INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo danas je izgledalo dobro, jedino što mi se ne sviđa je previše pozitivno nastrojenih malih ulagaća.

ne kuzim, sto je to danas izgledalo dobro…?!…
jel samo to sto je cijena u tjedan dana narasla sa 12.xx na 13.xx…?!…
a koliko je do tad % bila pala…?!…
jel to sto ima poslaganih puno velikih naloga na bidu (citaj mozda manekena)…?!…
a sto ako se ovo mozda ipak polako istresaju veliki a samo mali kupuju…da li je to dobro…?!…
(…a kako izgleda kada kupuju veliki moglo se za primjer vidjeti bas eto danas na HT-u…)
a i gornja tablica usporedbe cijena sa sektorom nesto ipak govori…
jer treba i vracati i otplacivati sve te nagomilane velike dugove…sto im za sada i ide nekako…
ali, dal ce to mozda ubuduce biti rijesavano i jos nekom novom dokapitalizacijom…?!…tko zna…
no, da si vlasnik firme i da vidis svjetlo u tunelu, bi li rasprodavao po ovim sada vec smijesnim cijenama – ili bi cekao neku dobru vijest pa tek onda kad ipak nesto naraste…
eto, pitanja je ovdje puno, mozda i previse…no mozda i opravdano, jer cijena je do sada svaki puta bila postizala sve nize vrhove i sve niza dna…i na kraju jos jedno pitanje – dokle ce vise tako…lp

Optimist - loše informirani pesimist

Ovo danas je izgledalo dobro, jedino što mi se ne sviđa je previše pozitivno nastrojenih malih ulagaća.

ne kuzim, sto je to danas izgledalo dobro…?!…
jel samo to sto je cijena u tjedan dana narasla sa 12.xx na 13.xx…?!…
a koliko je do tad % bila pala…?!…
jel to sto ima poslaganih puno velikih naloga na bidu (citaj mozda manekena)…?!…
a sto ako se ovo mozda ipak polako istresaju veliki a samo mali kupuju…da li je to dobro…?!…
(…a kako izgleda kada kupuju veliki moglo se za primjer vidjeti bas eto danas na HT-u…)
a i gornja tablica usporedbe cijena sa sektorom nesto ipak govori…
jer treba i vracati i otplacivati sve te nagomilane velike dugove…sto im za sada i ide nekako…
ali, dal ce to mozda ubuduce biti rijesavano i jos nekom novom dokapitalizacijom…?!…tko zna…
no, da si vlasnik firme i da vidis svjetlo u tunelu, bi li rasprodavao po ovim sada vec smijesnim cijenama – ili bi cekao neku dobru vijest pa tek onda kad ipak nesto naraste…
eto, pitanja je ovdje puno, mozda i previse…no mozda i opravdano, jer cijena je do sada svaki puta bila postizala sve nize vrhove i sve niza dna…i na kraju jos jedno pitanje – dokle ce vise tako…lp
[/quote]

Bravo amilo3438!
Sve je upravo tako kako si ti napisao. [cry]
Ali nedaj(mo) se, bice bolje… [wink]

@ branaa

Ovo je prvi pozitivan post, u zadnje vrijeme.

Pardon kolega,
ali i loris ja napisao da je raprodaja gotova i da nece vise ispod 14 kn.
Kako ti je to promaklo? [rolleyes]

Dobar dan svima!
Javljam se prvi puta, nisam bas dobar poznavatelj svijeta dionica, samo sam htio zahvaliti na puno korisnih informacija koje sam ovdje procitao.
I htio sam odgovoriti kolegi koji vec drugi puta pita tko je jucer pokupio sve do 13,99. Bio sam to ja.
Kupio sam 5018 komada,
nisam imao strpljenja cekati i natezati se oko par lipa.

ajoj, baš sam mislio tko tako brzopleto skida s prodaje kad je sve još jako nejasno oko Ingre…nek se vani zacrveni na par dana, i ode crobex opet jače dolje, a Ingra opet ispod 13 kn…a ti ćeš tik-tak imat minus preko -5000 kn
ne radi se to tako, bolje da si kupovao i po 15 kn, ali da je to u fazi kad krene rast pa bi prodao makar na 16 kn, nego sada kad se vidi da ne uspijeva probiti 14 kn i da mnogi jedva čekaju prodati [embarass]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Dobar dan svima!
Javljam se prvi puta, nisam bas dobar poznavatelj svijeta dionica, samo sam htio zahvaliti na puno korisnih informacija koje sam ovdje procitao.
I htio sam odgovoriti kolegi koji vec drugi puta pita tko je jucer pokupio sve do 13,99. Bio sam to ja.
Kupio sam 5018 komada,
nisam imao strpljenja cekati i natezati se oko par lipa.

ajoj, baš sam mislio tko tako brzopleto skida s prodaje kad je sve još jako nejasno oko Ingre…nek se vani zacrveni na par dana, i ode crobex opet jače dolje, a Ingra opet ispod 13 kn…a ti ćeš tik-tak imat minus preko -5000 kn
ne radi se to tako, bolje da si kupovao i po 15 kn, ali da je to u fazi kad krene rast pa bi prodao makar na 16 kn, nego sada kad se vidi da ne uspijeva probiti 14 kn i da mnogi jedva čekaju prodati [embarass]
[/quote]
Ja razumijem kolegu pošto i sam na isti način kupujem, na bidu čim se prvi postavim počnu me preskakat i onda lupim po asku, kolega nije burekdžija i ako kratkoročno opet dođe na 13 nije puno izgubio. U ponedjeljak jedna pozitivna vijest može dići bid na 15 kuna i možda više nikada niti neće biti u situaciji da kupi potrebnu količinu ispod. Ja sam recimo kupovao 50% na 17, a 50% na 15,15 i opće me nezabrinjava mogući pad na 13. Po meni jako dobra kolegina kupnja.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

strpljivo čekam kad će se onaj mirovinac šta se olakšao ponovno gladan vratiti za stol da se ponovno nabaca. nedavno se olakšava za burek, a ubuduće će za početak morat kusati barem jumbo pizzu

Svaki vas komentar i kritiku prihvacam kao dobronamjernu.
Prihvacam i da se to ne radi onako kako sam to u cetvrtak napravio i da sam mozda trebao cekati, ali radim svaki dan i ne mogu si to priustiti. Ne bi vjerovali, ali tamo gdje radim nema ni mobilnog interneta. Kupovao sam kad sam bio slobodan.
Dakle, imao sam nesto novaca i odlucio se za dionice Ingre. Zasto? Jednostavno, nemam novaca da bih se mogao igrati sa skupim dionicama, pa sam trazio nesto sto je po mom misljenju jeftino, a sto bi moglo donijeti nekakvu dobit.
Plan mi je bio investirati dugorocno (2-5 godina) u firmu koja po mojim saznanjima ne moze bas tako lako propasti, a ima prostora za rast. Ingra mi se cini kao takva firma.
Da je Ingra jedina, ili jedna od rijetkih gradjevinskih firmi, koja je u teskoj situaciji vjerojatno se ne bih usudio kupovati.
Kako ne posjedujem znanje koje mi dopusta dublje analize poslovanja i mogucnosti napretka Ingre u buduce, a imao sam zelju okusati se na burzi, donio sam odluku na temelju onoga sto sam uspio procitati iz raznih izvora, posebno s ovog foruma. Znam da ce neki reci da na temelju ovih diskusija ne bih trebao donositi odluke, ali meni su bile vazne i zanimljive.
Pogotovo mi se svidjaju pozitivci na ovom forumu i njima se bez rezerve priklanjam. Citajuci njihove komentare i diskusije samo sam postajao sve uvjereniji u ispravnost svoje odluke.
Vjerujem da ce strpljivi na kraju biti nagradjeni.
Nemojte me krivo shvatiti, ne trazim ohrabrenje, samo iznosim svoj pozitivan stav prema buducnosti Ingre.

Branaa, mislim da si napravio posao i pol, ako budeš strpljiv sve će ti se vratit puta 10…nemoj se samo bedirat kad vidiš malo crvenog jer toga će biti još dosta dugo… ja sam prije nekoliko godina napravio isti potez sa dionicama strane firme i dobro zaradio ( svi su pričali ti si lud ), nemoj biti brzoplet i sretno

Znanje za dubinsku analizu ne prolazi na ZSE a ni TA baš ne pogađa na ingri.
Al bit će sve ok kad neki fond skuži da je jeftino na 22 onda ćemo lako na neke realne cijene.
I na kraju svi smo mi branaa! [thumbsup]

Prihvacam i da se to ne radi onako kako sam to u cetvrtak napravio i da sam mozda trebao cekati, ali radim svaki dan i ne mogu si to priustiti. Ne bi vjerovali, ali tamo gdje radim nema ni mobilnog interneta. Kupovao sam kad sam bio slobodan.
Dakle, imao sam nesto novaca i odlucio se za dionice Ingre. Zasto? Jednostavno, nemam novaca da bih se mogao igrati sa skupim dionicama, pa sam trazio nesto sto je po mom misljenju jeftino, a sto bi moglo donijeti nekakvu dobit.
Plan mi je bio investirati dugorocno (2-5 godina) u firmu koja po mojim saznanjima ne moze bas tako lako propasti, a ima prostora za rast. Ingra mi se cini kao takva firma.
Da je Ingra jedina, ili jedna od rijetkih gradjevinskih firmi, koja je u teskoj situaciji vjerojatno se ne bih usudio kupovati.
Kako ne posjedujem znanje koje mi dopusta dublje analize poslovanja i mogucnosti napretka Ingre u buduce, a imao sam zelju okusati se na burzi, donio sam odluku na temelju onoga sto sam uspio procitati iz raznih izvora, posebno s ovog foruma. Znam da ce neki reci da na temelju ovih diskusija ne bih trebao donositi odluke, ali meni su bile vazne i zanimljive.
Pogotovo mi se svidjaju pozitivci na ovom forumu i njima se bez rezerve priklanjam. Citajuci njihove komentare i diskusije samo sam postajao sve uvjereniji u ispravnost svoje odluke.
Nemojte me krivo shvatiti, ne trazim ohrabrenje, samo iznosim svoj pozitivan stav prema buducnosti Ingre.

Branaa, lijepo je od tebe što širiš svoje pozitivno mišljenje o Ingra-i, i ja isto tako mislim da ova dionica ima dobru perspsktivu kada dođu malo bolja vremena, ali molim te svoje odluke o dugoročnom investiranju (kažeš da želiš investirati na rok od 2-5 godina) nemoj temeljiti na postovima ovoga ili bilo kojeg drugog foruma. Dobro je vidjeti što ljudi misle na forumu ali brzo češ shvatiti koliko ovdje ima navlakuša. Onaj tko zna neki važan podatak o budućem kretanju cijene dionice sigurno ga neće podijeliti sa svekolikom javnosti na forumu dok ne dokupi koliko može ili dok se ne riješi svojeg udjela u nekom d.d. stoga daj si malo truda u slobodno vrijeme da naučiš čitati neke temeljne pokazatelje iz financijskih izvještaja trgovačkih društava koja te zanimaju radi investiranja. U svakom slučaju sretno ti bilo na ZSE i dr. burzama.
[thumbsup]

dobro došo medju gorske vuke , takve ko ti ovdje ti najvole , i kažeš plesneš ti po bidu na osnovu ovog što si pročito po forumu [undecid]

a dobro kad tako kažeš nisam znao da ima još takvih , ako pišeš iskreno iskreno ti želim sreću , ovdje ćeš steći bogato iskustvo , za novce ne garantiram

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

Mrzitelji, ingra je dotakla dno i od sada ide samo gore. Naravno bit ce malih stagnacija radi velikog broja neinformiranih i nestrpljivih kao i panicara koje ce potegnuti za sobom mada ne vjerujem da ce to rusiti cijenu jer kupaca je sve vise, a imam osjecaj i da ce se posao objaviti vrlo vrlo brzo.

Jednom kada se posao objavi brojit cemo blokade umjesto decimale.

New Report

Close