Kad ovako svi redom dobijemo jedinice, tko god napise nesto povezano sa kupnjom, samo sam jos uvjereniji da pametno kupit!
Jaki su ovi negativci-i revni u ocjenjivanju. Kad bi mi pozitivci bili toliko revni nebi nam krcali toliko slabih ocjena. Što li im samo to znači??? [undecid]
Dajte ljudi, pogledajte semafor, tj. FI, broj dionica u opticaju i ugovorene poslove.
Ingra se još dobro i drži…
Pazi Hanfa!
[/quote]
Zašto?
Pa nisam drukao o stečaju, krađama, navodio lažne vijesti itd…
Za Hanfu neka se brinu drukeri, raznorazni dojajavljivači poslova koji dolaze srijedom, tik-takovi i slični manipulatori. A i uprava bi se trebala bojati…
On topic.
Ova burza je stvarno u Banani s velikim "B", kad na ovakvu vijest, na ovakvoj mučenici, kojoj se ne može osporiti dašak optimizma, nije lansirala dionicu barem 10%.
Užas. Ovo je jadno, a dan je dug…
Sve je to lijepo, ali slaba korist od ugovora o poslovnoj suradnji. Sve dok ne objave da su dobili posao od npr.20 milijuna EUR, sve ovo drugo je samo bacanje prašine u oči, da ne kažem da me jaaako podsjeća na ove zadnje igrice DLKV s odlaskom na Varšavsku burzu. [undecid]
[/quote]
Ovo bi lako moglo završiti posljednjom dokapitalizacijom Ingre od ovih ruskih kompanija, a gdje pretpostavka za zajednički nastup više nema prepreka jer Rusi bi imali većinu dionica ?
[/quote]
Joooj, bolje da ne napišem što mislim o Ingrinim dokapitalizacijama…a što misliš da Rusi jedva čekaju kupiti kompaniju kao Ingra jer Ingra je brand u rangu Strabaga, Bechtela?
A ma, uživajte svi skupa, odustajem od rasprave…..
[/quote]
Ma da, Rusi su budale koji sklapaju sporazume sa tvrtkom pred stečajem??? Nisu Rusi od jučer. Treba njima INGRA-velika su Ruska prostranstva za gradnju a novopečeni Ruski tajkuni trebaju negdje uložiti svoj novac u svojoj zemlji i oploditi ga.
http://www.poslovni.hr/vijesti/ingra-sklopila-sporazum-o-suradnji-s-ruskim-tvrtkama-176832.aspx
Ingrači, dolazi naše vrijeme lagano .o)
Ova burza je stvarno u Banani s velikim B, kad na ovakvu vijest, na ovakvoj mučenici, kojoj se ne može osporiti dašak optimizma, nije lansirala dionicu barem 10%.
Užas. Ovo je jadno, a dan je dug…
Za potpisan sporazum o suradnji bi dionica trebala rasti 10%!? Hugo, hugo, nije burza u banani, već investitori kao ti!
Sve je to lijepo, ali slaba korist od ugovora o poslovnoj suradnji. Sve dok ne objave da su dobili posao od npr.20 milijuna EUR, sve ovo drugo je samo bacanje prašine u oči, da ne kažem da me jaaako podsjeća na ove zadnje igrice DLKV s odlaskom na Varšavsku burzu. [undecid]
[/quote]
Ovo bi lako moglo završiti posljednjom dokapitalizacijom Ingre od ovih ruskih kompanija, a gdje pretpostavka za zajednički nastup više nema prepreka jer Rusi bi imali većinu dionica ?
[/quote]
Joooj, bolje da ne napišem što mislim o Ingrinim dokapitalizacijama…a što misliš da Rusi jedva čekaju kupiti kompaniju kao Ingra jer Ingra je brand u rangu Strabaga, Bechtela?
[/quote]
Ako Rusi i imaju namjere kupiti Ingru onda je sada pravo vrijeme, nikada jefinija nije bila.
pa zar ti kolega dragi nisi rekao da je čekaš na 12,45
i zna se kad će oni plasirati vijest kad dionica dosegne dno
[/quote]
Razvili ste priču o preuzimanju iz ničega, koliko mogu primjetiti!? Ako mislite da bi Oppenheim prodao kompaniju u ovakvom stanju, grdno se varate!
[/quote]
[/quote]
[/quote]
zašto ne. u svakom poslu obje strane daju i dobivaju. recimo rusi su bili zainteresirani za arenu. zašto bi je kupili za punu cijenu, ili zašto bi je uopće kupili ako mogu doći do njenih kapaciteta na puno lakši i jeftiniji način. tu se otvaraju razne mogućnosti, kompenzacije, cesije….itd. nije to samo gradnja i inženjering i tko zna ko se još nalazi u tom lancu a da se uoće ne spominje. samo jedna od opcija
[/quote]
[/quote]
[/quote]
a sto je prodao si pa je sad frka?
Ako Rusi i imaju namjere kupiti Ingru onda je sada pravo vrijeme, nikada jefinija nije bila.
pa zar ti kolega dragi nisi rekao da je čekaš na 12,45
i zna se kad će oni plasirati vijest kad dionica dosegne dno
[/quote]
Razvili ste priču o preuzimanju iz ničega, koliko mogu primjetiti!? Ako mislite da bi Oppenheim prodao kompaniju u ovakvom stanju, grdno se varate!
[/quote]
***obrisano***
Nego u kakvom se stanju kupuju kompanije, kada su na vrhuncu ????
Kada bi Rus mogao kupiti jefinije Ingru koja ima 900 milijuna dugova, ali 450 milijuna kapitalnih rezervi, Dvore Lapad ( 400 milijuna ), Arenu Zagreb ( 900 milijuna ), sestrinske firme i poslovnu zgradu ( neznam vrijednost ) ?
Sve u svemu ako uz ovakvu vijest ingra na vrijedi više od pišljivih 13kn onda neka stvarno sve ide u onu stvar
Od kako izađe ovaj tekst u poslovnom, STADE trgovina. Hmm, znači li to da gdje ima dima ima i vatre???. Hmm…
Imam osjećaj da je ovaj tekst, bez obzira da li će istraga dati konkretne rezultate, prekretnica za ovu, a i još neke dionice.
A i nekako kupnja je dobila malo više samopouzdanja, a prodaja odjednom više nemisli da je ova dionica sheet i da je se treba riješiti, pa makar se radilo i o kooperantima (ili su sakupili dovoljno za plaće).