INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ma jebes ti ovu dionicu…ako se digne na 14.50-60…prodajem i stavljam pare na banku! ovo nema smisla vise!

Znači ti si istresao 12000kom. Imaš pravo, bolje da banka kupi INGRU a ne ti.
PS:bilo bi i bolje bez psovki. Hvala

neće uvijek biti ovako.

A bome stvarno treba imati muda prodavati po ovim cijenama bez ikakvog posebnog razloga. Neki cudni klinci.. neki cudni klinci…

neko je iskipao 12000 u komadu,

pepe7

oćito nisu bile njegove

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Kolege pustite ih neka laprdaju, mi čekamo naše targete.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

neko je iskipao 12000 u komadu,

Vjerojatno je neki marginaš odletio u nebo [yawn]

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Al stvarno su cudni ti ljudi.. umjesto da pustu da dionica raste pa prodaju po vecim cijenama oni iskrcaju masovno i vrate je nazad. To moze napraviti samo marginas ili ne bas previse pametan covjek.

nisam se dugo javljao na forum jer jednostavno ne vidim nikakvog smisla.smatram da svrha ovog foruma nisu osobna prepucavanja i lažne informacije,a toga čini mi se ima najviše. ingra u ovoj situaciji s prvim dobivenim većim poslom može doći do max 18- 20kn, a za 30 kn i više trebat će malo više poslova.s druge strane špekulacije velikih investitora mogu napraviti svašta, a to nitko od nas ne zna i ne može na to utjecati.spominjete situaciju oko ine. vjerovatno znate da fondovi mogu uzeti određeni dio nekih dionica unaprijed bez plaćanja, s njima trgovati. to se dogodilo i s inom. fondovi su inu namjeravali još spustiti za dokap ali im je mol poremetio planove . brže bolje morali su požuriti uzeti dionice koje su već prije prodali, što je uz još neke jače igrače uzrkovalo onakav rast ine. to je moguće opet na bilo kojoj dionici.pa i oko ingre se igra njihova igranka, vrijeme će pokazati. sadašnja cijena ingre je cijena bankrot firme, a ingra to još nije. trebat će još malo vremena, da se novi poslovi i špekulanti poslože pa da dionica krene gore, a za to vrijeme se prebacujem na neke druge dionice [cool]

Pa da proanaliziramo:

ingra u ovoj situaciji s prvim dobivenim većim poslom može doći do max 18- 20kn, a za 30 kn i više trebat će malo više poslova.

Bilo bi dobro da date neki izračun za ovo kad već tako samouvjereno to tvrdite.

spominjete situaciju oko ine. vjerovatno znate da fondovi mogu uzeti određeni dio nekih dionica unaprijed bez plaćanja, s njima trgovati. to se dogodilo i s inom. fondovi su inu namjeravali još spustiti za dokap ali im je mol poremetio planove . brže bolje morali su požuriti uzeti dionice koje su već prije prodali, što je uz još neke jače igrače uzrkovalo onakav rast ine.

Dakle fondovi (koji fondovi? otvoreni investicijski? obvezni mirovinski?) mogu uzeti dionice unaprijed bez plaćanja? A tko će im to dati dionice unaprijed bez plaćanja? Kako to točno funkcionira?

sadašnja cijena ingre je cijena bankrot firme, a ingra to još nije.

Ne znam zašto. Trenutna cijena bi morala odražavati trenutno stanje. Trenutno stanje je takvo da Ingra nema novih poslova. Ingra ubire nekakvu lovu za Arenu, ali ta lova joj ne pokriva troškove po kamatama i ostale operativne troškove. Dakle, stvaraju gubitke i time smanjuju Kapital i rezerve. Ako se ova situacija duže nastavi, za dioničare, a i vjerovnike će biti bolje da je stvarno pokrenut stečaj, ali, kako sam već rekao, to trenutno nije aktualno.

ma jebes ti ovu dionicu…ako se digne na 14.50-60…prodajem i stavljam pare na banku! ovo nema smisla vise!

Bravo! Nemoj niti žaliti ako slučajno naraste. Nema sreće ovdje.
Ovo je samo za kockate i mazohiste.

brutalni kapitalac :)

Al stvarno su cudni ti ljudi.. umjesto da pustu da dionica raste pa prodaju po vecim cijenama oni iskrcaju masovno i vrate je nazad. To moze napraviti samo marginas ili ne bas previse pametan covjek.

Cjenjeni kolega, ljudi su se umorili biti u ovoj dionici pa zato bježe.
Vide da samo gube i onda ruše Vas i druge Ingraše.

Ja sam pobjegao takodjer.

brutalni kapitalac :)

14 kn pokazuje se kao jaka točka otpora i po TA, a i psihološki koja će teško biti probijena na dolje bez neke jako loše vijesti kakve za sad nema na vidiku.

Znači, slijedi sakupljanje dionica na ovoj razini neko vrijeme, a onda će krenuti odbijanac koji je moguć zbog 2 stvari:
1. sklapanje nekog malo jačeg ugovora (barem 10 milja EUR ili više) što bi bio znak da se firma počinje vraćati na tržište i što bi ohrabrilo ulagače
2. novi rast cijele ZSE koji će opet povući Ingru gore na 17-18 kn, čak i bez novih vijesti.

Kako bilo da bilo, neovisno o cijeni Ingre na burzi, uprava vrlo brzo (1-2 mjeseca) mora ili izaći s nekim većim dobivenim poslom ili dati ostavku. Treće varijante NEMA!

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

New Report

Close