kako se neko danas lijepo ukrcao na 13-14kn… mmmm..
@pittbull
Promjena ploče, ha? Pa još prije 2-3 tjedna si se hvalio da ne samo da imaš dionice Ingre, nego da imaš i margin koji si upucao u dionice Ingre. A sad odjednom potpuno druga priča.
Što se dogodilo pred 3tjedna je bio biser,fotelja sve 4 u zrak sad više ne valja.. vratio ti se vid???
Smart, poštujem te kao čovjeka ali pišeš gluposti. Ti to ovako odokativno procjenjuješ da ne vrijedi 70 M Eura. Da je dobar potez što je nisu prodali ni za 100 M, ćete vidjeti kad kriza prođe.
Ne znam kako me možeš poštovati kao čovjeka, kad me uopće ne poznaješ? Ja pišem te gluposti od kada je Ingra bila 60 kuna, a sada je 14, pa očito izgleda da je dobro biti glup po tom pitanju!? Nisam ja odokativno dao procjenu Arene, već je to najveći iznos koji su "lof" mogli dobiti kod prodaje! Pa, vi uopće niste svjesni ili se pravite da niste, koliko je to bio promašen projekt! I što će se dogoditi kad kriza prođe, Arena će vrijediti 200 mil. eura, jesi to mislio! Ma dajte, nemojte pisati budalaštine! Ingra nikad neće na osnovi Arene nešto zaraditi, jednostavno je koštala duplo više nego je trebala! No, nije to jedini njihov promašaj. Ne trebam je ništa pisati o vrijednosti Ingre, tržište je vrednuje koliko vrijedi, zato…
@pittbull
Promjena ploče, ha? Pa još prije 2-3 tjedna si se hvalio da ne samo da imaš dionice Ingre, nego da imaš i margin koji si upucao u dionice Ingre. A sad odjednom potpuno druga priča.
Prodao sam sve sa gubitkom. Neda mi se bankrotirati.
Mislio sam da će se ovo oporaviti.
Ukrcati ću se lako na 10 kuna. A do onda ima boljih dionica…
Što se dogodilo pred 3tjedna je bio biser,fotelja sve 4 u zrak sad više ne valja.. vratio ti se vid???
Točno tako. Malo sam se bio zanio i nožem ranio.
Ali što se može.
Nema kruha u građevinskom sektoru.
Smart je jedan od boljih znalaca, zato ga malo poslušajte, možda nešto i naučite.
Samo problem je što je previše klinaca u ovoj dionici, a sa njima može samo još više dole.
Smart je jedan od boljih znalaca, zato ga malo poslušajte, možda nešto i naučite.
Samo problem je što je previše klinaca u ovoj dionici, a sa njima može samo još više dole.
Ako mu toliko vjeruješ zašto si kupovao ingrine dionice na margin….. ili je ta priča dio strategije……..
Svima savjetujem da oni koji misle da firma ingra ne vrijedi ništa zaobiđite je u širokom luku, i pustite da tržište uradi svoje a vi nađite dionicu za koju mislite da će rasti i tamo pišite poticajno……
Ingra ne pada zbog korekcije tržišta, niti zbog korekcije same dionice, jer se nama što korektirati.
Ovo je čisti slobodni pad zbog lošeg poslovanja i još gorih vijesti.
Koji bijes sa tvoje strane, potpuno razumljivo, uzet margin kredit je velika kocka… nije mi drago da si izgubio te novce, nikako, ne zelim to nikome, međutim ovdje ima "ljudi" koji se raduju tome… i oni su za mene velika nula. Moj potpis je dole namjenjen njima.
Jedna stvar zbog koje sam reagirao na tvoj post je da INGRA NE PADA ISKLJUČIVO SAMO RADI LOŠEG POSLOVANJA. PADA IZMEĐU OSTALOG ZBOG OGROMNIH ŠPEKULACIJA. Na ovoj dionici su doslovno 95% sitni špekulanti i fondovi koji su doprinjeli ovoj cijeni. Trend će se okrenut, u najmanju ruku kratkoročno, jer nema velikog prostora za pad, a buduci da su same špekulacije na ingri, drugo nije ni za očekivat, netko će željet novce nazad…
Krim se otvara za investicije
ImageKrim i Hrvatska mogli bi surađivati u izgradnji marina za jahte, stambenih i poslovnih građevina, pogona za preradu otpada i infrastrukture
Poluotok Krim ima dugu i burnu povijest. U antičko je doba bio pod vlašću Grka i Rimljana, potom su ga osvajali Goti, Huni, Mongoli, Tatari i Rusi, a danas je autonomna republika u sastavu Ukrajine. Zbog svoje strateške važnosti uvijek je bio područje snažne vojne nazočnosti, ali i omiljeno ljetovalište ruske i ukrajinske elite. U novu fazu ekonomskog zamaha Krimljani su ušli osnivanjem Agencije za regionalni razvoj i Vijeća investitora, čiji čelnici svoje planove zadnjih mjeseci prezentiraju u prijestolnicama diljem Europe. Prošli su tjedan tako posjetili i Zagreb gdje bi im prvi poslovni partner mogla biti Ingra, kompanija s bogatim iskustvom na području bivšeg Sovjetskog Saveza. Direktor Agencije za regionalni razvoj Krima Aleksej Starodubov vidi mogućnosti suradnje u izgradnji marina za jahte, stambenih i poslovnih građevina, pogona za preradu otpada i infrastrukture. Sve te silne projekte, njih ukupno 70 u vrijednosti oko 13 milijardi dolara, Krimljani bi financirali ponajviše uz pomoć institucionalnih investitora, poput Europske banke za obnovu i razvoj ili Europske investicijske banke. Zanimaju ih i hrvatska iskustva s javno privatnim partnerstvom, a prvi projekt koji bi tako željeli realizirati je gradnja nove zračne luke u glavnom gradu Simferopolju. Proklamirani je cilj da Krim postane “dragulj Ukrajine”, stoga imaju snažnu potporu središnje vlade u Kijevu, ističe Starodubov.
Sevastopoljski turizam
Luka Sevastopolj, poznata kao sidrište ruske crnomorske flote, donijela je strategiju razvoja do 2020. godine koja predviđa njeno pretvaranje u turistički, pomorski i trgovački centar. Investitore nije lako privući, požalio se direktor sevastopoljske Agencije za promicanje ulaganja Mihail Jurlov, ali ipak su dosad uspjeli pribaviti 12 milijuna eura od EU-a za obnovu gradskog sustava grijanja. Iako će ratna mornarica ostati u Sevastopolju, Jurlov poručuje da će njena nazočnost biti minimalna, a većina vojnih objekata prenamijenit će se u komercijalne svrhe. Jurlov smatra da je Hrvatska dobar primjer Krimu kad je riječ o veličini (Krim je upola manji po površini i po broju stanovnika), oslanjanju na turizam, prometnoj povezanosti, ali i diverzifikaciji gospodarstva. Ingra im je sa svojim iskustvom u takvim projektima idealan partner, tvrdi Jurlov, dok se glasnogovornik Ingre Vladimir Čeliković nada da će se obostrano izražen interes pretočiti u konkretne projekte. U Ingri također podsjećaju na duge poslovne veze Hrvatske i Ukrajine, dviju danas neovisnih država koje su kao članice sovjetske i jugoslavenske federacije bile i bratske republike.
Uz ovo, bit ce zanimljivo nakon sjednice danas… Nadam se da ce Igi nesto priopciti…:-)
Ne vjerujete? Vidit cemo…:-)
Ne ide ovo nigdje ljudi moji. Propast za društvo i početnike.
Mislili ste da neće nikada na 10 kn, ali ide ovo na 12kn do kraja drugog tjedna.
pa tko je iskočio, iskočio.
Ti bi rado uskočio na 12. Pa zašto u dionicu koja ide u propast. Zar nisi naučio da ne ulaziš u INGRU. Vidiš koliko neukih je danas ušlo-za cca 650 000 kunelića a biti će ih još. Neznam zašto kupuju a znaju da nevalja??? AHAAAA [wink]