinu Dubrovnik koja će biti jedna od najvećih iz tog programa. Što reći? Prostorni plan grada Dubrovnika usvajao se devet godina. Usklađivanje županijskih i svih ostalih prostornih planova je izuzetno dugačak proces. A da ne govorim o studijama zaštite okoliša i svemu ostalome… Treba puno strpljenja, ali ja sam optimist i vjerujem da će se dobar dio tog programa uspjeti realizirati. ”
O ovome uopće nije bilo riječi na prezentaciji, pitanje je koliko je tu poslova, radi se o 13 marina !
[smiley2][smiley2]
još kad bi ti znao da osim trezora, mimo zse dionice mogu kupit i fizičke osobe, tako da je moguće da su te dionice otpuštene i njihovim babama e onda bi te ljudi čak i shvaćali ozbiljno….
ljudi daj još jednom shvatite, oni mogu otpustit dionice svojoj BABI, kćeri, sinu, rođaku, drugom u upravi ma bilo kome mimo zse.
Molio bi upučene da mi odgovore
Kupio sam dionice Ingre iz nove serije dokapitalizacije u prvom krugu upisa iskoristivši pravo prvootkupa kao postoječi dioničar.
Međutim te dionice nemam do danas evidentirane na računu SDA.
Dali je kod vas koji ste kupovali isto takva situacija ili bi se trebao nekome javiti ( gdje i kome ) ?
Hvala [smiley9]
Kakve vi gluposti baljezkate, ti me asko zbilja iznenađuješ? Kakva uprava, mislite da oni prodaju po par komada, prodali su što su mislili i nije kupio trezor, untoč tome što su se neki tome nadali. Zar ne vidite da nema obavijesti na burzi o tome da je trezor kupio ovih 1023 komada? Polako dečki, možda već sutra vidimo promijene u top 10 .[smiley1]. I krivo vidiš asko, nitko ne iskrcava na 45000 -45 500, upravo obrnuto , netko čisti, sve što se pojavi , a pojavljuju se nalozi od po 1-3 komada. Dobro što radiš ti u vrijeme dok se trguje?[smiley2] A pogledajmo ovo: Ingra ga sigurno neće u potpunosti financirati iz vlastitih sredstava. Dio će iskoristiti s tržišta kapitala, dio će doći od partnera u tom poslu.
[/quote]
pa i nije neka prilioka ako ocekujes 55k do nove god, to je jedva 20 %
Molio bi upučene da mi odgovore Kupio sam dionice Ingre iz nove serije dokapitalizacije u prvom krugu upisa iskoristivši pravo prvootkupa kao postoječi dioničar. Međutim te dionice nemam do danas evidentirane na računu SDA. Dali je kod vas koji ste kupovali isto takva situacija ili bi se trebao nekome javiti ( gdje i kome ) ? Hvala [smiley9]
Kolega u prospektu je kazano da će dionice u javnoj ponudi, odnosno njih 10 000 biti uvrštene na Zse,
najavljeno je za 9 mjesec.
plavi: ” Kakve vi gluposti baljezkate, ti me asko zbilja iznenađuješ? Kakva uprava, mislite da oni prodaju po par komada, prodali su što su mislili i nije kupio trezor, untoč tome što su se neki tome nadali. Zar ne vidite da nema obavijesti na burzi o tome da je trezor kupio ovih 1023 komada? Polako dečki, možda već sutra vidimo promijene u top 10 .[smiley1]. I krivo vidiš asko, nitko ne iskrcava na 45000 -45 500, upravo obrnuto , netko čisti, sve što se pojavi , a pojavljuju se nalozi od po 1-3 komada. Dobro što radiš ti u vrijeme dok se trguje?[smiley2] A pogledajmo ovo: Ingra ga sigurno neće u potpunosti financirati iz vlastitih sredstava. Dio će iskoristiti s tržišta kapitala, dio će doći od partnera u tom poslu. ” Dakle , možemo očekivati novi dokapitalizaciju, možda tam negdje kad izađe u prvu kotaciju pa 12. mjesec , ili početak slijedeće godine.Po 55-66 000 kunića.Šta bude , bit će.Volim dokapitalizacije, kako ULPL , tako i INGR. Kako PBZ , tako i ZABU. Sve baš po mjeri. .A ubrzo možda i dokapitalizacija u TOZ-u ( treba za one zgradice malo novčeka, zar ne? ).Ustvari volim sve što vole mladi.Osim droge. [smiley2][smiley1]
[/quote]
Kolega to je bilo šturo kazano, tako da , mislim, stvarno je teško procijeniti….
[/quote]
Da. Nikakva prilika. Piš…vih 20%.
Bolje to uložiti npr. na Dinamo. Sat i pol, i već imaš 25%, 40%….[smiley13]
Ne bi bilo zgorega naučiti ponešto o namiri velikih transakcija.
Ne vrijedi pravilo D+3.
Misliš T+3
Asko:
”
još kad bi ti znao da osim trezora, mimo zse dionice mogu kupit i fizičke osobe, tako da je moguće da su te dionice otpuštene i njihovim babama e onda bi te ljudi čak i shvaćali ozbiljno….
ljudi daj još jednom shvatite, oni mogu otpustit dionice svojoj BABI, kćeri, sinu, rođaku, drugom u upravi ma bilo kome mimo zse.
Ma ti si zalutao…promašio si poantu..
nije stvar tehničke prirode dal mogu il ne mogu…1. razred – sjedi 2…
Stvar je u tome da se zna KUDA (a ne kako) su otišle dionice da se otklone sve špekulacije, tko je kupio, zašto, kada i da li će to imati uticaja na cijenu…jel sad malo jasnije…..dečaci, čitajte malo između redova….ne da mi se crtati..[smiley2]