INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma pustite HT, nije on bitan, građevinski sektor će izvući zemlju iz krize jer on je najveći generator dobara i zapošljava najviše ljudi (u najboljim vremenima naravno uz druge grane industrije).

Vrijeme za odmor i stagnaciju. Ipak moramo pričekati lipanj…kada sunce obasja lijepu našu, vijesti kada napune novinske članke, stvariti će se kritična masa koja uvijek pokrene "ono nešto" što nam upravo nedostaje…podražaj optimizma.

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Sutra lovimo 14kn? Ako ne sutra vrlo brzo će se i to desiti.Usput,led oko Moskve se otopio javio mi kolega koji zaradjuje rublje u Rusiji.Pozdrav.

Sve redom pesimisti,a možda izvuće asa iz rukava.Zašto nebi tako razmišljali malo za pomjenu.

Globus,

Stipe Mesić u filmu o Nezarbajevu

Dobar posao u Kazahstanu
Delegacija hrvatskih poslovnih ljudi ovoga se svibnja sprema na 4.ekonomski forum Kazahstanu…

……U Kazahstanu najviše ulaže Nizozemska sa 22 posto te SAD sa 16 posto

Eto zašto se INGRA akumulira na 13,50

[lol]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Iz zadnjeg prospekta:

4.15.2. Investicijski projekti u široj regiji od interesa za INGRU
HRVATSKA:
• Novi Zagreb – izgradnja zračne luke – investicijska vrijednost 212 milijuna EUR;
• Izgradnja domova za treću dob više razine sa potpunom uslugom za korisnike –
investicijska vrijednost 80-120 milijuna EUR;
• Ekološko – energetski projekti – investicijske vrijednosti 50-80 milijuna EUR.
REGIJA:
• 7 hidro elektrana (BiH) – investicijska vrijednost 850 milijuna EUR;
• Izgradnja autocesta – novi ugovoreni poslovi u vrijednosti od 100 milijuna EUR
(obilaznica Sarajevo (BiH), Kumarevo – Tabanovci (Makedonija));
• Izgradnja Koridora V-C (BiH) – u fazi pripreme – približna investicijska vrijednost
300 milijuna EUR;
• Infrastrukturni projekti na Kosovu – investicijska vrijednost 200 milijuna EUR;
• Infrastrukturni projekti izgradnje u Makedoniji, Bugarskoj, Ukrajini, Rusiji,
Kazahstanu u vrijednosti preko 500 milijuna EUR.
ALŽIR:
• Izgradnja vojne bolnice Ain Nadja – investicijska vrijednost 70 milijuna EUR;
• Izgradnja ostalih javnih i zdravstvenih objekata – investicijska vrijednost 150 milijuna
EUR;
• Izgradnja marine u gradu Alžiru – u fazi pripreme – investicijska vrijednost 80-100
milijuna EUR;
• Turistički kompleks MADAGH – u fazi pripreme – investicijska vrijednost 200-400
milijuna EUR.
SREDNJI ISTOK:
• Obnova i rekonstrukcija termoelektrana i generatora – investicijska vrijednost 40-70
milijuna EUR;
• Izgradnja novih elektrana u regiji – investicije u vrijednosti 500 milijuna EUR;
• Bolnice u Iraku Kurdistan – potpisan protokol – vrijednost investicije 150 milijuna
USD.

Velemesić se danas vraća, za očekivati je nekakav bombastični naslov, a bude li sriće i kakvu službenu objavu. Prodavatelji su vrijedni divljenja za hrabrost, iako su količine minorne.

Iz zadnjeg prospekta:

4.15.2. Investicijski projekti u široj regiji od interesa za INGRU
HRVATSKA:
• Novi Zagreb – izgradnja zračne luke – investicijska vrijednost 212 milijuna EUR;
• Izgradnja domova za treću dob više razine sa potpunom uslugom za korisnike –
investicijska vrijednost 80-120 milijuna EUR;
• Ekološko – energetski projekti – investicijske vrijednosti 50-80 milijuna EUR.
REGIJA:
• 7 hidro elektrana (BiH) – investicijska vrijednost 850 milijuna EUR;
• Izgradnja autocesta – novi ugovoreni poslovi u vrijednosti od 100 milijuna EUR
(obilaznica Sarajevo (BiH), Kumarevo – Tabanovci (Makedonija));
• Izgradnja Koridora V-C (BiH) – u fazi pripreme – približna investicijska vrijednost
300 milijuna EUR;
• Infrastrukturni projekti na Kosovu – investicijska vrijednost 200 milijuna EUR;
• Infrastrukturni projekti izgradnje u Makedoniji, Bugarskoj, Ukrajini, Rusiji,
Kazahstanu u vrijednosti preko 500 milijuna EUR.
ALŽIR:
• Izgradnja vojne bolnice Ain Nadja – investicijska vrijednost 70 milijuna EUR;
• Izgradnja ostalih javnih i zdravstvenih objekata – investicijska vrijednost 150 milijuna
EUR;
• Izgradnja marine u gradu Alžiru – u fazi pripreme – investicijska vrijednost 80-100
milijuna EUR;
• Turistički kompleks MADAGH – u fazi pripreme – investicijska vrijednost 200-400
milijuna EUR.
SREDNJI ISTOK:
• Obnova i rekonstrukcija termoelektrana i generatora – investicijska vrijednost 40-70
milijuna EUR;
• Izgradnja novih elektrana u regiji – investicije u vrijednosti 500 milijuna EUR;
• Bolnice u Iraku Kurdistan – potpisan protokol – vrijednost investicije 150 milijuna
USD.

evo malo sam ponovio "zbrajanje" iz matematike i došao do famoznih 3.500.000.000 eura navedenih investicija u kojima se natječe INGRA, pa sada svatko za sebe neka nađe koje su šanse da se barem nešto ubode od ovoga a realno je cca. 5-10 %, što iznosi opet cca. 200-tinjak miliona eura poslova a da ne navodim da je INGRA ozbiljno u igri za izgradnju stadiona u Rusiji za SP u nogometu 2018. godine te i tu dodajte još nekih 200-300 miliona eura što znači u dogledno vrijeme ingra će imati cca. pola milijarde eura poslova (nezaboravimo da stadione treba početi raditi najkasnije 2014 godine, a izvođač izabrati 2012.)

SRETAN i BLAGOSLOVLJEN USKRS svima (moderatoru također)!

Kao što je već rečeno, dodatne razloge za pad ni ja ne vidim (izvješće za 1Q vjerojatno će biti negativno, ali to je već uračunato u cijeni).
Međutim svaka pozitivna vijest o nekom novom poslu pogurat će dionicu prema višim razinama. Opasnosti od stečaja više nema, sad je samo pitanje kojom brzinom će ići oporavak Ingre.
Jedino što nam sad treba je jedan dobar veći posao koji bi lansirao cijenu gore s ovih smiješnih razina [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

…ja mislim da ovih Ingrinih dionica na prodaji ima ko Kineza…

…pa dakle od kud više izlaze?

znaju majstori posao [proud]

Većina se vrti u krug za 20-25 lipa. Ostalo…tko se ulovi ulovi.

neće uvijek biti ovako.

Šta još nitko nije zavirio u Mesićevu torbu??

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

New Report

Close