INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U razdoblju od 2004. do 2009. godine INGRA je svoja sredstva uglavnom investirala u
kupnju zemljišta za srednjoročne projekte. Nakon kupnje zemljišta u centru Zagreba i
izgradnje stambeno-poslovnih prostora namijenjenih prodaji, za istu namjenu kupljeno je i
zemljište površine 18.000 m2 u prestižnom dijelu grada – Srebrnjaku, gdje je izgrađeno i
prodano 16 luksuznih urbanih vila. Za budući investicijski projekt pribavljeno je i zemljište na
području Žitnjaka ukupne površine 8.000 m2. Kupljeno je i zemljište na širem području
Opatije površine 11.200 m2, te zemljište u Ivanić Gradu površine 49.119 m2.
U navedenom razdoblju INGRA je dijelom izravno, a dijelom i preko vlastitih društava-kćeri
kupila više zemljišta na području dubrovačke regije s namjerom investicijske izgradnje. Prvi
od niza projekata, koji je dovršen krajem 2010. godine, je stambeno-poslovni objekt s
podzemnom garažom u uvali Lapad ukupne površine 33.855 m2. Ukupna vrijednost
investicije iznosi 55 milijuna EUR.
Slijedi i izgradnja poslovne zgrade Atlantske plovidbe ukupne vrijednosti 25 milijuna EUR,
gdje se INGRA pojavljuje u ulozi suinvestitora.
Također, putem povezanog poduzeća “Južni Jadran Nautika d.o.o.” zajedno sa
Dubrovačkom županijom kao i poduzeća „Dubrovačke lučice d.o.o.“ s gradom Dubrovnikom
prisutna je namjera izgradnje 13 marina i lučica na prostoru Dubrovačko-neretvanske
županije.
INGRA je zajedno s Atlantskom plovidbom suvlasnik Hotela Lapad d.d., gdje je tokom
godine rekonstruirala i modernizirala kapacitete koji će doprinijeti podizanju kvalitete
smještaja.
U 2008. godini INGRA je postala vlasnik jedne od najvećih makedonskih tvrtki, sa tradicijom
većom od 60 godina – Grupe Mavrovo ADG. Tvrtka je prisutna na tržištima Bugarske, Rusije,
Ukrajine, Njemačke, Albanije, Alžira, Libije, Irana, Kazahstana i Kosova, gdje je i završila
mnoge projekte. Vrijednost investicije iznosila je preko 10 milijuna EUR.
Trenutno tvrtka zapošljava 733 radnika od čega je 67 visokoobrazovanih, uglavnom
inženjera.
Tijekom ovih godina, uprava Društva radila je na konstantnom razvoju poduzeća u slijedećim
smjerovima poslovanja:
• Povećanje raspoložive radne mehanizacije
• Akvizicije novih poslova i povećanje obujma poslovanja
• Jačanje aktivnosti posebice na tržištu Istočne Europe i Rusije
Trenutno, najveći dio poslovanja odvija se putem tvrtke kćeri Mavrovo Inženjering d.o.o.
Tvrtka trenutno ima ukupno ugovorenih radova vrijednosti 36.510.222,00 EUR od čega je
11.877.606 EUR na području visokogradnje, a 24.632.616 EUR na području niskogradnje.
Izvršeno je 11.260.230 EUR dok se ostatak očekuje izvršiti u 2011. godini.

neće uvijek biti ovako.

MEGIDO1 @ a da odmoris malo [undecid]

Samo vi uživajte gospon inverter. Ask i bid su vam otvoreni. Ovu temu možete slobodno zatvoriti jer nemate INGRU ili imate 1 kom-čini mi se? Pozz

neće uvijek biti ovako.

To si namjerno napisao samo da se megido javi ?

Inverter ne investira na ZSE !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

[/quote]

Pa ako zna koji strani jezik neka piše na forumima gdje investira 🙂

...

[/quote]
investirat cu u INGR kad bude vrijeme za to …ne brini se ti za mene [wink] napisao sam momku da malo uzme pauzu…ili se cjena brani sa kolicinom postova???? [shocked]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

opet se ekipa iskrcava ,navlače na kupnju sa ovim velikim nalozima.

[/quote]

[/quote]

Hm,
a možda ovako onda ;

ako ne ulaže na ZSE onda mu je svejedno dali dionica pada ili raste, te njegov komentar bi mogao biti iznimno objektivan, komentar bez opterečenja ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/INGR-M-204EProspekt-2712011150350.pdf

tik tak……….

Nemaju svi vremena prelistavati cijelu knjigu. Zalijepi nam neke važnije info.
[/quote]
…pa eto, mozda str.60 i Tablica 14 –> Netto dug Ingre od 2007 – 2010…
…samo brzina kojom je narastao je impresivna…
a za tako nesto je zbilja potrebna velika sposobnost…

p.s.
…jel itko od danasnjih clanova NO zapoceo s kupnjom…
…a i ne bi li to bio dobar znak da isti vjeruju u ono sto rade…

Optimist - loše informirani pesimist

Samo vi uživajte gospon inverter. Ask i bid su vam otvoreni. Ovu temu možete slobodno zatvoriti jer nemate INGRU ili imate 1 kom-čini mi se? Pozz
[/quote]
Kamo sreće da je ni vi ni ja nikad nismo imali Trebali su je abor….. kad je začeta Imaju za direktora alkoholičara drogeraša koji je firmu odveo u kurac a opet ga budale biraju,nije im bilo dosta Koja to normalna firma ruši cijenu dionice prodajom dionica na burzi kao što to radi sestrinska firma Ingra gradnja i još štošta da ne brojim Fuj smeće……….Navedi mi samo jedan primjer da nije tako

wrong

ahaa, to bi mogli biti oni koji su kupovali po 11kn pa bi se sada rado iskrcali. [lol]

Inverter.- ….
Postovi se odnose na informacije iz informacijskog memoranduma INGRE koji ima 233 stranice, pa želim pomoći INVESTITORIMA da ne listaju sve već da čuju neke korisne informacije i točne, za razliku od netočnih insinuacija kojima su bili trpani zadnjih mjeseci.

neće uvijek biti ovako.

[/quote]

[/quote]

Hm,
a možda ovako onda ;

ako ne ulaže na ZSE onda mu je svejedno dali dionica pada ili raste, te njegov komentar bi mogao biti iznimno objektivan, komentar bez opterečenja ?
[/quote]
tako je… [thumbsup]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close