Ispadanje iz Crobexa10 znači da će npr. fond koji prati taj indeks sada morati rasprodati Ingru i IGH i kupiti Zabu i Atlantic grupu. Jedina pozitivna strana je da taj fond (mislim da ga vodi VB Invest) nije jako velik pa vjerojatno i nema puno Ingre za rasprodati.
U međuvremenu su promjenili obavijest i Ingra sada ne ispada. Zbunjujuće.
ova agonija u kojoj se svi građevinci bore za nove poslove ( neki doduše samo gledaju sa strane) ko pasi za kost traje već dugo a očito će trajati još jako dugo, i na kraju pobjednicima opet ostaje samo kost, a mesa ni traga. a pošto je meso izvor proteina neophodnih za rast, onda je teško i očekivati da će nešto uopće i rasti samo na kostima. ako do ingr i zaluta koja kost nema sriće od toga dok joj se netko ne smiluje i dobaci komadić mesa da naraste bar do 16-17kn . a onda će bit katapultirana iz mog portfelja u sekundi. iskreno žao mi je svih onih koji su u ovoj akciji, bolje reći tragikomediji ostali s ulazima iznad 30kn jer će se dobrano načekat do te cijene ako uopće i dočekaju. ja bi to rekao ovako, za one kile koje nabaciš na sebe u mjesec dana treba ti barem dva mjeseca da ih kvalitetno skineš, ali bez kemije. a tako i ingri, za sve poslovne promašaje koje je napravila zadnjih godina treba im barem dva puta više vremena da ih anulira , ali sa fizikom , a di je novi rast koji svi željno iščekuju …? a sad računajmo , neki će i posidit do tada, a onda je..š novce
Prema grafu kolege Khma od 04.03.2011 razine oo 13,60-13.70 su jaka potpora te ukoliko padne ispod te potpore ne bu dobro.
Kolega to je trenutačno dotaknulo, i daljeje jaka potpora na razini od 13,60-13,70.
takva je potpora bila i kod đakovštine na 13,60….a lijepo se vidi da je i kod validusa točno na 13,59 bila ista potpora [pray]
Evo ispali smo iz Crobex-a 10…sve gore od goreg
http://www.poslovni.hr/vijesti/u-crobex10-ulaze-atlantic-grupa-i-zaba-izlaze-ingra-i-igh-74409.aspx
I evo ispravka…ipak ostajemo u ovom "top" indexu!
Kao što sam i rekao jučer, jak otpor pri 13,50 i ogroman volumen pri klizanju na tu razinu. imao sam par rascjepanih naloga 13,40-13,50 oko 8000 komada, ništa nažalost nije prošlo. možda bi i podigao ali nije se moglo biti online. zaletavati se neću, bit će vremena sljedeći tjedan. za 15-20lp trejd ipak nemam živaca niti volje.
Evo grafa
zašto je određena cijena za rast (baš) 22 kune ?