INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Velemesić se danas vraća, za očekivati je nekakav bombastični naslov, a bude li sriće i kakvu službenu objavu. Prodavatelji su vrijedni divljenja za hrabrost, iako su količine minorne.

Kao što je već rečeno, dodatne razloge za pad ni ja ne vidim (izvješće za 1Q vjerojatno će biti negativno, ali to je već uračunato u cijeni).
Međutim svaka pozitivna vijest o nekom novom poslu pogurat će dionicu prema višim razinama. Opasnosti od stečaja više nema, sad je samo pitanje kojom brzinom će ići oporavak Ingre.
Jedino što nam sad treba je jedan dobar veći posao koji bi lansirao cijenu gore s ovih smiješnih razina [thumbsup]

Zapeli šeširići u Ingri pa nemogu van , a ne prodaje im se s gubitkom.
Onda nema druge nego da kupujete [bye]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

ingra je u ovom trenutku trebala biti iznad 20kn. a do te brojke neće doći dok god ovaj promet ne bude barem 20 puta veći. osobno sumnjam da će unatoč svim pozitivnim vijestima koje se očekuju mali inv. moći akumulirati i akcelerirati takvu prodaju.ingru su od početka godine na ove razine srušili veliki i samo je oni mogu dignuti.

ingra je u ovom trenutku trebala biti iznad 20kn. a do te brojke neće doći dok god ovaj promet ne bude barem 20 puta veći. osobno sumnjam da će unatoč svim pozitivnim vijestima koje se očekuju mali inv. moći akumulirati i akcelerirati takvu prodaju.ingru su od početka godine na ove razine srušili veliki i samo je oni mogu dignuti.

Gledajući ovu dionicu čini mi se da je ona jedina koja je izgubila najviše u postotku od ATH-a.
Razlozi su višestruki, ali IMHO nijedan nije takav da je ista trebala doći na ove grane (bez obzira na novoizdane dionice, iako su i one doprinjele ovakvom padu, pa donekle i tavorenju na ovim razinama).
Jedini "pravi" rast dogodio se kad se RF fond iskrcavao jer su kao imali previše dionica, pa su cijenu digli sa cca 14,50 na otprilike 18 kn, a onda je opet pala do ovih razina i tu stoji.
Mene zanima tko je podigao cijenu u tom trenutku, a fondovi navodno ne smiju kupovati, ali kad treba imaju svoje igrače.
Nadalje, ovo je jedina dionica koja na (za sada) neke najave o novim poslovima, restrukturiranju, pa i imovini koju posjeduje još uvijek stoji na mjestu.
Svjedoci smo da su pojedine dionice zbog maltene 1ili2 ručka skakale i po 50%, a sličnih primjera ima još.
Pitam se kako to da ovdje nema nikoga tko bi barem "umjetno" podigao nekoliko 10-ka posto cijenu pa se onda iskrcavao, a ne stalno na ovako (opravdano ili ne) niskim razinama.
Ima li to smisla, ili se ipak odvija nešto drugo (primjer Ingragradnja, a ima toga još).
Ovo nije nagovor ni na kupnju ni prodaju.

Na cijeni od 14,50 sam digao margin na 10000 komada Ingre i kupio još 10000 komada po cijeni od oko 13,30. Margin je na godinu dana i to 1/1.Mladi broker me dobronamjerno upozorava doslovno riječima: "Znate previše ste izloženi dionicama Ingre, to Vam je jedna od najšpekulativnijih dionica na burzi!" Istina, nije mi rekao ništa novoga, već odavno sam i sam toga svjestan. Moj odgovor je bio: "Zato sam ih i kupio!"
Istina mogu si dopustiti ovakav eksperiment, u prvom redu iz razloga što smatram da smo tu negdje na kraju, odnosno na početku. Druga stvar je ta što imam pokriće sve do cijene od 10-tak kuna. Margin ne mislim zatvarati do isteka, odnosno do nagodinu u 3 mjesecu, a onda će mo podvući crtu i napraviti računicu. Onima koji nemaju debelo pokriće na ulog i onima koji imaju slabe živce, ni u kom slučaju ne preporučam sličnu akciju.
Uvjeravati nekoga da je ovo loša ili dobra investicija, nije mi ni na kraj pameti. Sve je jednostavno, ako firma ne vrijedi ovih "pišljivih" 13 kuna po dionici, onda neka propadne, ode u stečaj ili slično. Smatrat ću to svojom osobnom lošom procjenom i gubitkom.
Sve ovo što se dešavalo u zadnje vrijeme, naročito u zadnja tri mjeseca na ovoj dionici ima svoje glavne i sporedne likove. Teško je bilo šta dokazati. To Vam je kao kada znate za nekoga da je "ubojica", to Vam govori i logika i intuicija i zdrav razum, ali nemate materijalnih dokaza za sud, te se dotični izvuče nekažnjeno. Ovdje su se neki već povukli, primirili i čekaju daljni razvoj događaja. Sve karte su i dalje otvorene i za čas može i u jednom i u drugom smjeru i to "silovito" i gore i dole.
"Šetnja" dionica Ingragradnje je za sada jedini materijalni, ali još uvijek neupotrijebljeni, dokaz određenih manipulacija.
[yawn]

moj dragi kolega bananarama,

nadam se da ovo što ste pisali je samo šala ?
Pa samo novi dokap, a koji je vrlo izvjestan, a što vi jako dobro znate već nekoliko mjeseci, srušiti će cijenu dionice na jednoznamenkasti broj i to je neminovno. Zato se više nemojte ovdje šaliti .

Da bi Ingra dobila veći posao mora dati bankovna jamstva, a otkud da ih dobije ?
Ingra, potpuna istina, može dugo ovako preživljavati, samo od najma dvorane i pokoje prodaje neke nekrektine, ali očekivati veliki posao, kao nositelj radova je i više nego nerealno za sada.
Kada bi uspijeli prodati dvoranu za neki 100 milijuna Eura e tada se sve okreče u njihovu korist .

Znači, kao nositelji radova imaju dva izbora : dati bankovno jamstvo ili financirati radove do naplate situacije, a financijski nemogu podnijeti niti jedno.
Zato vas pitam kako možete očekivati veće oscilacije cijene dionice Ingre ?

Po meni će se ovdje najprije polako, ali sigurno cijena dionice rušiti iz dana u dan do neke prihvatljive razine za trejdanje, kao na Validusu npr., za sada.

Ili nova dokapitalizacija bi mogla najprije pošteno srušiti cijenu dionice, ali s druge strane dati veliki zamah samoj kompaniji za daljnji razvitak. Međutim i to je poker za Ingru !

U ovoj priči samo mi dioničari smo puške, uvijek .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kolega stoop je dobro zapazio ono što je i meni upalo u oči nedavno, odnosno kada se RF fond iskrcavao imao je nekoga na bidu koji mu je konstantno bio potpora i omogućavao fondu da iskrca svoj planirani dio na cijeni između 17 – 18 kuna. Odmah nakon prestanka iskrcavanja, potpora se povukla sa bida i cijena se urušila na ispod 13 kuna, bez ikakvih novih negativnih vijesti. Onda je počela igra sa Ingragradnjom i drukovima preko foruma. I eto nas danas tu gdje smo, umjesto da je nakon prestanka iskrcavanja RF fonda cijena krenula prema gore, što bi bilo logičnije ili da se barem zadržala na istoj razini ona je voljom glavnih likova potonula. Čak je od tada zaključen i mali novi poslić, i objavljena suradnja sa Rusima, ali iz gliba ne ide.

Loris@
Nije šala, ali izgleda da se Vi odavno šalite sa svima nama ostalima na ovome forumu.
Jel Vi uopće ikada spavate? Na svim temama kud god krenem hrpe Vaših komentara! [rolleyes]

moj dragi kolega bananarama,

nadam se da ovo što ste pisali je samo šala ?
Pa samo novi dokap, a koji je vrlo izvjestan, a što vi jako dobro znate već nekoliko mjeseci, srušiti će cijenu dionice na jednoznamenkasti broj i to je neminovno. Zato se više nemojte ovdje šaliti .

Da bi Ingra dobila veći posao mora dati bankovna jamstva, a otkud da ih dobije ?
Ingra, potpuna istina, može dugo ovako preživljavati, samo od najma dvorane i pokoje prodaje neke nekrektine, ali očekivati veliki posao, kao nositelj radova je i više nego nerealno za sada.
Kada bi uspijeli prodati dvoranu za neki 100 milijuna Eura e tada se sve okreče u njihovu korist .

Znači, kao nositelji radova imaju dva izbora : dati bankovno jamstvo ili financirati radove do naplate situacije, a financijski nemogu podnijeti niti jedno.
Zato vas pitam kako možete očekivati veće oscilacije cijene dionice Ingre ?

Po meni će se ovdje najprije polako, ali sigurno cijena dionice rušiti iz dana u dan do neke prihvatljive razine za trejdanje, kao na Validusu npr., za sada.

Ili nova dokapitalizacija bi mogla najprije pošteno srušiti cijenu dionice, ali s druge strane dati veliki zamah samoj kompaniji za daljnji razvitak. Međutim i to je poker za Ingru !

U ovoj priči samo mi dioničari smo puške, uvijek .

Zahvaljujem na + promociji VLDS-a… nadam se da dioničare INGRE (nisam in) ipak neće zdesit godina dana muka koju je proživljavao VLDS… [thumbsup]

Loris@
Nije šala, ali izgleda da se Vi odavno šalite sa svima nama ostalima na ovome forumu.
Jel Vi uopće ikada spavate? Na svim temama kud god krenem hrpe Vaših komentara! [rolleyes]

laku noć !

Pa samo novi dokap, a koji je vrlo izvjestan, a što vi jako dobro znate već nekoliko mjeseci, srušiti će cijenu dionice na jednoznamenkasti broj i to je neminovno.

vrlo zanimljive tvrdnje, izrečene autorititativno i bez zadrške.
baš me zanima što o vašim tvrdnjama imaju za reći
1. uprava INGRE i
2. nadležna regulatorna tijela koja prate manipuliranja cijenom dionice ingre na ZSE?

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

@bana rama ovi forum služi za čitanje,stoga pripazite šta pišete,solite ljudima pamet, prodajete maglu od kad je ingra bila na 37-39kn…unazat 100-ak postova dobro i jasno pišete tj drukate. lp STFACA

STFACA@
Izgleda kolega da ste i Vi kao i kolega Loris kapitalizirali svoj gubitak na Ingri!
Što se tiče mojih komentara ovdje, a i na drugim dionicama oni su uvijek bili iskreni i dobronamjerni.
Malo više iskrenosti bih i Vama preporučio, a ne da se okrećete kao "suncokret", ovisno o tome da li ste kupili ili prodali. Trenutno ne posjedujete dionice Ingre, a ja posjedujem. Eto tu je razlika!
[sealed]

New Report

Close