Pogledajte rast dionice SUNH-R-A kada je postalo jasno da se firma vadi iz gabule dionica raste s 28kn na 60kn u nepunih mjesec dana, takvu sudbinu priželjkujem i našoj ingri nakon objave velikog posla[thumbsup]
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Suncani-Hvar-zbog-gubitaka-smanjuje-temeljni-kapital
SUNH je narastao toliko nakon samo par dana ,a ne mjesec
prije neki dan je obznanjena odluka o otpisu kamata i da će dobiti kredit od mislim 30 mil kn za budući rad,a dužni su oko 100 mil kn
i cjena s 28 na 60 u tri dana,to ti je posao
samo kad će na ingri tako "dobra" vijest
ValjdAće doći kad se ljubavnice od članova Uprave,punice,uža i šira rodbina dovoljno nakrca dionicama ingre..
Mislim da je tu upravo ova razina za njih prihvatljiva.jedan burek za dionicu kako neko napisa.
Možda za koji godinu neka nova FANI postane većinski vlasnik ingre.
I onda ćete otići na temu "moj prinos" i napisati da ste od početka 2015. godine u plusu 45%, ali ste ukupno u svojem ulaganju u minusu oko 6000%. odrastite. kupite ovo i pričekajte par godina. pa ne treba vam valjda ta lova za kruh i mlijeko?
tebi zbilja ne leži računanje postotaka, imao bi o čemu pričati sa gospođom miami [bye]
Ako kojim slučajem Gadafi ostane na vlasti ingra će imat koristi od našeg uvlakača
OK
bume vidjeli tvoje i moje obrazloženje koje će držati vodu u narednim danima ili do protrgovanih 300.000 dionica manje ovih danas 42.000 .
Znači fali još nekih 250.000 dionica po bidu !
Kolega loris,
Kad bi tako bilo jednostavno predvidjeti burzovna kretanja svi bi bili milijunaši,
burza je totalno nepredvidiva, a dionica Ingre pogotovo jer su u nju ušle na stotine malih trejdera.
Vojska malih ulagača u principu nije u pravu ali ovako velika koncentracija malih nije zapamćena na zse .
Malih je bilo na INI, HT ali tamo nije bilo rasprodaje velikih investitora već naprotiv veliki su kupovali o malih.
Kod ingre je totalno neuobičajen slučaj:
– vojska malih ulagača kupuje od mirovianaca, kooperanata, velikih i malih investitora.
– u ovakoj situaciji dionica je morala padati jako
– da li je ovo kraj teško je procijeniti, ali da je prekretnica sigurno jer se nemoe padati vječno
Najveći problem nije dionica već sama firma:
– jedini kvalitetan posao koji je ingra dobila u zadinjih 1 god (moje mišljenje ) jest restrukturianje nje same, te se aktivno i za sada uspješno njime bavi
– uprava nema znanja niti snage sklopiti nove ozbiljne poslove, a da posla u svijetu ima svjedok je Viadukt
– karta je bačena na bivšeg predsjednika i njegove veze i poznanstva, a sad da li će se od toga dogoditi nešto vrijeme će pokazati kao što je pokazalo i prije.
Svakako ocjenu uspješnosti kadra i menadžera odnosno za definiciju da li je netko bio uspješan ili ne treba uzeti i usporediti stanje u npr organizaciji, stranci, državi, firmi odnosno njegovoj poziciji prije dolaska sa onim poslije odlaska i zbrojiti ili oduzeti razliku.
Po tome se gleda uspješnost kadra i mislim da Jsck Welch u svom životu ima što reći, imaju li ostali????????????????
SUNH je narastao toliko nakon samo par dana ,a ne mjesec
prije neki dan je obznanjena odluka o otpisu kamata i da će dobiti kredit od mislim 30 mil kn za budući rad,a dužni su oko 100 mil kn
i cjena s 28 na 60 u tri dana,to ti je posao
Hm da, ali nije sa Ingrom tako lako manipulirati kao sa SUNH! Ovdje se ipak igraju veliki!
Goran8@ Kod ingre je totalno neuobičajen slučaj:
– vojska malih ulagača kupuje od mirovianaca, kooperanata, velikih i malih investitora
kad dodje vrijeme za UP reversal stock-split i nazad otimanje vojski [rolleyes]
jedna je činjenica,prvi kvartal završava a posla još nema… a dok nema posla ,ne vidim razlog za toliki optimizam, pa ingra se pomakla kunu od dna.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/stjepan-mesic-vojna-intervencija-u-libiji-je-preuranjena-bilo-je-i-drugih-mogucnosti/543429.aspx
Ako kojim slučajem Gadafi ostane na vlasti ingra će imat koristi od našeg uvlakača
Meni samo nije jasno sta on radi u Zagrebu?!??! [shocked]
Zar nije rekao da ide u Kinu?
Jel bio/vec se vratio?
Ako je, kakvi su rezultati?
Goran8@ Kod ingre je totalno neuobičajen slučaj:
– vojska malih ulagača kupuje od mirovianaca, kooperanata, velikih i malih investitora
kad dodje vrijeme za UP reversal stock-split i nazad otimanje vojski [rolleyes]
Moći će me u tom slučaju isplatiti jedino po nabavnoj cijeni + premija! Budi siguran u to!
Govorim u svoje ime i ime osobnih interesa a drugi kako hoće!
Ako netko iz Ingre ovo čita i ako to planiraju provesti, moj stav mogu protimaćiti kako hoće: zabluda, očaj, nada, prijetnja…to je njihov problem…ali drukčije nakon svega: "ne bu išlo"!
OK
bume vidjeli tvoje i moje obrazloženje koje će držati vodu u narednim danima ili do protrgovanih 300.000 dionica manje ovih danas 42.000 .
Znači fali još nekih 250.000 dionica po bidu !
Kolega loris,
Kad bi tako bilo jednostavno predvidjeti burzovna kretanja svi bi bili milijunaši,
burza je totalno nepredvidiva, a dionica Ingre pogotovo jer su u nju ušle na stotine malih trejdera.
Vojska malih ulagača u principu nije u pravu ali ovako velika koncentracija malih nije zapamćena na zse .
Malih je bilo na INI, HT ali tamo nije bilo rasprodaje velikih investitora već naprotiv veliki su kupovali o malih.
Kod ingre je totalno neuobičajen slučaj:
– vojska malih ulagača kupuje od mirovianaca, kooperanata, velikih i malih investitora.
– u ovakoj situaciji dionica je morala padati jako
– da li je ovo kraj teško je procijeniti, ali da je prekretnica sigurno jer se nemoe padati vječno
Najveći problem nije dionica već sama firma:
– jedini kvalitetan posao koji je ingra dobila u zadinjih 1 god (moje mišljenje ) jest restrukturianje nje same, te se aktivno i za sada uspješno njime bavi
– uprava nema znanja niti snage sklopiti nove ozbiljne poslove, a da posla u svijetu ima svjedok je Viadukt
– karta je bačena na bivšeg predsjednika i njegove veze i poznanstva, a sad da li će se od toga dogoditi nešto vrijeme će pokazati kao što je pokazalo i prije.
Svakako ocjenu uspješnosti kadra i menadžera odnosno za definiciju da li je netko bio uspješan ili ne treba uzeti i usporediti stanje u npr organizaciji, stranci, državi, firmi odnosno njegovoj poziciji prije dolaska sa onim poslije odlaska i zbrojiti ili oduzeti razliku.
Po tome se gleda uspješnost kadra i mislim da Jsck Welch u svom životu ima što reći, imaju li ostali????????????????
[/quote]
[thumbsup]
P.S. ovdje TA ne funkcionira, a mislim jedina dionica na ZSE gdje TA nikako ne funkcionira.
IGH, DLKV i INGRA ( najviše ) ima graf da sutra raste, a baš me zanima da li će Ingra od njih 3 rasti ?
jedna je činjenica,prvi kvartal završava a posla još nema… a dok nema posla ,ne vidim razlog za toliki optimizam, pa ingra se pomakla kunu od dna.
Pa u tome i jeste sustina optizma…
Pesimista misli da INGRA ne moze biti u goroj situaciji a optimista misli da itekako moze… [lol]
Pa smo ti na kraju, makar sto se INGRE tice, SVI veliki optimisti. [thumbsup]