INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

onog trenutka kada visoko rangirana posrnula građevinska firma bude meta preuzimanja odnosno kad bude dobila ponudu za preuzimanje bit će jasan znak da smo u građevinarstvu dotaknuli dno, u suprotnome mislim da će 5- 10% građevinskih firmi raditi bolje nego lani a 90%-95 % lošije nego lani a možda lošije nego ikad.
Ovo je moje mišljenje.

Tržište Ingru nepravedno vrednuje ili ajmo reć pravedno, ali tada IGH, Tehnika i slični trebaju ići barem na malo iznad nominale jer nisu u boljoj situaciji. Na Ingri je prevelik free float i još se neki mirovinac pravio pametan pa se iskrcavao i zato i je tu gdje je. U biti je u boljoj situaciji od ostalih osim DLKV, a cijena je u bunaru. Dobitkom kvalitetnog posla ili njih više baš iz tog razloga ovo može odma 50% gore. Iskreno mene bi veselili veći iskrcaji malih dioničara i tvrtki koje su dobile dionice samo da se pojavi stabilni skupljač, a on će doći vrlo brzo jer proljeće donosi jako dobre vijesti.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

onog trenutka kada visoko rangirana posrnula građevinska firma bude meta preuzimanja odnosno kad bude dobila ponudu za preuzimanje bit će jasan znak da smo u građevinarstvu dotaknuli dno

Po meni je to jasan znak (pocetka) oporavka, a tada, makar sto se burze tice, ce biti "malo" kasno za ulaganje obzirom da se na burzi sve predvidja i anticipira pa ce tako taj "oporavak" tada vec (prilicno) biti uracunat tj. dodat cijeni dionice…

Po meni smo vec dotakli dno (a sto ne bi trebalo poistovjetiti sa cijenom nekretnina koje ce, naprotiv, i dalje nastaviti da pada). Upravo se to i potvrdjuje sa nizom mjera koje drzava zeli, razmatra, planira a i MORA da preduzme za oporavak cijelokupnog sektora, a sto je najvaznije, ukljucuje i predvidja NOVE i OGROMNE projekte.

Takodjer ne treba zaboraviti da je uvijek gradjevinski sektor, zbog svojih velikih direktnih i indirektnih kako pozitivnih tako i negativnih efekata, najprioritetniji sektor i onaj putem kojeg se drzava oporavlja i razvija, narocito poslije velikih kriza bilo kakvog tipa (ekonomskih, socijalnih, financijskih kriza kao i ratova)…

[/quote] u suprotnome mislim da će 5- 10% građevinskih firmi raditi bolje nego lani a 90%-95 % lošije nego lani a možda lošije nego ikad.
[/quote]

… i ne samo to, vec ce jedan broj, uglavnom manjih i srednjih gradjevinskih kompanija, da propadne a to ce opet ici u znatnu korist onih (vecih) koje ce opstati.

INGRA ne bi trebala da propadne zbog svoje velicine i zbog velikih interesa i mnogobrojnih interesnih skupina koje se u njoj koncentrisu: banke, fondovi, drzava, investitori, MI, pojedinci i ostali koji su vezani za svijet INGRE. Svima njima ne samo da je u velikom interesu opstanak INGRE vec i njeno sve bolje poslovanje… ALI,

Po meni, Velika greska INGRE je i njen los odnos sa drzavom i stav da je bolje vani, da je susjedova trava zelenija… Pa oni se dice da su tako radili preko 30 godina i da tako trebaju da nastave i dalje da rade…. Pa ko jos u poslovnom i poduzetnickom svijetu ima takve ideje?
Svi oni koji misle da postoji jedan model koji treba kopirati i tvrdoglavo primjenjivati godinama i decenijama su osudjeni na propast, svi oni koji nisu osjetljivi na promjene, na dinamicnost, koji nisu fleksibilni ne mogu biti uspjesni… (pa evo za primjer sj. Afrika i Libija. Pa sva sreca da nisu poceli nikakav posao! A prije par mjeseci ko je mogao uopste pretpostaviti da ce doci do svih tih promjena pa cak, vidi sad i ratova???)

Ja se iskreno nadam da ce sve to INGRA ubrzo i da shvati, te da ce fosili, guzonje i poltronasi (koji su navikli da rade na samo jedan nacin i misle da su uvijek u pravu) biti smjenjeni a da ce u (svojoj lijepoj) drzavi INGRA da prepozna veoma vaznog strateskog partnera a ne neku prepreku ili naivnu kokos koju treba prvom prilikom ocerupati (Arena)…

INGRA jos uvijek ima mogucnosti da sebe dovede u situaciju u kojoj ce cijela drzave i sistem (banke) biti ti koji ce je u prvom redu podrzavati i gurati u nove poslove i u sve bolje i znacajnije rezultate.
I svakako bi trebala da izbjegava da svoje poslovanje i svoju buducnost zasniva na pojedincima kao npr. gosp. Mesic ili pak Mr. Gheddafi.
lp dedo

@ cia
INGRA je zadnjih godinu dana smanjila značajno dug, s docapom samo 120 milja, odgodili su 250 milja do 2016, te je sadašnja cijena ovolika samo zbog špekulanata i velikog free floata. Prodali bi vi da imate šta.

prodali su oni pod pritiskom margina, zato sad i plaču ovdje jer vide kako će se drugi obogatiti na dionicama koje su od njih kupili po smiješnih 13 kn [lol]
ali nema zime, na +50 kn vratit ćemo vam dio tih dionica natrag [thumbsup]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

azija i europa tjedan zapocele sa solidnim rastom, pa zasto nebi i mi!

Mogli ste zadržati one naloge po 15 kn, a ne bježati.
Ionako želite da Ingra raste… Dajte malo potpore.

Mogli ste zadržati one naloge po 15 kn, a ne bježati.
Ionako želite da Ingra raste… Dajte malo potpore.

neee, neka se povuče sva kupnja, ja bih još 5000 komada po 13 kn [pray]

@ cia
INGRA je zadnjih godinu dana smanjila značajno dug, s docapom samo 120 milja, odgodili su 250 milja do 2016, te je sadašnja cijena ovolika samo zbog špekulanata i velikog free floata. Prodali bi vi da imate šta.

prodali su oni pod pritiskom margina, zato sad i plaču ovdje jer vide kako će se drugi obogatiti na dionicama koje su od njih kupili po smiješnih 13 kn [lol]
ali nema zime, na +50 kn vratit ćemo vam dio tih dionica natrag [thumbsup]
[/quote]

neki su i kupovali (kao ja – plitak li sam) od onih koji su prodavali pod pritiskom margina , i to na margin [wink]

i naravno da sam spreman vratit kupljene dionice bivšim vlasnicima , uz malenu naknadu za pretrpljeni strah [lol]

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

na 1 god. TA jos nismo probili gornju LO…
no, ako se (ne)nastavi zestoko lupati po asku, sve je moguce…lp

Optimist - loše informirani pesimist

nakon četvorogodišnjeg ogromnog pada sa 412 kn, na 12 i nešto kn,
bilo bi vrijeme da i ova dionica okrene trend,
nadam se da je ovo početak,ipak dolazi sezona građevinskih radova valjda će i INGRA nešto čvrknuti od poslova.
I onaj naš Mesić se razletio po svijetu ,možda šarmira nekog šaha iliti omara da da našoj INGRICI da neki posao,
kad se to desi već će biti kasno za kupovati,tj manja će biti zarada na cijeni dionica nego sada kad se još očekuje neka dobra vijest,čista logika.
Valja za svaki slučaj čvrknuti tu koji tisućicu neka se nađe,a rijetko koja dionica imaa prostora za rast kao ova.
Možda neće biti više nikad 400 kn,ali 35 -40sigurno hoće i to vrlo brzo,koliko je to posto hmm.

Točno tako ,ali da bi mogli rast trebaju se iskrcati ovi koji su se nakrcali na 12,5 kn.
Njima je 10% dovoljno i zato stoji veliki nalog na 14 kn i čeka da se ti iskrcaju,onda možemo naprijed.

kaj je sad , gdje je nwstala euforija od petka?

na 1 god. TA jos nismo probili gornju LO…
no, ako se (ne)nastavi zestoko lupati po asku, sve je moguce…lp

Kako nismo, pogledaj još jednom

New Report

Close