INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Glavni izvođač radova bila bi Ingra. Prema planovima, Ingra će formirati zajedničku tvrtku s ruskim gospodarstvenicima u kojoj bi Ingra imala 51-postotni udjel. Ali u planiranu gradnju u toj oblasti, osim Ingre, uključile bi se i još neke hrvatske tvrtke, prema procjeni njih 10 do 20 u prvoj fazi.

Naime, Rusi već dulje vrijeme snimaju infrastrukturne i energetske projekte obavljene u Hrvatskoj u posljednjih deset godina. Plan je u Tulskoj oblasti sagraditi stambeni kompleks s, primjerice, uključenim vrtićem, odnosno pratećom infrastrukturom, a po uzoru na zagrebački POS. Odnosno, i tamo se sve jače fokusiraju na mikrolokacije. Osim toga, zgrade u Rusiji nemaju još riješeno pitanje etažnog grijanja. I na tom bi poslu hrvatske tvrtke bile angažirane, a prije svega one koje već i u zemlji surađuju s Ingrom. Tako bi se u pratećim poslovima uključili, primjerice, Elka, Tehnika, Končar Transformatori…

Gradnja tih objekata počet će, prema planovima, u proljeće, što je ostvarivo s obzirom na to da su zemljište i građevinska dozvola osigurani.

Ingra ima veliko iskustvo u gradnji stambenih objekata u Zagrebu i Dubrovniku.

neće uvijek biti ovako.

Stjepan Mesić nedavno je poslao i pismo namjere ruskom premijeru Putinu radi jačanja gospodarske suradnje dviju zemalja.

Naime, ruska vlada odobrila je da hrvatske građevinske tvrtke sudjeluju u gradnji planiranih projekata za buduća sportska događanja, među kojima je svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. godine.

Projekti za taj događaj počeli bi se graditi već 2012. godine. Ingra, primjerice, ima veliko iskustvo u gradnji zagrebačke Arene za posljednje svjetsko rukometno prvenstvo u našoj zemlji. Ingra inače ima i ured u Moskvi koji će sada pojačati svoju ulogu.

neće uvijek biti ovako.

izgleda da se omf prestao iskrcavati ovo bi moglo do 16kn [thumbsup]

više nije pitanje hoće li Ingra preko 14 kn nego da li će ići na 15 kn već danas ili u ponedjeljak [wink]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

Mi ćemo vjerojatno saznati o čemu se radi kada Ingra već bude na 18 ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

kako je krenulo brzo smo i na 20kn

treba je pricekati dok ne predje 20 pa tek onda…sto je sigurno, sigurno je…

Optimist - loše informirani pesimist

treba je pricekati dok ne predje 20 pa tek onda…sto je sigurno, sigurno je…

ja ću riksirati sad na 14, a ti kupuj kad naraste 50% [thumbsup]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

kak vas opet navlače

ima navlačenja pa treba biti strpljiv…… dok se ne spuste nisko ovi s prodaje….
[/quote]
Je je navlačenje, evo samo jedna od sitnica:
Gradnja tih objekata počet će, prema planovima, u proljeće, što je ostvarivo s obzirom na to da su zemljište i građevinska dozvola osigurani.
Evo samo jedna od sitnica. Koji je ono datum? [cool]
Vaš link
[/quote]
pa kaj nije Mesić osigural i s Gadafijem poslove?
[/quote]
Kolega sjećate li se ruske delegacije koja je tada bila u INGRI ili treba možda tražiti tekst na ruskom da bilo vjerodostojnije? U svakom slučaju potrebni ste nam za likvidnost iznad 20, do tada sretan i ispješan lov na 11 [tongue]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

mogla bi INGRA do kraja dana preko 14 kn, krdo je navalilo kao da je džabe [lol]

Pa kad i je dzabe 🙂

otvoren je put prema 20kn,živio drug Mesić

Ingra će odraditi 40% ko od šale….ma koliko mi šutjeli o tome [proud]. Proljeće je na vidiku a u proljeće se građevina mora pokrenuti….

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close