INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega vama je izgleda do zajeb….je? to jesam li ja faca ili ne to nikakve veze nema s ingrom! lp

@ STFACA

Ajmo ovako, samo mi odgovoris javno na ovo pitanje i necu pisati ovdje puna 24 sata, moze?

Dakle, dali ti stvarno vjerujes da na sutrasnjem Nadzornom odboru moze biti rijeci samo o proslogodisnjem izvjescu i nicemu drugome? Samo me to zanima!

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

INGR-R-A je trenutno najpodcjenjenija dionica na burzi. Imaju kapital, uspjesno su proveli veliku dokapitalizaciju i imaju gotovo sigurne izglede za pobjediti na natjecaju za najmanje par poslica i to neke vec u ovoj polovici godine.

Blago onima koji su danas kupovali jer sutra bi vec mogla na 15kn. Mislim da ce sutrasnja sjednica donijeti malo vise od obicne analize FI-a.

na žalost, opet se pokrenuo začarani krug, slijedi novi ATL Ingre, možemo samo otvoriti kladionicu na koliko će Ingra potonuti, nešto kao certifikati (btw. ima li negdje certifikata za INGR?)
ja tipujem na 10-11 kn u roku od mjesec dana

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje!

Ovo je največa sramota na ovoj burzi… zaključno ingra -96,5%

Ne slazem se. Veca je sramota to sto se dionicama Zdenke i dalje trgovalo makar je odavno bio otvoren stecaj. Ista stvar se i sada dogadja sa dionicama Djakovstine.
Osim toga, veca je sramota to sto Hanfa ne moze nista poduzeti protiv onih koji imaju obvezu preuzimanja ali ne zele dati ponudu (INDG, MGMA, TNSA, BD62…).
Takodjer veca sramota je i onaj slucaj kad je Lukovic prodao dionice Zabe mirovinskom fondu pod njegovom kontrolom (AZ OMF) nakon cega je uslijedio potop. BTW kako to da vise nitko ne spominje taj slucaj?Kod Ingre je sramota samo to sto su nasi mirovinski fondovi kupovali dionice po debelo prenapuhanim cijenama, ali to su radili i kod npr. MGMA, OPTE… Sam pad cijene Ingre i nije neka sramota. To je samo posljedica njenog (ne)poslovanja.
[/quote]
Da ovo s Lukovićem je poseban slučaj, to je bilo kada su spajali dionice R serije i P serije. E sada me nemojte loviti za riječ jer sam zaboravio, ali jedan rod dionica je trebao narasti više od duplo da bi ih mogli spojiti. Luković je prodao onu koja nije morala rasti duplo a cijena joj je bila duplo veća. E sada pitanje za milju dolara je da li je za tu lovu kupio onu koja je duplo rasla…jer je prije prodao i imao je vremena….pa duplo zaradio…a uprava je u vrijeme kada je on prodavao znala za navedeno spajanje….mah i na kraju nikome ništa. A možda ništa nije niti bilo…a možda su i u šumi [cool]

Mean people suck and nice people swallow!

@ STFACA

Ajmo ovako, samo mi odgovoris javno na ovo pitanje i necu pisati ovdje puna 24 sata, moze?

Dakle, dali ti stvarno vjerujes da na sutrasnjem Nadzornom odboru moze biti rijeci samo o proslogodisnjem izvjescu i nicemu drugome? Samo me to zanima!

pa štovani kolega tko vama brani pisat pa za to sluzi forum…na žalost necu bit prisutan na odboru…lp

@ STFACA

pa štovani kolega tko vama brani pisat pa za to sluzi forum…na žalost necu bit prisutan na odboru…lp
[/quote]

"Kolega" odlucite se da li slova zelite pisati s kvacicom ili bez…lp

@ STFACA

[/quote]

"Kolega" odlucite se da li slova zelite pisati s kvacicom ili bez…lp
[/quote]
[thumbsup]

Ovaj "kartel" na asku nas je toliko "isplašio" da se više nitko ni ne usudi u dokup. Promatrao sam današnju trgovinu i zaključio da su oni što su stojali na asku sa usitnjenim i ukrupnjenim tisućicama pred kraj trgovanja 100% bili sigurni da ih nitko neće ni taknuti. Kako se bližio kraj trgovine bili su sve sigurniji i "pritiskali" sve niže. Mamicu im "kartelsku"! [thumbsup]
Sad će se opet netko javiti sa komentarom kako pokrećem temu o "udruženom" djelovanju. Ne da je pokrećem, nego to je postalo tako očito, da je u stvari postalo sastavni dio trgovanja, tako da više nitko na to i ne skreće pozornost.

ovo je najzanimljivija dionica na tržištu kapitala, imam je na pretek i svaki dan me iznenadi stanje računa, tone i tone…!
Ali, ali, ali, toliko sam uvjeren da ću se na njoj obogatiti da vam ne mogu opisati, na svakom povijesnom dnu uspijem uloviti par tisuća komada!
Nedavno prodam auto i kupim još pet tisuća komada, a supruga… (možete misliti kako joj je…?), a nije niti svjesna da će uskoro moći kupiti nekoliko auta kakvih želi!

Iskreno, voleo bih da zaradis za 10 novih auta… no jesi li razmisljao o tome da ovakvim hazarderstvom riskiras ne samo da izgubis velik deo imovine i auto, vec mozda i suprugu i skladan brak i ugodan zivot. Jesi li u svoju strategiju ukalkulisao i takav scenario i jesi li svestan rizika i koristi od ovakvog ulaganja para. Drugarski savet, ne kockaj se s najmilijima, samo s viskom para koje trenutno, niti u duljem roku ne trebas. Tvoja obitelj je tvoje najvece blago i nijedne pare nju ne mogu nadomestiti, miran zivot, zdravlje i njihovu srecu.
[/quote]

Kolega fotje: post vam je super,koliko umirujući toliko i uznemiruje. Naime osječam veliku dozu drukanja u njemu. Vi nemate dionice Ingre a prisutni ste na forumu na temi Ingra. Zašto? Ili stvarno vjerujete u to što pišete i upozoravate ljude da će kupnjom Ingre kupci izgubiti novac ili imate skrivene namjere?
LP [undecid]

Imam osjećaj, da najveći dio novaka na burzi najviše kupuje Ingru isključivo zato, jer je najviše pala u ovoj krizi! Nedavno me jedan početnik pitao, šta misliš, kada bi se Ingra mogla vratiti na razinu prije krize? Hm!?
Ingra je visoko zadužena kompanija, koja ima imovine, ali koje bi se izrazito teško riješila da bude primorana na to. Također, ovakva vrsta imovine stvara izuzetno veliki trošak, a ne stvara ni blizu prihode o kojima su sanjali. Zato im banke i restrukturiraju obveze, kredite im pretvaraju iz kratkoročnih u dugoročne, odgađaju im otplatu zapisa, preuzimaju dionice umjesto duga, itd!
Odavno nisam vidio neki novi posao, a pričale su se bajke o milijardama novih prihoda!? Dok je realnost upravo drugačija i prihodi samo padaju nenormalnom brzinom.

Kolega fotje vam je dobro savjetovao! Nije ovdje pitanje ima li netko dionice Ingre ili nema, a posebno nije pitanje hoće li te iste dionice narasti 20 ili 30%, jer je sve moguće kad je dionica ovako jeftina.
Moj savjet je također, da se ne izlažete previše u ovako visoko rizičnoj dionici, ne prodajete aute da bi je kupovali, jer imam dojam da pojedini investitori ovdje ulažu 101% imovine!? Put oporavka dionice Ingre je daleko, isto koliko i poslovi koji su joj potrebni da tako nešto i ostvari. Neće im novci padati sa neba, a naplata potraživanja i od prodaje dijela nekretnina lako ode za otplatu, nenormalno visokih kamata! Zato, polakše malo sa zanosom, da nebi sa biciklom išli na ljetovanje!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Ingra je, zaradila najviše na ŠPEKULANTSKOM kapitalu , ali MATRIX 90 zna više o tome. Plasmani
kapitala širom svijeta…Rusija, Brazil i sve ono što donosi novac …danas više nije tako puno
zastupljeno u bilancama ove kompanije…i goli prihodi od realliziranih poslova su slabi.
Preporuka je , da se počnu baviti plasmanom novca ..iako sigurno to jedna od mnogih
sestrinskih firmi dobro radi…ali, prihodi s te osnove očito nisu dovoljni za pokriće gubitaka
s drugih osnova.

MENE NE SLUŠAJU, a ja sam uspješna poduzetnica, tako kažu.
Dakle … INGRU TREBA MAKNUTI S CILJANE SKUPINE INVESTITORA , a to su mali ulagači
i špekulanti.
KAKO ? Vrlo jednostavno.

Vratiti cijenu tamo gdje je bila- u smislu 150 dijelova -više..tako nekako je bila cijena cijepana..?

Višom cijena dobiva se NOVA SKUPINA INVESTITORA, kolekcionari, koji neće ovo raditi- što sad rade djeca.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close