Kolega matrix90 kako mi sve izgleda nije mi bila loša ideja kaj sam izašao…
Kolega trenutno stanje me ne zabrinjava uopće dapače logično je takvo stanje pred T-ht, cijela burza je pocrvenila, no naravno zelenilo slijedi u 10 mjesecu, pa kolege molim Vas o vašim idejama i zamislima malo manje, više rasprave o Ingri.
Hvala
Poštovani, trenutan najveći utjecaj na Ingru ima budući IPO T-ht-a, te mala kriza koja nije u potpunosti uklonjena s američkog tržišta zbog problema oko drugorazrednih hipotekarskih kredita.
Nadalje pošto znamo da su preko 75% investitora ‘početnici’ odnosno male patkice, to se odrazilo panično ,te je masa ‘malih patkica’ prodala dionice Ingre, ali i ostale dionice , ne znajući da zapravo rade ‘ samoubojstvo’.
Nadalje zašto bi Ingru trebalo držati: 1.Odlični polugodišnji rezultat, odnosno prihod, dobit.
2.Javna ponuda fenomenalno je završila, a u prilog tome ide da je potražnja bila mnogostruko veća od ponude
3. Za očekivati je da će opet uskoro izaći nova javna ponuda vezano za projekt Pleso vrijedan preko 200 milijuna eura, što bi se opet, povoljno odrazilo na cijenu dionice i daljnji rast
4. Poslovi u državi i inozemstvu što se tiče Ingre idu po planu i nema nikakvih problema oko realizacije
5.Uskoro je za očekivati uvrštenje u 1. kotaciju, odnosno kako ja kažem reprezentaciju ZSE-A, i daljni ulazak PBZ, mirovinskih fondova i jačih ulagača u dionicu, jer teško je da će mali imati tolike mogućnosti, odnosno financijskih sredstava koje bi uložili u Ingru.
6.Dionica nije podcijenjena na ovim razinama( mislim na P/E i book) , a daljneg prostora za rast naravno da ima, no kako se kaže strpljen-spašen.
Kolege ako želite možete ostaviti adresu skyp-a ako ste za daljnju diskusiju, vezano ili nevezano za Ingru.
S poštovanjem
Marko
tsunami:
”
matrix90: ” Pitanja u vezi Ingre, odnsono što Vas zanima, slobodno mi postavite na PM. ” a kaj si ti oppenheim? znam da na prvi pogled pitanje izgleda provokativno ali onak čisto kolegijalno pitam(bez namjere da provociram jer su ovdje na ingri mnogi osjetljivi ko curice).što ti znaš o ingri i trgovanju više od ostalih?
”
I što je to tako povjerljivo da se može podijeliti s potpunim neznancem, a nemože se objaviti na forumu?
Bez uvrede: Bacanje magle u oči? Nju bi veća skupina brzo razotkrila?
“Dobronamjeran savjet”
zg828: ” tsunami: ” matrix90: ” Pitanja u vezi Ingre, odnsono što Vas zanima, slobodno mi postavite na PM. ” a kaj si ti oppenheim? znam da na prvi pogled pitanje izgleda provokativno ali onak čisto kolegijalno pitam(bez namjere da provociram jer su ovdje na ingri mnogi osjetljivi ko curice).što ti znaš o ingri i trgovanju više od ostalih? ” I što je to tako povjerljivo da se može podijeliti s potpunim neznancem, a nemože se objaviti na forumu? Bez uvrede: Bacanje magle u oči? Nju bi veća skupina brzo razotkrila? ” “Dobronamjeran savjet”
Kolege vidim da nema smisla raspravljati s Vama vezano za Ingru ( čast iznimkama).
Samo nemojte mi slati porukr kada bude preko 50k.
Hvala
opa cjenjeni kolega pa mi smo imenjaci, al malo više o ingri a malo manje o nama kako ste rekli. Inace ja sam ulazio u ingr dok je bila oko 10000 11000 tisuća kn, čak i prije al sam je shorto. Isto tako moram reci da osjetim malo nervoze u vašem pisanju (nisam je pisao da će bit ok 44 ili 44,5 do izlaska ht) jer na ovoj temi ne pisu bezveznjaci ko na Duri tako da ta vaša nabrajanj zakaj će rast nemorate ponavljat to svi znamo kao i da je dokapitalizacija prošla dobro. Isto tako Vi ste jedini tu koji cjelo vrijeme pisete tajnovite komentare tipa javite se na pvt i sl. Tako ako nemogu ja rec da mislim da sam bio upravu (a činjenice to za sada potvrđuju)nemojte ni Vi previše isticat imaginarno…
E i još jednu stvar ja neznam kolko Vi znate o ingr, ali moj partner s kojim ja kupujem dionice radi… Vi vjerojatno znate više od njega i imate čak 62 dionice.
Matrix90 :…”3. Za očekivati je da će opet uskoro izaći nova javna ponuda vezano za projekt Pleso vrijedan preko 200 milijuna eura, što bi se opet, povoljno odrazilo na cijenu dionice i daljnji rast….”
Kolega, možete detaljnije obrazložiti točku 3? Koliko je učešće Ingre u tom projektu?! Gdje je to objavljeno? Sredinom srpnja mediji su objavili da se Grad i država tek moraju dogovoriti oko financiranja projekta Pleso vrijedan 212 mio eur…..
opa cjenjeni kolega pa mi smo imenjaci, al malo više o ingri a malo manje o nama kako ste rekli. Inace ja sam ulazio u ingr dok je bila oko 10000 11000 tisuća kn, čak i prije al sam je shorto. Isto tako moram reci da osjetim malo nervoze u vašem pisanju (nisam je pisao da će bit ok 44 ili 44,5 do izlaska ht) jer na ovoj temi ne pisu bezveznjaci ko na Duri tako da ta vaša nabrajanj zakaj će rast nemorate ponavljat to svi znamo kao i da je dokapitalizacija prošla dobro. Isto tako Vi ste jedini tu koji cjelo vrijeme pisete tajnovite komentare tipa javite se na pvt i sl. Tako ako nemogu ja rec da mislim da sam bio upravu (a činjenice to za sada potvrđuju)nemojte ni Vi previše isticat imaginarno… E i još jednu stvar ja neznam kolko Vi znate o ingr, ali moj partner s kojim ja kupujem dionice radi… Vi vjerojatno znate više od njega i imate čak 62 dionice.
Drago mi je da Vaš partner radi, uvijek je dobro imati veze, pravovremena informacija mnogo znači.
A ne pričam imaginarno već kažem činjenice, a korekcija me nije nimalo uzdrmala i uznemirila kao neke od Vas.
Hvala
Matrix90 :…”3. Za očekivati je da će opet uskoro izaći nova javna ponuda vezano za projekt Pleso vrijedan preko 200 milijuna eura, što bi se opet, povoljno odrazilo na cijenu dionice i daljnji rast….” Kolega, možete detaljnije obrazložiti točku 3? Koliko je učešće Ingre u tom projektu?! Gdje je to objavljeno? Sredinom srpnja mediji su objavili da se Grad i država tek moraju dogovoriti oko financiranja projekta Pleso vrijedan 212 mio eur…..
[smiley2]
Matrix90 :…”3. Za očekivati je da će opet uskoro izaći nova javna ponuda vezano za projekt Pleso vrijedan preko 200 milijuna eura, što bi se opet, povoljno odrazilo na cijenu dionice i daljnji rast….”
Kolega, možete detaljnije obrazložiti točku 3? Koliko je učešće Ingre u tom projektu?! Gdje je to objavljeno? Sredinom srpnja mediji su objavili da se Grad i država tek moraju dogovoriti oko financiranja projekta Pleso vrijedan 212 mio eur…..
Može i meni objašnjenje kolega matrix90…???
bijela555: ” Matrix90 :…”3. Za očekivati je da će opet uskoro izaći nova javna ponuda vezano za projekt Pleso vrijedan preko 200 milijuna eura, što bi se opet, povoljno odrazilo na cijenu dionice i daljnji rast….” Kolega, možete detaljnije obrazložiti točku 3? Koliko je učešće Ingre u tom projektu?! Gdje je to objavljeno? Sredinom srpnja mediji su objavili da se Grad i država tek moraju dogovoriti oko financiranja projekta Pleso vrijedan 212 mio eur….. ” Može i meni objašnjenje kolega matrix90…???
Pa ako niste zanli Ingra je dobila već prije čitaj proljeće posao obnove ako se ne varam putničkog terminala Pleso vrijednog 24 milijuna kn.
Pošto su dobili taj posao ne vidim razloga zašto ne bi dobili i taj projket obnove cijelog Plesa vrijedan preko 210 milijuna eura, a u prilog tome ide što su mi neki ljudi i potvrdili ( ne forumaši , već profesionalci, da će Ingra to i dobiti), nadalje sredstva za taj projekt prikupili bi putem javne ponude, tako da bi to otprilike tako izgledalo.
Za daljne upite , ali samo ozbiljne može na PM ili mail.
Von Braun:
”
bijela555: ” Matrix90 :…”3. Za očekivati je da će opet uskoro izaći nova javna ponuda vezano za projekt Pleso vrijedan preko 200 milijuna eura, što bi se opet, povoljno odrazilo na cijenu dionice i daljnji rast….” Kolega, možete detaljnije obrazložiti točku 3? Koliko je učešće Ingre u tom projektu?! Gdje je to objavljeno? Sredinom srpnja mediji su objavili da se Grad i država tek moraju dogovoriti oko financiranja projekta Pleso vrijedan 212 mio eur….. ” Može i meni objašnjenje kolega matrix90…???
”
Pa ako niste zanli Ingra je dobila već prije čitaj proljeće posao obnove ako se ne varam putničkog terminala Pleso vrijednog 24 milijuna kn.
Pošto su dobili taj posao ne vidim razloga zašto ne bi dobili i taj projket obnove cijelog Plesa vrijedan preko 210 milijuna eura, a u prilog tome ide što su mi neki ljudi i potvrdili ( ne forumaši , već profesionalci, da će Ingra to i dobiti), nadalje sredstva za taj projekt prikupili bi putem javne ponude, tako da bi to otprilike tako izgledalo.
Za daljne upite , ali samo ozbiljne može na PM ili mail.
Kakvi profesionalci? Šta ako te informacija nisu točne?
Pa ako niste zanli Ingra je dobila već prije čitaj proljeće posao obnove ako se ne varam putničkog terminala Pleso vrijednog 24 milijuna kn. Pošto su dobili taj posao ne vidim razloga zašto ne bi dobili i taj projket obnove cijelog Plesa vrijedan preko 210 milijuna eura, a u prilog tome ide što su mi neki ljudi i potvrdili ( ne forumaši , već profesionalci, da će Ingra to i dobiti), nadalje sredstva za taj projekt prikupili bi putem javne ponude, tako da bi to otprilike tako izgledalo. Za daljne upite , ali samo ozbiljne može na PM ili mail.
Daj Matrix pretjerao si. Ja sam debelo i Ingri, ali ovo sto si poceo pisati je previse. Ok, Ingra je definitivno jedan od kandidata
1.ali koliko drugih firmi bi isto htjelo ovaj posao
2. da li ce uopce biti terminala; mosta na peljescu, plinovoda od 440mil i slicnih stvari.
Ako ce biti ovog posla, moje misljenje je da ce biti konzorcij, tesko ingra sama. Ovako kad pises, navlacis ljude, pa ti ovi nickovi/likovi provociraju.