14,02 zaključna
13,97 najniža
Time imamo novi all-time-low
nakon pucanja brane na 14 kn jasno je da to ide na niže, TA kaže do 12,20. živi bili pa vidjeli
Treba ovo izdržati,svaki dan pada ima li kraja pitanje je sada.Neznam kome je sada u interesu da prodaje na ovim razinama.Ali me ništa nečudi,danas je na cjeloj burzi bježanija.
Za danas je izgleda gotovo s rasprodajom…eventualno ce se mozda cuti tek koji pucanj neprijatelja zaostalog iza naših linija! [cool]
ne bih se kladio, taman su načeli margine danas
pred kraj bi mogla biti jedna žešća iskrcavačina na 14 kn, tako da sutra krene novi val margin call-ova [embarass]
[/quote]
svaka čast kolega koboll, skoro kao nostradamus [wink]
žao mi je što nisam bio doma da uletim
ne bih se kladio, taman su načeli margine danas
pred kraj bi mogla biti jedna žešća iskrcavačina na 14 kn, tako da sutra krene novi val margin call-ova [embarass]
[/quote]
svaka čast kolega koboll, skoro kao nostradamus [wink]
[/quote]
Tko kaže da na INGRi nema vidovitih!
ps Možda griješim, al kolega koboll je današnji jači posrednik u rasprodaji INGRE!?
[tongue]
Samo pred neki dan na 18.50kn. danas 14kn. znači sad da se vrati na tu razinu treba narasti samo 30%. to ovako izgleda sitnica,jer ove male vrijednosti zavaravaju..al recimo da je to naprimjer rast sa 300 na 400kn. A ako uzmemo u obzir da je ingra prije tog pada već izgubila 95% svoje vrijednosti ova današnja cijena je smješna,a smatram da bi uprava trebala dati neko očitovanje za svoje dioničare,jer ipak je dionica dotakla novo dno. A pošto ga ne daje moje mišljenje je
netko je imao itekako dobra saznanja kad je dionica stigla na 18kn te je krenuo rušiti njenu cijenu i zato smo danas tu gdje jesmo..
Kad kažem da je imao saznanja mislim na to da je znao da ingra neće od tog dana,do danas objaviti niti jedan novi posao i ako je Ingra nagovjestila brdo poslova kako bi namamila dioničare da kupe dionicu a tko god ju je kupio danas je u minusu,osim ovog što ju je uzeo na 13,97kn on je 0,3% u plusu.
Ovo je največa sramota na ovoj burzi… zaključno ingra -96,5%
Ovo je največa sramota na ovoj burzi… zaključno ingra -96,5%
Ne slazem se. Veca je sramota to sto se dionicama Zdenke i dalje trgovalo makar je odavno bio otvoren stecaj. Ista stvar se i sada dogadja sa dionicama Djakovstine.
Osim toga, veca je sramota to sto Hanfa ne moze nista poduzeti protiv onih koji imaju obvezu preuzimanja ali ne zele dati ponudu (INDG, MGMA, TNSA, BD62…).
Takodjer veca sramota je i onaj slucaj kad je Lukovic prodao dionice Zabe mirovinskom fondu pod njegovom kontrolom (AZ OMF) nakon cega je uslijedio potop. BTW kako to da vise nitko ne spominje taj slucaj?
Kod Ingre je sramota samo to sto su nasi mirovinski fondovi kupovali dionice po debelo prenapuhanim cijenama, ali to su radili i kod npr. MGMA, OPTE… Sam pad cijene Ingre i nije neka sramota. To je samo posljedica njenog (ne)poslovanja.
Mislim moglo bi se o ovom raspravljati ,što je veća sramota.. al mislim da ipak ingra ima neku imovinu,za razliku od nekih drugih dionica koje isto ne posluju, Po tebi ako je ovo odraz neposlovanja, kakva bi trebala biti cijena recimo da ingra objavi posao od 100mil eura.
Miami koji potez očekuješ?
A pošto ga ne daje moje mišljenje je netko je imao itekako dobra saznanja kad je dionica stigla na 18kn te je krenuo rušiti njenu cijenu i zato smo danas tu gdje jesmo..
Ako je i netko kupovao Ingru nakon što je izašla odluka o "prisilnom" dokapu po 20 kn onda se treba ostaviti dionica i burze.
Tragedija za takve je još veća što im se iskrcavala Ingra gradnja!
Viadukt i Hidrelektra imaju mcap 100 mil kn a nešto rade i "posluju pozitivno".
Ingra ima mcap 200 mil kn, ne radi ništa niti ima naznaka i tuče debele minuse.
Ovdje vam ima još uvijek puno prostora za pad, cijena od 5-6 kn nebi bila nerealna!
@ frckavi,
slazem se s gotovo svime sto si napisao, osim sa stvarima vezanim uz Lukovica. iako tog lika iznimno ne podnosim, covjek je sve legano napravio. Na vrijeme je prijavio cijenu po kojoj je prodao (cini mi se 12.000 kuna tada je bila jedna dionica)! Ta cijena odrzala se jos neko vrijeme, ali nitko od vas nije zelio prodati. Tko vam je kriv!
Tu istu gresku i neki od nas su na Ingri napravili. Pa samo da smo prodali kad je najavljena zadnja dokapitalizacija i kupili u zadnjih mjesec dana, bilo koji dan, imali bi hrpetinu vise papirina ove fantasticne firme, s fantasticno nesposobnim vodstvom!