bume vidjeli tvoje i moje obrazloženje koje će držati vodu u narednim danima ili do protrgovanih 300.000 dionica manje ovih danas 42.000 .
Znači fali još nekih 250.000 dionica po bidu !
ma OK, ali odgovori mi na pitanje: jesi li danas prodao INGR?
hvala na odgovoru [smiley]
Ma normalno da je prodao, to sam pomislio cim sam poceo citati njegov post. Prodao je on vec par puta u zadnja dva tjedna. Covjek se okrece kako vjetar puse.. Pravi day trader, nema sta!
bume vidjeli tvoje i moje obrazloženje koje će držati vodu u narednim danima ili do protrgovanih 300.000 dionica manje ovih danas 42.000 .
Znači fali još nekih 250.000 dionica po bidu !
ma OK, ali odgovori mi na pitanje: jesi li danas prodao INGR?
hvala na odgovoru [smiley]
[/quote]
Ne razmijem kako možeš tako nešto pitati, a ovdje svijesno i nesavjesno navodiš forumaše da kupuju po asku, a znaš da pišem istinu ??
Zašto sam ne lupiš po asku i još se napuniš Ingre, da ti ne pokvari prosjek ?
Mogu samo reči da sam upravo ja obranio Ingru od pada ispod 12,50, a što si ti napravio ?
Kupio jučer za 13.5 i sada drhtiš da prodaš po 14 ?
Ma normalno da je prodao, to sam pomislio cim sam poceo citati njegov post. Prodao je on vec par puta u zadnja dva tjedna. Covjek se okrece kako vjetar puse.. Pravi day trader, nema sta!
Ooprostite ako sam vas preduhitrio [rolleyes]
KOlega,
probajte ovako gledati,
u zadnjih 7 trgovinskih dana protrgovano je 300.000 dionica s prosijekom od 13.50 ili u prijevodu dok se oni ne naplate i ne istresu nema rasta .
Svima njima se isplati prodavati s zaradom do 13,60 , a do 13,50 mogu prodavati da su na nuli.
Kako je danas pozitivno kretanje na burzi istresanje će se dogoditi kod prvog negativnog dana nazad na 13.
Danas je bio ključan dan da se od na 16,50, ali dioničari nisu izdržali i pradaju s minimalnim zaradama, a od 300.000 dionica prodano je samo 42.000 do sada.
Tek kada se svih 300.000 dionica rasproda ili približno toliko, a drugi kupe iste po 13,80 ili sl. onda može iči rast jer im se ne isplati prodavati ispod.
KOlega,
probajte ovako gledati,
u zadnjih 7 trgovinskih dana protrgovano je 300.000 dionica s prosijekom od 13.50 ili u prijevodu dok se oni ne naplate i ne istresu nema rasta .
Svima njima se isplati prodavati s zaradom do 13,60 , a do 13,50 mogu prodavati da su na nuli.
Kako je danas pozitivno kretanje na burzi istresanje će se dogoditi kod prvog negativnog dana nazad na 13.
Danas je bio ključan dan da se od na 16,50, ali dioničari nisu izdržali i pradaju s minimalnim zaradama, a od 300.000 dionica prodano je samo 42.000 do sada.
Tek kada se svih 300.000 dionica rasproda ili približno toliko, a drugi kupe iste po 13,80 ili sl. onda može iči rast jer im se ne isplati prodavati ispod.
Mogli ste to kolega napisati kraće, nešto u stilu- prvo mora pasti da ja kupim prodano a onda rasti.
Moglo bi ovo iznenada u plus blokadu , vani divlja zeleno , a nasloži li se par žešćih naloga na kupnji , aj ća u par minuta.
dobro, sad smo razjasnili da je onih 13.000 komada po kupnji istresao loris u nadi da će time Ingru srušiti nazad na 13 kn…. dakle očito je da nema velikih prodavača koji ruše cjenu: ingra gradnja je sve prodala, marginaši su silom lišeni dionica na 13,50-12,50 kn i zapravo više nema nikakvih razloga da cijena Ingre polako ne raste iz dana u dan [thumbsup]
dobro, sad smo razjasnili da je onih 13.000 komada po kupnji istresao loris u nadi da će time Ingru srušiti nazad na 13 kn…. dakle očito je da nema velikih prodavača koji ruše cjenu: ingra gradnja je sve prodala, marginaši su silom lišeni dionica na 13,50-12,50 kn i zapravo više nema nikakvih razloga da cijena Ingre polako ne raste iz dana u dan [thumbsup]
Na osnovu čega bi rasla Ingra ?? Samo zato jer se zove Ingra ili postoji još neki razlog? Da nisu vratili miljardu duga možda? Ili grade u Libiji možda. Ili se tu radi samo o što je babi milo to joj se i snilo.
Ovdje je izgleda par naivaca ispalo iz igre, a to je pogubno na ovoj cijeni. Još vam nije kasno priznat grešku i manji gubitak, i brzo se vratit u poziciju.
Nisam znao sve ovo:
4.2. Predmet poslovanja
Osnovne djelatnosti kojima se Društvo bavi su:
1) INVESTICIJSKA IZGRADNJA “KLJUČ U RUKE”
2) GRAĐEVINSKI RADOVI
a) Brane, tuneli, sustavi za pročišćavanje voda
b) Industrijska postrojenja
c) Silosi
d) Autoceste, mostovi, zračne luke, pomorske luke
e) Bolnice, hoteli, hotelski kompleksi
f) Stambeni i poslovni objekti
3) ENERGETIKA
a) Proizvodnja energije
b) Hidrocentrale
c) Crpne stanice
d) Prijenos i distribucija struje
e) Postrojenja za preradu vode
4) INDUSTRIJA
a) Kemijska i petrokemijska industrija
b) Prehrambena industrija
f) Proizvodni pogoni
5) MONTAŽA
a) Mehaničke opreme
b) Električne opreme
c) Izolacijski radovi
6) BRODOGRADNJA
a) Remont i izgradnja brodova i ostalih plovećih objekata
b) Konzalting, inženjering
7) TRGOVINA I TURIZAM
a) Zastupstva
b) Prometna signalizacija
c) Industrijska i građevinska oprema
d) Kompletni turistički aranžmani
e) Prodaja aviokarata
f) Domaći, inozemni, sezonski i prigodni programi
Stotinjak zaposlenih i miljardu duga ,halooo. Toga nema nigdje. Nađite mi još jednu firmu da ima stotinjak zaposlenih i miljardu duga i da su praktički bez posla. Kad izgube Arenu ide ključ u bravu.Ili možda Arena nije pod hipotekom??
ni ovo:
4.8. Grupa INGRA
Uz osnovni posao vezan uz investicijsku gradnju, INGRA je osnovala tvrtke putem kojih se,
osim redovnih djelatnosti, bavi i sekundarnim djelatnostima kao što su nekretnine,
brodogradnja i usluge.
Podaci o važnijim udjelima u drugim tvrtkama:
4.8.1. Društva u Hrvatskoj u kojima je INGRA većinski vlasnik*
INGRA-MAR d.o.o., Zagreb, Alexandera Von Humboldta 4b, osnovana 2001. godine, bavi
se brodogradnjom i pomorskim aktivnostima. Udio INGRE iznosi 51%.
INGRA MIDDLE EAST d.o.o., Zagreb, Alexandera Von Humboldta 4b, osnovana 2001.
godine, bavi se izgradnjom objekata i tehničkim upravljanjem projektima na Srednjem Istoku.
Udio INGRE iznosi 100%.
LANIŠTE d.o.o., Zagreb, Alexandera von Humboldta 4b, osnovano je 2002. godine. Društvo
za graditeljstvo i usluge. Udio INGRE iznosi 100%.**
JUŽNI JADRAN NAUTIKA d.o.o., Dubrovnik, Pred Dvorom 1, osnovano je 2004. za
izgradnju i upravljanje marinama i lučicama. Udio INGRE iznosi 51%.
GEOTEHNIKA d.o.o., Zagreb, Alexandera von Humboldta 4b, osnovano je 2006. godine za
izvođenje geodetskih i geoloških radova. Udio INGRE iznosi 100%.
BIO ADRIA d.o.o., Slavonski Brod, Dr. Mile Budaka 1, osnovano je 2007. za izgradnju i
upravljanje industrijskih postrojenja. Udio INGRE iznosi 64%.
INGRA-BIOREN d.o.o., Zagreb, Alexandera von Humboldta 4b, osnovano je 2007. godine
za proizvodnju organskih gnojiva. Udio INGRE iznosi 60%.
PRIMANI d.o.o., Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 1, bavi se projektima obnovljivih izvora
energije odnosno izgradnjom vjetroparkova za proizvodnju električne energije. Udio INGRE
iznosi 51%.
POSEDARJE – RIVIJERA d.o.o., Posedarje, Trg Martina Posedarskog 1. Glavna djelatnost
društva su hoteli. Udio INGRE iznosi 100%.
*Društva CARBONARIUS d.o.o. (poslovanje nekretninama), PAL-VIN NEKRETNINE d.o.o.
(građevinski radovi i poslovanje nekretninama), INGRA-MONT d.o.o. (održavanje dizala), JABUKA
d.o.o. (turistička djelatnost) i INGRA – OTOK d.o.o. (izgradnja i poslovanje nekretninama) pripojena su
INGRI d.d. tijekom 2009. godine, dok je društvo INTEL d.o.o. (poslovno savjetovanje) prodano.
**LANIŠTE d.o.o. – Tvrtka Lanište je 100% vlasnik multifunkcionalne dvorane Arena Zagreb. Arena je
građena od srpnja 2007. do prosinca 2008., u sklopu javno-privatnog partnerstva, investitor je u
cijelosti INGRA putem tvrtke Lanište, a javni partner je Grad Zagreb uz financijsku podršku Vlade RH.
Ugovorom o zakupu, Laništu je osigurana godišnja najamnina kroz 28 godina u iznosu od 7,2 milijuna
EUR neto uvećano za troškove održavanja. Nakon 7 godina najma, otvorena je opcija jednokratnog
otkupa objekta od strane javnog partnera.
4.8.2. Društva u Hrvatskoj u kojima je INGRA manjinski vlasnik*
MARINA SLANO d.o.o., Slano, Trg Ruđera Boškovića 1, osnovano je 2004. godine za
izgradnju i upravljanje marinama i lučicama. Udio INGRE iznosi 49%.
DUBROVAČKE LUČICE d.o.o., Dubrovnik, Pred Dvorom 1, osnovano je 2004. godine za
izgradnju i upravljanje marinama i lučicama. Udio INGRE iznosi 45%.
INGRA PRO d.o.o., Zagreb, Alexandera von humboldta 4b. Društvo se bavi građenjem,
projektiranjem i nadzorom. Udio INGRE iznosi 40%.
37
OPATIJA NEKRETNINE d.o.o., Zagreb, Metalčeva 5. Društvo se bavi izgradnjom i
poslovanjem nekretninama. Udio INGRE iznosi 20%.
HOTEL LAPAD d.d., Dubrovnik, Lapadska obala 37. Zajednički pothvat INGRE i Atlantske
plovidbe d.d. Udio INGRE iznosi 11%.
4.8.3. Društva u inozemstvu
INGRA-ALGERIE sarl, grad Alžir, Alžir, 22 ulica Mohamed Al-Ayachi Mohamed Bluzdad,
osnovana 2004. godine radi obavljanja poslova u Alžiru: izgradnje brana, morskih i zračnih
luka. Udio INGRE iznosi 99%.
INGRA – ENERGO d.o.o, Sarajevo, BIH, Hamdije Kreševljakovića 19/3. Društvo se bavi
izgradnjom telekomunikacija. Udio INGRE iznosi 100%.
GEOTEHNIKA SUDAN Ltd, Khartum, Sudan, za geotehničke i vodne radove. Udio INGRE
iznosi 100%.
INGRA ITALIA s.r.l, Tagliamento, Italija, Piazza del Popolo 37. Osnovano je 1994. godine
za projektiranje, proizvodnj