INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Novi poslovi (vrlo skoro) – vrlo vjerojatno:

1. Izgradnje vojne bolnice Ain Nadja u Alziru
2. Izgradnja hotelskog naselja u Alziru
3. Rusija – gradnja stanova u Tulskoj oblasti

Poslovi u bližoj budućnosti:

1. Izgradnja tvornice za biodizel
2. Vjetropark kraj Iloka
3. Izgradnja POS-ovih stanova u Dubrovniku
4. Izgradnja hidroelektrana u Bosni
5. Izdradnja upravne zgrade Atlantske Plovidbe
6. Posedarje rivijera – od ovoga se "za sad neslužbeno" odustalo

Možda u budućnosti:

1. Kumrovec – ovo ovisi o Arapima
2. Krim – Ukrajina
3. Novi "sitni" poslovi u Njemackoj
4. Izgradnja marina duž jadrana
5. Sudjelovanje u izgradnji golf objekta na Srđu (investitor Frenkel, veza Mesic – Frenkel plus židovski lobi)
6. Libija – jednog dana kad se smiri situacija

Ima toga još…

Prvo Alžir, pa sve ostalo…:-)
Jedna dionica INGR-R-A vrijedi barem 200kn … 🙂

[thumbsup] [cool] [wink]

Zaboravih spomenuti jos dva vrlo vazna projekta u Hrvatskoj u kojima je INGRA jako u igri.

1. HE Ombla – objava izvođaca radova je do kraja 6. mjeseca. Jest da je ovo međunarodni natječaj, ali je teško za povjerovat da u izbornoj godini posao ne dobije hrvatski konzorciji…
2. Brijuni rivijera – još jedan projekt koji bi uskoro trebao krenuti.

Plus, potencijal na Kosovu. Novi premijer Kosova je veliki prijatelj Mesića, za kojeg kaže da mu je on uzor. Isti taj premijer je i vlasnih nekoliko građevinskih firmi. Pitanje je samo da li se Ingra strateški želi opredijeliti za to područje…

HCF kaže za MCAP:
MCAP = 10.7 * poslovni prihodi u prošloj godini.

Ingra mora ići na 200.[thumbsup]

I obnova Japana se smiješi. [cool]

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

I izgradnja drvenih pasijih kućica u prihvatilištu za napuštene kućne ljubimce u Zagrebu. Plaća se gotovinom!

Dvori Lapad!

Evo malo više informacija vezanih uz objekt Dvori Lapad s obzirom da su se na ovome forumu pisale svakakve dezinformacije. Objekt se sastoji od 70 stanova i 58 poslovnih prostora. Objekt je financiran po principu pola-pola (pola sredstava je novac od INGRE, a pola je išlo preko kredita). Što se tiće stanova, oni su na prodaju, dok se poslovni prostori iznajmljuju, a parking u garaži naplačuje. Ukupni troškovi izgradnje INGRE se penju na iznos do maksimalnih 50 M eura. Dio tog novca će se odmah vratiti prodajom stanova, dok će se preostali dio vraćati s obzirom na najamnine poslovnih prostora, naplatom parkirnih mjesta (pogotovo u sezoni s obzirom na plažu u blizini), čuvanjem stanova i još raznim uslugama. Zato se povrat svih uloženih sredstava očekuje najkasnije do 2019. godine. Znači nakon 2019. godine INGRA će u potpunosti isplatiti ovaj objekt, a nakon toga joj u vlasništvu ostaju svi poslovni objekti i garaža. Drugi riječima nakon 2019. godine INGRI će "netto" godišnje u balgajnu "kapati" XX miljuna kuna!

Žalosno je da o ovome moram ja pisati, a ne netko iz PR-a firme. Nadajmo se da će dolaskom gospodina Čelikovića neke stvari s vremenom sjesti na svoje mjesto!

….
Lokacija u Uvali Lapad predstavlja skladan spoj moderne tehnologije i tradicije, a sadržaji koje će Dvori Lapad nuditi Dubrovčanima i njihovim gostima podignut će ponudu Grada na novu, dugo očekivanu razinu. Svih 58 poslovnih prostora koji će uz kino nuditi i raznovrsnu ugostiteljsko, trgovačko, zabavnu ponudu, s velikim supermarketom Studenca garancija su da će Dubrovčani od sredine iduće godine imati mjesto u kojem će moći provoditi ugodno vrijeme, obavljati kupovinu, popiti piće ili pogledati film pritom ne misleći na parking koji će biti osiguran unutar garaže sa 180 parkirnih mjesta.

……

Ima toga još…

ja mislim da će najprije biti Libija, gadafi je gadno nagazio pobunjenike (koje osobno simpatiziram), i očito je da će se on uspjeti održati na vlasti.
1. cijela EU i svijet osudili su gadafija, pa nemaju šanse tamo dobiti poslove obnove (a razoreno je jaaako puno toga)
2. HR se suzdržala od osuda gadafija, kao i Mesić koji je s njime jako dobar i koji ga i dalje podržava, tako da bi preko Mesića vrlo lako Ingra mogla već za par mjeseci upasti na libijsko tržište i krenuti s obnovom razorenih gradova. posla će biti preko glave, a Libija je prebogata naftom čije cijene divljaju.

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

……

Ima toga još…

ja mislim da će najprije biti Libija, gadafi je gadno nagazio pobunjenike (koje osobno simpatiziram), i očito je da će se on uspjeti održati na vlasti.
1. cijela EU i svijet osudili su gadafija, pa nemaju šanse tamo dobiti poslove obnove (a razoreno je jaaako puno toga)
2. HR se suzdržala od osuda gadafija, kao i Mesić koji je s njime jako dobar i koji ga i dalje podržava, tako da bi preko Mesića vrlo lako Ingra mogla već za par mjeseci upasti na libijsko tržište i krenuti s obnovom razorenih gradova. posla će biti preko glave, a Libija je prebogata naftom čije cijene divljaju.
[/quote]

Sve stoji kolega i nadajmo se takvom scenariju, u najgorem slučaju ako se NATO opredjeli za vojnu akciju onda čemo i mi kao članica nato saveza morati poslati svoje trupe u Libiju a to znaći prekid prijateljstva Gadafi-Meske [pray]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

……

Ima toga još…

[/quote]

Sve stoji kolega i nadajmo se takvom scenariju, u najgorem slučaju ako se NATO opredjeli za vojnu akciju onda čemo i mi kao članica nato saveza morati poslati svoje trupe u Libiju a to znaći prekid prijateljstva Gadafi-Meske [pray]
[/quote]

Gluposti pišete kolega, Hrvatska kao mlada članica NATO saveza sudjeluje samo u operacijama održavanja mira a NE i u operacijama nametanja mira, eto igrom slučaja sam radio na tom području nekoliko godina, pa što se tiče Libije i sličnih možebitnih lokacija u svijetu Hrvatska se nema što bojati ili ustručavati ikoga, u svaku zemlju dolazi kao partner obiju strana…!

Nametanje mira (ako se dogodi) Hrvatska će samo promatrati, a nakon postizanja mirovnog sporazuma između dviju strana (pobunjenici-Gadafijev režim) hrvatska se možda nađe u svojstvu UN promatrača ili misiji tipa ISAF (naša vojna policija u Afganistanu) u svojstvu održavanja mira!

Sve to nas neće i nemože zavaditi sa Gadafijem ako ostane na vlasti, a može nam naškoditi JEDINO KOJEKAKVE IZJAVE NAŠIH "PAMETNIH" POLITIČARA ILI NOVINARA KOJI "NA SVOJ NAČIN" INTERPRETIRAJU NEČIJE IZJAVE PA SVJETSKA JAVNOST OBJAVI, e to nas može udaljiti od Libije i Gadafija na sto svjetlosnih godina ! (vidite kako su Mesića napali svi živi što je izjavio da ide sklapati ugovore u Libiju bez obzira na stanje…., e o tome ja govorim, neće se Gadafi naljutiti na Mesića nego na naciju!

Samo za mog kolegu HugoChaveza

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Regija/Opatija/Mesic-s-kineskim-veleposlanikom-setao-Opatijom

sigurno ga Mesić jako obožava (ili zbog dobrih japanskih viceva ili zbog šanse za ogromne građevinske zahvate svoje ingre nakon ove katastrofe) pa prosudite sami…..???!!

elTURBINO
Kad vam ingra dojde ispod 10 kuna, bu te vi rekli da bolje da vas je komet strefil, neg vam se ingra poskliznula. a ja budem vaša potpora na 9,99.

A KADA ingra ODE PREKO 50 KN NI KOMET TI NEĆE POMOĆI. Živci će ti naprosto puknuti od bijesa. No ne sikiraj se prodati ću ti ja par komada-humanitarno.

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Samo za mog kolegu HugoChaveza

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Regija/Opatija/Mesic-s-kineskim-veleposlanikom-setao-Opatijom

sigurno ga Mesić jako obožava (ili zbog dobrih japanskih viceva ili zbog šanse za ogromne građevinske zahvate svoje ingre nakon ove katastrofe) pa prosudite sami…..???!!
[/quote]

Kolega Mrasic6 da nije možda ova japanska katastrofa djelovala radijaktivno na vas?? Pa ovdje je riječ o KINI a ne o Japanu!!

A što se tiče nato-a Hrvatka se za tjedan dana na vijeću sigurnosti MORA izjasniti o svojim stavovima vezanim za krizu u Libiji, mislite li da će se izjasniti kontra europe na pragu ulaska Hrvatske u EU????
Stane li na stranu EU-a (A HOĆE), a nato savez iskrca snage na Libijski teritoriji (NADAMO SE DA NEĆE) Hrvatska u tom slučaju MORA poslati vojnike na Libijski teritoriji u vojnu misiju te može ići u službi mira ali radi se o tome da čim su trupe poslane to znaći da su se izjasnile protiv Libijskih vlasti!!! Kako će na to gledati Gadafi ostane li na vlasi, a nadamo se da hoće barem zbog naše ingre ostaje nam za vidjeti!
LP

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

[cool]
sorry za Japan/Kina, moja greška, a nije me radioaktivnost niti dotakla nego umor iz prošlotjednih putovanja a prije par sati ušao u kuću tako da se nadam da razumijete moguće greške!

a vezano za izjašnjavanje u VS diplomacija zna kako se to radi a da nebude konkretno shvaćeno kao neprijateljstvo prema Vođama ove ili one strane, kao i tzv. "tiha diplomacija" koja prethodno odradi sve konzultacije s predmetnim Vođama svih strana u sukobima tako da se ne naruše odnosi a vezano za razna javna izjašnjavanja…, uostalom pa nisu oni svi bedaci jer i Gadafi zna da Mesić ima prijatelje i vamo i tamo i da mora znati vagati stvari
P.S. Svijet će se okrenuti na stranu onih koji pobijede u sukobima te im možda poklone nekakve sankcije zbog međusobnih sukoba i tako ti to funkcionira prijatelju moj…!
Pa neće valjda Amerika i Europa stati na stranu pobunjenika koje će Gadafi protjerati iz Zemlje, neće valjda pobunjenici švercat naftu od Gadafija, urazumite se malo dok se ja odmorim od puta, ispod stolova u VS piše: diplomacija=INTERES.
PREPORUKA: nemojte slijepo vjerovati svemu što pišu novine i izvještavaju tv kuće !

Sori gajs. Hvatate se za slamčice.
Nema posla, nema šoldi, nema profita, nema rasta dionice. Raste samo broj dionica.

Može vam sindikat malo pogurati da se pametniji lakše istresu, a trend je i dalje samo dolje.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

New Report

Close