Na osnovu čeha je rastao IGH sa 1100 na 2300 kn,zato što je Jure večerao u Crnoj Gori.
Ili DLKV s 2100 na 330kn,zato što je možda bilo moguće da se jednog lijepog dana nekke gospodnj godine izlista na Varšavskoj burzi.
Kolega nema potrebe za razlogom barem nekim normalnim,ako lovatori(čitaj špekulanti s kapitalom) hoće malo zaraditi oni će to dizati i spuštati kad i kako hoće.
Jedino tad treba biti u dionici,naravno prije nego odluče dizati.
A ovo čudo od dionice se je napadalo zadnje 4 g…,valjda će ovi odlučiti da malo i to krene gore,jer kud će više dolje PA PALA JE S 400 NA 12KN.
Koliko je to tisuća posto??? ne znam ni izračunati ako neto zna nek napiše.
Od današnje zaključne do ATH ima 2700% prostora, možda i najpotcjenjenija građevinska dionica na svijetu, a još ako to saznaju u svijetu…
[/quote]
Meni dosta i ovih 700%, ovih 2000 ostavljam drugima. [wink]
12.5×3300%=412,5 Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu đoleeeeeee, pa ovo treba odma da kupim. Barem još 10000kom.
Bila je prepuhana na iznad 400 ali je sada preispuhana na 14. Tada je realna bila oko 250 a sada oko 40. Pa neka se nađemo na pola puta i za 3 godine na 150, i svi zadovoljni, zar ne. [lol]
ma OK, ali odgovori mi na pitanje: jesi li danas prodao INGR?
hvala na odgovoru [smiley]
[/quote]
Ne razmijem kako možeš tako nešto pitati, a ovdje svijesno i nesavjesno navodiš forumaše da kupuju po asku, a znaš da pišem istinu ??
Zašto sam ne lupiš po asku i još se napuniš Ingre, da ti ne pokvari prosjek ?
Mogu samo reči da sam upravo ja obranio Ingru od pada ispod 12,50, a što si ti napravio ?
Kupio jučer za 13.5 i sada drhtiš da prodaš po 14 ?
[/quote]
Izašao si van iz ingre na cca 25kn a kupovao si po cca 40kn, stoga sumnjam da raspolažeš tolikom količinom novaca da bi mogao braniti dionicu
Znači nemaš puno povjerenje u ovu dionicu kad hoćeš "samo" 700%?
Igh je rastao sa 2000 na 2500 kad je Radić bio u CG s time je protrgovano nešto sitno dionica i odmah pad na 2200.
-97 % ? 12,00 je 3 % udjela od 400 ,00 kuna ?
Tako je, a 14,00 je 3,5% udjela od 400kn.
-97 % ? 12,00 je 3 % udjela od 400 ,00 kuna ?
da kolegice. 12kn je 12% od 100kn. pošto je cijena koja se gleda 400kn umjesto 100kn, to je onda znači još 4 puta manje, iliti samo 3%.
ne razmećite se postocima koje ćete ovdje ubrati jer niste u stanju imati dionicu dulje od tjedan-dva, najviše mjesec dana. većina vas jednostavno nije u stanju biti investitor. stalno drukate za pad ili rast a onda poslije plačete, kao neki danas koji su ostali i bez para i bez dionica. ja ću, uz još nekolicinu inteligantnih, doista dočekati tih 200 kuna po dionici ovdje, ali kladim se da većina vas neće dočekati ni 50. smiješni ste s tim drukanjem gore-dolje, kao da to utječe na cijenu, a još smiješniji sa ispucavanjem cijena. Pa jednom će i ATH biti probijen, samo što ćete vi tada imati gaće na štapu, a mi investitori dionice koje ćemo vam prodati i preko ATH-a, naravno uz margin kojeg ćete uzeti. I onda ćete otići na temu "moj prinos" i napisati da ste od početka 2015. godine u plusu 45%, ali ste ukupno u svojem ulaganju u minusu oko 6000%. odrastite. kupite ovo i pričekajte par godina. pa ne treba vam valjda ta lova za kruh i mlijeko?
dobra vam je matematika, svaka čast, još samo da dođemo do tih 400 kuna (može i 4 puta manje) pa da vam ja onda izračunam koliko ću zaraditi [cool]
ne razmećite se postocima koje ćete ovdje ubrati jer niste u stanju imati dionicu dulje od tjedan-dva, najviše mjesec dana. većina vas jednostavno nije u stanju biti investitor. stalno drukate za pad ili rast a onda poslije plačete, kao neki danas koji su ostali i bez para i bez dionica. ja ću, uz još nekolicinu inteligantnih, doista dočekati tih 200 kuna po dionici ovdje, ali kladim se da većina vas neće dočekati ni 50. smiješni ste s tim drukanjem gore-dolje, kao da to utječe na cijenu, a još smiješniji sa ispucavanjem cijena. Pa jednom će i ATH biti probijen, samo što ćete vi tada imati gaće na štapu, a mi investitori dionice koje ćemo vam prodati i preko ATH-a, naravno uz margin kojeg ćete uzeti. I onda ćete otići na temu "moj prinos" i napisati da ste od početka 2015. godine u plusu 45%, ali ste ukupno u svojem ulaganju u minusu oko 6000%. odrastite. kupite ovo i pričekajte par godina. pa ne treba vam valjda ta lova za kruh i mlijeko?
Teško je burekmajstora uvjeriti da je bolje biti investitor. Oni žele svaki dan osjetiti adrenalin zarade, ma kolika bila(12kn=burek). Isto im je veoma žao i nesretni su kada su toliko u gubitku i jedva čekaju da vrate minus od cijene bureka. No često upravo oni igraju ulogu u dizanju cijene dionice. Kupuju po 15 prodaju po 17. Tada oni koji su kupovali do 17 prodaju do 19 i tako dalje….onda ponovo oni koji su prodavali po 19 kupuju na 25 i čekaju 28……, tako da i oni imaju svoj doprinos, kako u padanju tako i u dizanju cijena. Ovo prvo smo vidjeli, a narednih godina ćemo vidjeti ovo drugo. Oni tako zarađuju mrvice, ali njima to nije bitno, bitno im je da je to ODMAH ili u što kraćem roku, i tako na raznim razinama. Do razina ATH za neki period oni će zaraditi cca 20-30% od onoga što će zaraditi INVESTITORI koji su čekali 2-3 godine i nisu se maltretirali svakodnevnim kupuj-prodaj režimom. I tako to ide-pitajte one koji su se obogatili na dionicama zadnjih 20 godina. Oni prate cikluse od cca 5-8 godina i zarađuju u pravom smislu riječi. Nitko od njih nije burekmajstor. Pa vi odlučite imate li toliko živaca da i dalje trejdate.Pozz svima i nama i njima. [thumbsup]
12.5×3300%=412,5 Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu đoleeeeeee, pa ovo treba odma da kupim. Barem još 10000kom.
Bila je prepuhana na iznad 400 ali je sada preispuhana na 14. Tada je realna bila oko 250 a sada oko 40. Pa neka se nađemo na pola puta i za 3 godine na 150, i svi zadovoljni, zar ne. [lol]
poanta je da sadašnjom kupnjom ne možeš izgubiti, čak ni da firma ode u stečaj, a zaraditi možeš enormno jer neka se nikad ne vrati na 400 kn, ali na 200 hoće sigurno kad se bude opet pričalo o dionicama u tramvajima i na ulicama. kad ti novi "eksperti" budu kupovali, ja ću onda prodavati. moram jedino sam sebe naučiti da ne prodam čim ode na 30 kn jer ću si inače svako jutro udarati šamare kad budem gledao kako raste na 50 kn…pa na 80 kn…pa kad probije 100 kn skočio bi s vrha arene.
nije lako gledat ovo mrcvarenje pola kune gore dolje, ali kaže mi frend koji je 10 godina na burzi: brže će rasti sa 25 na 50 kn nego sa 14 na 20 kn, sve je samo psihologija!
Nakon dugo vremena prevladavaju optimistični postovi što je dobro.Zanimljiva su i razmišljanja o potencijalnom rastu,daj bože da se i ostvare.Rast će Ingra u nebo a samo strpljivi če kasirati pravu lovu.Pozdrav. [cool]
arijan21
poanta je da sadašnjom kupnjom ne možeš izgubiti, čak ni da firma ode u stečaj, a zaraditi možeš enormno jer neka se nikad ne vrati na 400 kn, ali na 200 hoće sigurno kad se bude opet pričalo o dionicama u tramvajima i na ulicama. kad ti novi "eksperti" budu kupovali, ja ću onda prodavati. moram jedino sam sebe naučiti da ne prodam čim ode na 30 kn jer ću si inače svako jutro udarati šamare kad budem gledao kako raste na 50 kn…pa na 80 kn…pa kad probije 100 kn skočio bi s vrha arene.
nije lako gledat ovo mrcvarenje pola kune gore dolje, ali kaže mi frend koji je 10 godina na burzi: brže će rasti sa 25 na 50 kn nego sa 14 na 20 kn, sve je samo psihologija!
[/quote]
zašto ćeš se šamarati ako iskočiš na 30, kad taj vlak bude tako jurio kako prognoziraš a ti opet uskoči na 50,80, a možeš i na 100, jer će mu tad sigurno otkazati kočnice….
[smiley]