Min..1000,00 kn..
A ha… [lol]
Plus dividenda, i to svake godine od 100 kn…. [cool]
ja samo znam da se NOVA TV večeras po DRUGI PUT raskokodakala da je Ingra dovela Arape u Kumrovec….a vi…kako hoćete! [cool]
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/arapi-bi-ulagali-u-objekte-s-titovim-predznakom.html
[/quote]
Arapi su pametniji od nas. Tito je naš največi brend a mi to neznamo iskoristit. Zašto? Zato jer smo iskompleksirani narod . Sviđalo nam se to ili ne bio je : veliki hebac,drzavnik sa big balls…
Kumrovec i okolina je krcata termalnim vodama a naše terme tamo liče na štale.Mi blesavi Hrvati idemo u Četež i Janezima ostavljamo lovu. Zašto? Janezi nam grade moderne terme u RH a to će isto sada napraviti i Arapi samo što će još iskoristiti Titov brend! Zašto nebe mi to napravili? Isti odgovor:jer smo iskompleksiran i glup narod! [embarass]
do kraja godine preko 50 kn, ako dođe 1-2 dobra posla.(Rusija) Do kraja druge godine preko 100kn, ako bude još koji posao u Libiji i Alžiru. Može i Ombla. Nešto će sigurno biti ako se smiri situacija.
Ma kume moj 1000kn. [lol]
kolika bi bila realna cijena na koju bi mogla dionica otici kad se sredi barem jedan posao??
ima li netko iskustava sa ovakvim slucajevima dionica kad se iscekuje jedan posao,a da je dionica podcijenjena.
moje skromno mišljenje je da bi cijena bila oko 20 kn
jedan posao ne bi realno doveo fundamente firme na 20 kn po dionici, ali bi psihološki utjecaj tog posla pretjerano pozitivno utjecao na cijenu
do sad je ova dionica pretjerivala sa padom, kada dođu bolji dani, pretjerivati će sa rastom
[/quote]
Pa sad kolega moze i tako, kao sto moze i to da cijena dionice ode i preko 20 kn, preko 30 ili preko 50 kn…. a mozda cak i preko 100 kn… (itd.)
Trenutna cijena nema velike veze sa poslovima nego je prvenstveno rezultat spekulacije te prodaje od strane pojedinog fonda (Raiffeisen), kooperanata i Ingra gradnje.
Ako o poslovima govorima, kada to bude, onda bi se mogla neka realnija cijena i projecirati, ali samo u zavisnosti od TIPA i OBIMA posla – imajuci na umu i nerijetko odrzavanje gradjevine koje INGRA moze sebi da obezbjedi i time si osigura dugorocan i stabilan prinos…
lp dedo
Ukoliko INGRA potpiše više od jednog posla u nizu od par dana, dali bi cijena dionice bila ista kad bi INGRA potpisala samo jedan posao?
Poslovi neka budu u slicnom rangu sto se tice vrste posla i iznosa koji vrijedi.
Jeli realno očekivati da bi cijena skočila iznad ovih 30-40kn koji su neki izračunali da INGRA zaista u ovome trenutku vrijedi prema knjigovodstvenoj vrijednosti(mislim da su neki toliko izračunali)?
Ukoliko INGRA potpiše više od jednog posla u nizu od par dana, dali bi cijena dionice bila ista kad bi INGRA potpisala samo jedan posao?
Poslovi neka budu u slicnom rangu sto se tice vrste posla i iznosa koji vrijedi.
Jeli realno očekivati da bi cijena skočila iznad ovih 30-40kn koji su neki izračunali da INGRA zaista u ovome trenutku vrijedi prema knjigovodstvenoj vrijednosti(mislim da su neki toliko izračunali)?
dali bi ti htio da ti neto kaže da će ingra drugi tjedan potpisati posao ,i to recimo u srijedu,tako da ti kupiš u utorak?
Al još da ti potvrdi i to da to neće biti rast od par posto već da će narasti do 40kn??
kolika bi bila realna cijena na koju bi mogla dionica otici kad se sredi barem jedan posao??
ima li netko iskustava sa ovakvim slucajevima dionica kad se iscekuje jedan posao,a da je dionica podcijenjena.
moje skromno mišljenje je da bi cijena bila oko 20 kn
jedan posao ne bi realno doveo fundamente firme na 20 kn po dionici, ali bi psihološki utjecaj tog posla pretjerano pozitivno utjecao na cijenu
do sad je ova dionica pretjerivala sa padom, kada dođu bolji dani, pretjerivati će sa rastom
[/quote]
Pa sad kolega moze i tako, kao sto moze i to da cijena dionice ode i preko 20 kn, preko 30 ili preko 50 kn…. a mozda cak i preko 100 kn… (itd.)
Trenutna cijena nema velike veze sa poslovima nego je prvenstveno rezultat spekulacije te prodaje od strane pojedinog fonda (Raiffeisen), kooperanata i Ingra gradnje.
Ako o poslovima govorima, kada to bude, onda bi se mogla neka realnija cijena i projecirati, ali samo u zavisnosti od TIPA i OBIMA posla – imajuci na umu i nerijetko odrzavanje gradjevine koje INGRA moze sebi da obezbjedi i time si osigura dugorocan i stabilan prinos…
lp dedo
[/quote]
Trenutna cijena ingre ima veze sa dugom koji ingra ima i koji je sve veci i veci.,i koji ce na kraju biti duplo veci od cijele firme koliko vrijedi.,niko ne zeli poslovati vise sa nama jer se primjeti da sa tom firmom nesto nije u redu.,niko je ni ne spominje vise.,ingra je pocela svima samo glavobolju stvarati.,Zato je cijena takva kakva je imam osjecaj da ce se jos prepolovit na pola.,razmisljam da izidem sa jebenim gubitkom van [embarass]i pokusam na nekoj drugoj dionici taj minus povratit.,ali kojoj [sad]
Trenutna cijena ingre ima veze sa dugom koji ingra ima i koji je sve veci i veci.,i koji ce na kraju biti duplo veci od cijele firme koliko vrijedi.,niko ne zeli poslovati vise sa nama jer se primjeti da sa tom firmom nesto nije u redu.,niko je ni ne spominje vise.,ingra je pocela svima samo glavobolju stvarati.,Zato je cijena takva kakva je imam osjecaj da ce se jos prepolovit na pola.,razmisljam da izidem sa jebenim gubitkom van [embarass]i pokusam na nekoj drugoj dionici taj minus povratit.,ali kojoj [sad]
Ako ćemo već o osjećajima… ja osobno zaista ne bih znao procijeniti vrijednost ove firme, ali ako ne bankrotira očito da bi prinos sa ovih cijena mogao biti značajan, a imam osjećaj da ipak na kraju neće bankrotirati.
Ne bih ja ulagao u ovakve firme… ali one ljudi koji drže dobro diverzificirani portfelja hrpe raznih ovoj sličnih dionica zapravo sasvim razumijem.
Kupiti samo INGR od ove kategorije, ili kupiti 2-3 iz ove kategorije prava je kocka (sa investiranjem nema nikakve veze!), ali kupiti bar 5-6 (a ja bih rekao i 10-ak, za svaki slučaj :D)ovakih (ima li ih na ZSE toliko?) za neki dio portfelja imalo bi smisla. Taj "podportfelj" bio bi iako "ružan" zapravo smislen dio koji zaista može donijeti neki ozbiljni prinos.
Neki će se možda sukobiti sa mojom terminologijom i reći da nije fer ovo u ovom slučaju nazivati "kockom" nego da je to tek "jako rizična" ali ipak investicija… ok, možda se terminološki tu može raspravljati, ali kažem – predvidjeti ovdje ishod je nemoguće (kao i inače u svemu), očekivati bilo što besmisleno (različto od inače u investicijama) iako svatko može nešto “osjećati” (no to ne smije biti podloga za investicijske odluke), no imati portfelj od većeg broja ovakvih – ima smisla! (i od takvog portfelja bi se portfeljno moglo “očekivati” zgodan prinos)
@ cia
INGRA je zadnjih godinu dana smanjila značajno dug, s docapom samo 120 milja, odgodili su 250 milja do 2016, te je sadašnja cijena ovolika samo zbog špekulanata i velikog free floata. Prodali bi vi da imate šta.
Pa ako je INGRA bas tolika katastrofa onda ne razumijem zasto ne bi pokusao i uspio na bilo kojoj drugoj dionici… [wink]
Pa ako je INGRA bas tolika katastrofa onda ne razumijem zasto ne bi pokusao i uspio na bilo kojoj drugoj dionici… [wink]
[/quote]
"cia" radi svoj posao…… [shocked]
onog trenutka kada visoko rangirana posrnula građevinska firma bude meta preuzimanja odnosno kad bude dobila ponudu za preuzimanje bit će jasan znak da smo u građevinarstvu dotaknuli dno, u suprotnome mislim da će 5- 10% građevinskih firmi raditi bolje nego lani a 90%-95 % lošije nego lani a možda lošije nego ikad.
Ovo je moje mišljenje.